новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

София за първи път домакин на срещата на инвеститорите на унгарската Банка ОТП

 
За първи път едноличният собственик на Банка ДСК – унгарската Банка ОТП,  ще проведе своята традиционна среща на инвеститорите не в Будапеща, както обикновено, а в София. Променя се и нейното време – вместо през пролетта, форумът ще се състои през есента.
Този акт се оценява от наблюдателите като още едно доказателство за голямото и засилващо се внимание, което ОТП отделя на своите дъщерни дружества. Очаква се една трета от печалбите т. г. на тази най-голяма финансова група в Централна Европа да дойдат именно от нейните дъщерни дружества в чужбина.  Общият ръст на печалбата след данъци на Банка ОТП през 2008 г. следва да възлезе на над 10 процента.
Изборът именно на София за домакин на традиционната среща на инвеститорите е напълно логичен. Ръководството на унгарската финансова група винаги е оценявала Банка ДСК като най- успешната си инвестиция в чужбина. Богатата на традиции, но и много динамично развиваща се банка, много често е била наричана в официални изявления, включително и на председателя и главен изпълнителен директор на ОТП Шандор Чани, «перлата в короната» на унгарската финансова група.
Много добри резултати се очаква да бъдат постигнати тази година и от други дъщерни дружества. Прогнозите сочат ръстът на печалбата след данъци на руската Инвестсбербанк да надхвърли 50 процента, а на ОТП Украйна да надхвърли 30 на сто.


29 февруари 2008 г.                           Банка ДСК

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon