новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ОТП БАНК придоби мажоритарния дял от Цептер банка

Споразумението за придобиването на 75.1% от акциите на Цептер банка в Белград бе подписано на 31 март от Филип Цептер от страна на  продавача, и от Ласло Волф, заместник главен изпълнителен директор на ОТП Банк, и д-р Миклош Немет, управляващ директор на ОТП Банк.

Най-голямата унгарска финансова институция ще заплати 41.305 млн щатски долара (около 34.2 млн евро) при приключване на трансакцията и след получаване на окончателно потвърждение от страна на регулаторните органи.

ОТП Банк подаде обвързваща оферта  за частната белградска банка  на 24 февруари 2006. С размер на активите е 76.70 млн евро към края на 2005, Цептер банка има около 1% пазарен дял от сръбския пазар. Акционерният капитал е 16.5 млн евро, а печалбата след данъци към края на 2005 г. е 0.62 млн евро.

Цептер банка е създадена като частна банка през 1992 г. под името Мешовита банка (MB) Цептер банка, Белград. Банката обслужва както граждани, така и корпоративни клиенти. Освен класическите банкови услуги, банката предоставя мобилни и интернет банкови услуги и издава карти. Цептер банка обслужва 52 000 клиенти в 17 клона, 6 от които са в Белград.

По повод покупката на Цептер банка, Ласло Волф, заместник главен изпълнителен директор на ОТП Банк, заяви: ”Придобиването на Цептер банка е още една важна стъпка за експанзията на ОТП Банк на сръбския пазар. Икономиката и банковият сектор в Сърбия се развиват с поразителна скорост, и страната предлага благоприятни възможности за инвестиции. Всичко това вдъхновява ОТП Банк да разшири пазарния си дял в сръбския  банков пазар.”

ОТП Банк, ключова финансова институция в Централна и Източна Европа, вече присъства в Сърбия и Черна гора. Придобиването на Нишка банка приключи на 7 март 2006 г. ОТП Банк подаде също и индикативна оферта за Панонска банка в Нови Сад.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon