новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ОТП разширява присъствието си в Сърбия

С придобиването на Войводинска банка Банка ОТП става една от най-значимите банки в Сърбия

Национална банка на Гърция  и Банка ОТП подписаха споразумение за продажбата на 100% от собствеността на сръбската Войводинска банка. С пазарния си дял от 4.2% придобитата банка е деветата по големина на местния пазар. Банката има значителна клиентска база в ритейл сегмента и сериозно присъствие в корпоративния сегмент. В резултат на трансакцията Банка ОТП Сърбия става седмата по големина банка на сръбския пазар.

 “През последните години Банка ОТП Сърбия постигна продължителен растеж, като очакванията ни са, че положителният тренд ще продължи и благодарения на сключената сделка“, заяви Ласло Волф, Заместник главен изпълнителен директор на Банка ОТП. “Стратегическата ни цел е да увеличиваме пазарния си дял в страните, в които имаме присъствие. За последните месеци това е третата придобита банка, след осъществените сделки в Хърватска и Румъния. Тъй като желанието ни е да разширим присъствието си в региона, ще продължим да следим отблизо възможностите за нови придобивания. Сделката ще се финализира след придобиването на необходимите разрешителни, вероятно до края на годината“, добави Ласло Волф.

„Придобиването на Войводинска банка ще затвърди присъствието на Банка ОТП  в Сърбия и ще благоприятства финансовите й резултати в дългосрочен план. Надяваме се, че клиентите на  банката (повече от 1000 000 ритейл клиенти) ще останат удовлетворени от високото качество на продукти и услуги, предлагани от Група ОТП“,  заявиха от ръководството на  Банка ОТП Сърбия.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon