новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Над 100 млн. лева достигнаха активите на ДСК Взаимни Фондове

Общата стойност на активите на трите взаимни фонда, които управлява  „ДСК Управление на активи” АД, надхвърли вече 100 млн. лева. Само за около година и половина след старта на своите първи два договорни фонда – „ДСК Стандарт” и „ДСК Баланс”, дъщерното дружество на Банка ДСК и унгарския ОТП Фонд Мениджмънт успя да се нареди сред лидерите на този динамичен и бързо развиващ се пазар.

Много съществен принос за постигането на тези 100 млн. лева активи даде „най-младият член” на семейството на „ДСК Управление на активи” – „ДСК Растеж”. Този фонд с по-висок рисков профил започна публичното предлагане на дялове на 1 март 2006 г. , но вече изпревари по активи своите „по-стари събратя”.  „ДСК Растеж” превиши към 22 август т.г. 52 млн. лева и благодарение на агресивната си инвестиционна стратегия постигна за последните 12 месеца доходност от 72,16%. През същия период (31 юли 2006 г. – 31 юли 2007 г.) другите два фонда: „ДСК Стандарт” с консервативен и „ДСК Баланс” с балансиран рисков профил са реализирали доходност от съответно 6,96% и 41,29%.

ДСК Взаимни Фондове са по-атрактивни и перспективни от традиционните форми на спестявания, като по този начин Банка ДСК предлага на своите клиенти съвременни финансови инструменти, които ни доближават до възможностите, предлагани на развитите пазари в Европа и САЩ.

Нарастващият обем на спестявания във фондове говори за по-развити пазари, а съответно и за по-добра инвестиционна култура. Трябва да се отбележи, че инвеститорът поема риск за своята инвестиция, която не е гарантирана от гаранционен фонд или по друг начин.

 


 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon