новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Нова електронна услуга за студентите на УНСС

От тази учебна година студентите на Университета за национално и световно стопанство могат да използват още една електронна услуга. В студентската информационна система Web-Студент е добавена възможност за онлайн заплащане на семестриални такси и записване. Услугата е разработена от Дирекция „Информационни технологии“ съвместно с платежния оператор eBG.bg и Банка ДСК. Чрез системата се извършва електронно плащане по сигурен и надежден начин,  бързо и лесно, през криптирана комуникационна връзка, гарантираща защитата на всички данни. При успешно заплащане на семестриалната си такса, студентът автоматично се записва в следващ семестър.
Услугата е достъпна за всички студенти от ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ – редовно и дистанционно обучение. Системата автоматично извежда необходимите данни и изчислява семестриалната такса, което е допълнително улеснение и избягване на грешки. Предлагат се няколко начина на плащане – чрез карта или интернет банкиране ДСК Директ на Банка ДСК, чрез банкова карта Борика / Маестро или чрез кредитна карта Маестро, Visa/MasterCard издадена навсякъде по света. В бъдеще към възможностите за плащане ще се добави и плащане чрез банкомат.
Услугата е безплатна при плащания чрез карта, издадена от Банка ДСК, каквато притежават по-голямата част от студентите. При плащане чрез ДСК Директ банковата такса за потребителя е 0,25 лв. При плащане чрез дебитни или кредитни карти, издадени от други банки, таксата на платежния оператор е 2лв. за суми до 200 лв. или  1.3% при суми над 200 лв.
Процесът спестява време и усилия от страна на студентите, защото записването може да се извърши дистанционно от всеки компютър в страната и чужбина, който има връзка с интернет, а предимството за университета се изразява в по-добра организация на процеса на записване и намаляване на натовареността на гишетата.
Срокове за записване на зимен семестър на учебната 2010/2011 г. за ОКС „бакалавър“ са от 20.09.2010 г. до 08.10.2010 г. , а за всички форми на обучение, ОКС “магистър” - от 04.10.2010 г. до 25.10.2010 г.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon