новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Служители на Банка ДСК и Експресбанк засадиха 1 000 дръвчета


В навечерието на Деня на Земята, 22 април, служители на Банка ДСК и Експресбанк дадоха своята глътка кислород за въздуха на София. Около 100 доброволци посадиха 1 000 млади акации. Така те подкрепиха проекта „Новата гора на София“ на Столична община, който предвижда засаждането на над 125 000 дръвчета на площ от 225 дка в ж.к. „Суходол“. Инициативата цели изграждане на зелен филтър в близост до София, който да подпомогне подобряването на качеството на атмосферния въздух, чрез трансформация на пустеещи общински земи в гора.

Много от доброволците от Банка ДСК и Експресбанк, които залесяваха през четирите почивни дни – 13,14, 20 и 21 април, бяха дошли със семействата и приятелите си. Уикендът сред природата беше съчетан не само с физическа активност, а и с идеята е да се промени начинът на мислене в посока подкрепа на граждански инициативи за опазване на околната среда. Много деца получиха урок, че без зелените дървета животът в града и на планетата е немислим.

За екипното участие бяха изработени специално брандирани тениски, които участниците получиха на място. Дръвчетата, инструментите и консумативите, бяха осигурени от Столична община. Последващи грижи за засаждането се полагат от лесовъдите - експерти от „Управление на общински земи и гори“.

Щастливи сме, че успяхме да оставим зелена следа в близост до София! И ще продължаваме да „Мислим чисто“!

 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon