новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

За пътя от гишето до директорския стол

  
Целият ми живот е преминал в ДСК, признава Виолина Маринова. Тя започва да работи там през 1971 г., а от януари 2005 г. е главен изпълнителен директор. В началото работи на гише и предлага кредити за текущо потребление. Същата година започнала да учи задочно в академията в Свищов, специалност "финанси и кредит". Преминала през различни позиции - била в отдел "Текущи сметки на обществени организации", главен счетоводител на клон, негов заместник-директор и после директор, заместник-председател на ДСК и изпълнителен директор. "Никога не съм имала амбиции да стана голям шеф, но винаги съм правила нещата истински и очевидно са го оценили", казва Маринова. Тя е категорична, че е имала предизвикателства, с които да се справя, и никога не й е било скучно. Затова не съжалява, че се е задържала на едно място. Вижда като свой плюс това, че е открита за новости. Определя себе си като позитивен човек.
Ръководи се от мотото "строг, но справедлив". Вярва, че ръководителят не трябва да се страхува от подчинените си. Смята, че мисията й е да споделя опита си с младите. Непрекъснато чете и се усъвършенства и смята, че всеки трябва да се образова през целия си живот.
Определя всички работещи в банката като едно семейство. В личния си живот също е успяла да създаде здраво семейство. Благодарна е, че съпругът й е поел по-голямата тежест по отглеждането и възпитанието на децата и признава, че "зад всяка успяла жена стои един стабилен мъж". Въпреки това не крие, че тъгува, защото не е отделяла достатъчно време на децата си, но сега компенсира с по-голямо внимание към двете си внучки.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon