новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Раздадоха наградите „Банка на годината 2017”

Оценката се извършва на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките Асоциация Банка на годината раздаде традиционните си награди "Банка на годината" за 2017 г. на тържествена церемония снощи. Банка ДСК получи за втора поредна година голямата награда "Банка на годината" в конкуренция с 21 банки и 5 чуждестранни банкови клона. Досега Банка ДСК шест пъти е била носител на голямата награда "Банка на годината". Освен голямото отличие, най-старата банкова институция в България бе откроена и като "Най-ефективна банка за 2017". Наградите получи главният изпълнителен директор Виолина Маринова, заедно с членове на УС на банката.  "Щастлива съм, че голямата награда е отново при нас. Този успех е плод на колективните усилия на всички служители на банката под вещото ръководство на Управителния съвет на банката, които вече по традиция са отново тук с мен, за да получим заедно високото отличие.
Признателна съм на колегите, затова че заедно работим не само за отстояване на
завоюваните позиции и високите стандарти, прилагани в банката, но и затова че
заедно и уверено вървим напред във все още неусвоената територия на банкирането на бъдещето. Спокойна съм, че с такива служители и колеги можем да посрещнем смело всички предизвикателства”, посочи Виолина Маринова при получаването на наградите.
В останалите категории отличените са:  Пазарен дял - УниКредит Булбанк;  Динамика на развитие - Пощенска банка;  Чуждестранен банков клон - БНП Париба;   Призът „Таен клиент“ отиде при Райфайзенбанк. Годишните банкови награди се връчват от 1992 г., когато финансовият всекидневник в. ПАРИ
постави доброто начало. От няколко години насам инициативата премина към Асоциация Банка на годината. Оценката на банките се извършва на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките. "Открояват се няколко акцента в случващото се в българската банкова система. Увеличаваща се печалба въпреки свиващи се маржове и отрицателни лихви, при които работи системата,  драстично увеличени депозити, по-скромно увеличаващи се, но увеличаващи се кредити, много силен стремеж на банките към повишаване на ефективността, към освобождаване от тежащите на портфейлите им лоши кредити", коментира председателят на УС на Асоциация Банка на годината Валентин Панайотов. Според него трябва да се отбележи и стартиралият след дълго затишие процес на консолидация. Той открои и сравнително бързата тенденция към  дигитализация, към иновации в банковите процеси и услуги заедно с финтех бизнеса. Българските банки все повече забързват своето движение към дигиталния свят, смята Валентин Панайотов.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon