новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Печалба от 132 млн. лв. отчете най-голямата банка

Банка ДСК предлага промоционални лихви за заеми за МСП
През миналата година чистата печалба на Банка ДСК нарасна с близо 80% до 132 млн. лева, активите достигнаха 4.5 млрд. лева, а депозитите на клиенти надминаха 3.3 млрд. лева.
На 11 април в София се проведе редовното годишно Общо събрание на най-голямата банка у нас, на което акционерите на кредитната институция - унгарската финансова група Банка ОТП, прие и утвърди финансовите є отчети за 2005 г.
За миналата година Банка ДСК е финансирала над
490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2.3 млрд. лева. В банката, ръководена от Виолина Маринова, отчитат, че финансовата институция практически достига до всяко българско семейство, като обслужва близо 4 млн. клиенти с над 800 хил. разплащателни сметки и близо 1 млн. карти. Банка ДСК затвърди присъствието си сред корпоративните клиенти и малките и средните предприятия. Търговските кредити са нараснали с близо 30% в сравнение с края на 2004 г. и в края на декември достигат 640 млн. лв.
Д-р Шандор Чани, главен изпълнителен директор на Банка ОТП и председател на Надзорния съвет на Банка ДСК, заяви: "Ние сме доволни от резултатите на банката, която възстанови водещата си позиция сред всички банки в България по размер на активи и се утвърди като предпочитан партньор в банкирането. Тя постигна първо място както при депозитите на клиенти, така и в кредитирането."
Възходящото развитие на банката получи признание и от международните институции и беше обявена за най-добра банка за 2005 г. в България от списание Global Finance. Агенция "Муудис" повиши рейтинга є по депозитите в чужда валута до Ваа3, ограничен от границата за страната. Банката бе обявена за най-добрата марка в банковия сектор за 2005 г.
Като традиционен партньор в развитието на малкия и средния бизнес Банка ДСК предлага изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на оборотни средства на малки и средни предприятия и за микропредприятия с бизнес и финансова история. До 31 май 2006 г. клиентите є могат да ползват промоционалните лихвени нива, които започват от базисна лихва 6.5% и са валидни за първата година от изплащането на кредити. Условията са в сила за новоразрешени заеми в лева и евро. Те важат и за продължаване срока на кредитни линии, и кредити - овърдрафт в лева и евро за малък, среден и микробизнес.
Автор: Петя ДИМИТРОВА

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon