новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Шахматният турнир на Група ОТП бе решен в оспорван финал

Първият шахматен турнир на Група ОТП бе решен чрез тай-брейкове в много напрегнат финален кръг с десет участника, в който Желко Ечимович от Банка ОТП Сърбия спечели първото място.

Финалът бе кулминацията на двуседмичното състезание, в което 154 играчи от 10 държави изиграха около 650 мача в рамките на 12 часа онлайн шах на живо.

„Когато след последната игра се обадих на колегите си в клона, дори нямах време да попитам на кое място съм завършил, започнаха силни поздравления“, каза Желко, мениджър „Връзки с малък бизнес“, който едва няколко минути след събитието осъзнава, че се е класирал първи.

Желко започва да играе шах на петгодишна възраст, като се учи от чичо си, който е официален гросмайстор на Световната шахматна федерация (ФИДЕ). Той се надява, че Група ОТП ще може да организира в бъдеще турнира с физическо присъствие на участниците и реални срещи на живо.

Играчите споделят, че турнирът е бил прекрасна възможност колегите да се съберат заедно по време на пандемията. Истинско международно събитие, обхващащо пет часови зони.

"Играх с колеги от Румъния, България, Унгария, Сърбия и Русия", каза Борут Медвешек, колега от SKB в Словения, който завърши шести в турнира. "Беше страхотно събитие, надявам се, че такива турнири ще бъдат организирани и в бъдеще, за предпочитане и в други спортове и на живо, след като ситуацията се стабилизира отново."

Турнирът обхваща територия, простираща се на около 5 000 км. Евгений Трюфанов, който завърши на трето място, бе един от играчите, който се включи от едно от най-отдалечените места на изток, в руския град Омск.

Турнирът бе организиран по предложение на служителя от Банка ДСК Иван Георгиев, което Група ОТП подкрепи. Иван Георгиев завърши втори.

Много съм развълнуван и щастлив, че спонтанната ми идея за групов турнир по шах се сбъдна!“ - каза Иван. „Шахматната игра скъсява дистанцията и превръща непознатите в приятели! Убеден съм, че използването на този необичаен начин на срещи и комуникации ще ни сближи и ще ни накара да се почувстваме част от едно голямо общество - това на Групата ОТП!

Какво споделиха други колеги:

Анна Маньоки (OTP Унгария) - победител в група С

Започнах да играя шах, когато бях на 7 години и играх активно до 20 годишна възраст. Играх много мачове и неведнъж представях Унгария в моята възрастова група. По време на пандемията, когато заниманията през свободно време са ограничени, турнирът беше едно специално, вълнуващо и забавно събитие. Играхме изключително оспорвани мачове по време на груповите етапи и се запознах с толкова отлични шахматисти.

Илир Апостоли (OTP Bank Albania) - полуфиналист

Имах изключително положително изживяване по време на това събитие, в което предизвикателствата, пред които бяхме изправени, бяха много интересни. Лично аз съм много щастлив от този турнир на ниво група и това наистина е инициатива, която трябва да бъде аплодирана. Насърчавам подобни дейности да бъдат организирани отново и в бъдеще.

Ералд Халили (OTP Bank Albania) - полуфиналист

„Участието в тази инициатива ме зареди със страхотно положително усещане. Предизвикателството между колегите от различни страни беше много забавно и мотивиращо и съм щастлива, че представител от моя клон стигна до полуфиналите.”

Сендра Мезик (SKB banka) - полуфиналист

Играя шах от дете, тъй като това е много популярна игра в страната, в която са родени и двамата ми родители, в Черна гора. Баща ми ме научи да играя шах и сега учи и синовете ми. Играх срещу колеги от Сърбия, България, Албания и Украйна. Играта на шах в международното състезание на Група ОТП ме впечатли много и с удоволствие ще участвам и в бъдеще.

Лука Омрчен (SKB банка)

За мен това е ново преживяване. Предпочитам да играя с играчите, седнали срещу мен. Турнирът беше перфектно организиран и в тези времена на коронавирус, това е добра отправна точка за различен начин на комуникация и поддържане на връзка. Играх с различни играчи - напреднали и начинаещи.

Ирина Петернел (SKB банка)

Бях възхитен от международното състезание по шахмат на Група ОТП, защото е нещо ново, свързва ни и в същото време тренираме малките си сиви клетки. В моята група имаше много силни представители на Сърбия и Русия. Имаше и трепет, и технически усложнения, но най-вече беше интересно преживяване, което премина в атмосфера на състезателен и екипен дух. Определено очаквам с нетърпение следващото шахматно предизвикателство в групата, като съм почти сигурен, че тогава нашият екип на SKB ще бъде още по-многочислен и по-силен.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon