новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Подкрепена от Банка ДСК пиеса за младите хора в България с премиера

В рамките на Международния театрален фестивал “Сцена на кръстопът” в Пловдив се състоя премиерата на “Ние сме вечни” -  пиесата, която стана победител в тазгодишното издание на конкурса на Театър „София“ за нова българска драматургия. В подкрепения от Банка ДСК за трета поредна година конкурс пиесата на Кирил Буховски поставя на фокус проблемите на младите хора на кръстопът. Героите на пиесата са група от съученици, завършващи 12-ти клас, точно на прага на големия живот – изгубеното поколение, поколението на рухналите идеи и ценности. “Пиесата е за оцеляването, за предприемането на последната стъпка, която всеки юноша трбява да направи към следващия етап в живота си. „Ние сме вечни“ не е фраза на горделивост или перчене, а опит на младите хора да се капсулират, за да избегнат тази промяна“ – споделя авторът на пиесата Кирил Буховски.

В съзвучие с темата за младите хора и техните решения, премиерният спектакъл е реализиран от млад творчески екип: Василена Радева е режисьор на пиесата на 24-годишния автор, сценограф е Даниела Николчова, композитор - Емилиян Гацов- Елби, а актьорският състав включва младите и талантливи Юлиян Рачков, Антон Григоров, Симона Халачева, Дария Симеонова, Лора Мутишева и студентът от НАТФИЗ Боян Арсов.

Премиерата на пиесата “Ние сме вечни” на софийска сцена ще се състои на 6 октомври в Театър „София“.

Продължаващото вече четвърта година сътрудничество между Банка ДСК и Театър „София“  в подкрепа на българския театър и младите български драматурзи  е пример за устойчив модел на социално отговорното поведение на банковата  институция, фокусирано върху младите хора и тяхното заявено присъствие в българското изкуство и култура.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon