новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Две банки обличат абитуриенти

Вяра ЖЕЛЕВА
Две банки развързаха кесиите за родители, които изпращат тази година абитуриент. Целевите заеми се раздават до 31 май. Не че три хиляди лева не могат да се вземат и с потребителски заем, но процедурите тук са значително по-опростени, уверяват от трезорите.
Ако облечете випусник с пари от Банка ДСК, спестявате таксата за годишно управление. Според сега действащата тарифа тя е между 40 и 55 лева. По-ниската такса е за заеми, които се отпускат на кредитоискатели, които могат да докажат приличен доход. ДСК дава 3000 лева, разсрочени за 36 месеца. Изискването е след погасяване на вноската, остатъчният доход да е само 30 лева. Тази година увеличихме двойно и сумата, и периода на връщането й, уточниха от трезора.
Юнионоанк е още по-щедра в сроковете. Тя дава 3000 лева за 60 месеца. Разсрочена за пет години, месечната вноска по заема се пада по 65.15 лева, изчислиха кредитни експерти. Изискването обаче е заплатата на някой от родителите да минава през Юнионбанк. Годишният лихвен процент по абитуриентския кредит е 10.95 на сто, а годишният процент на разходите (освен лихвите се включват всички други такси и комисионни) е 13.07 процента.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon