новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ПЛОВДИВ СЪЩО ЩЕ ИМА СВОЙ МОЛ - Банка ОТП и Банка ДСК ще отпуснат инвестиционния кредит

В понеделник, 18 декември, беше направена първата копка за построяването на първия мол в Пловдив. Инвестиционният кредит за проектното финансиране на неговото изграждане и финансиране ще бъде отпуснат  от унгарската Банка ОТП  и Банка ДСК.

За този проект в Пловдив кметът на града д-р Иван Чомаков  съобщи още при официалното откриване през юни т.г. на Mall of Sofia..Водещи инвеститори в Пловдивския мол са израелските компании OCIF INVESTMENT AND DEVELOPMENT LTD и CINEMA CITY INTERNATIONAL N.V., които с голям успех участваха в изграждането на Mall of Sofia, чиито кредитори отново бяха Банка ОТП и нейното най-успешно дъщерно дружество Банка ДСК.

Mall Plovdiv ще бъде търговско-развлекателен комплекс с разгъната застроена площ от над 44 000 кв. м., като общият обем на инвестицията ще надхвърли 40 млн. евро .

Стартирането сега на Mall Plovdiv е поредното доказателство за водещата позиция и роля  на най-голямата банка в България,  Банка ДСК, и в областта на проектното финансиране. Тя първа в страната създаде специализирана дирекция в тази област. Опирайки се на богатия опит на своя собственик, унгарската Банка ОТП, Банка ДСК успя да заеме лидерска позиция в България при финансиране на проекти в областта на недвижимите имоти, туристическата индустрия, енергетиката и телекомуникациите. Стремително нарастващият обем на инвестициите в реалния сектор на българската икономика и в частност преките чужди инвестиции у нас създават огромен пазарен потенциал пред проектното финансиране. Именно Банка ДСК е в състояние да предлага на големите инвеститори в България адекватни на конкретните им нужди структурирани продукти.

15 декември  2006 г.                                                  Банка ДСК

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon