новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Portfolion, дружеството за рисков и частен капитал на Група ОТП, част от която е и Банка ДСК, инвестира в дигиталния образователен център Novakid

Дружеството за рисков и частен капитал, Portfolion, което е част Група ОТП, компанията майка на Банка ДСК, е водещ инвеститор в първия етап (финансиране серия А) за набиране на средства по стартъп на бързо развиващия се бранд в сферата на образователните технологии Novakid. Привлечената инвестиция е в размер на 4.25 млн. долара и е осигурена съвместно с американския фонд LearnStart, фондовете TMT Investments и Xploration Capital, както и инвеститорите от предходния етап на стартъпа – базирания в южна Корея - BonAngels и LETA Capital.

Дигиталното училище прилага иновативен подход в изучаването на английски, като втори език, за деца на възраст от 4 до 12 години в цял свят. Със седалище в САЩ, клиентски офиси в цяла Европа и с повече от 150 високо квалифицирани служители, Novakids ще използва  финансирането, за да подпомогне растежа на дружеството чрез въвеждане на маркетингови и продуктови иновации, насочени към подобряване изживяването на децата при ранно изучаване на чужд език онлайн.
„Novakid преоткрива изучаването на английски за деца в страни, в които английският не е основен говорим език. Там английският обикновено се преподава като абстрактна тема, с фокус върху граматиката и с малко практикуване на живо. Novakid, от друга страна, прилага уникален формат, който съчетава силно интерактивна дигитална учебна програма с индивидуални сесии с преподаватели на живо, където учениците и преподавателите говорят само на английски за 100% потапяне в езика “, каза Макс Азаров, съосновател и главен изпълнителен директор на Novakid . „Такъв опит обикновено или е невъзможно да се предостави офлайн, или изисква пренасочване на учители от САЩ или Великобритания, което е много скъпо. Целта на Novakid е да направи света по-добро място за живеене в 21 век чрез насърчаване на комуникации без граници. Ние вярваме, че свят, в който децата  могат да използват английския като универсален  език за общуване и обмен на идеи, ще доведе до повече мир и повече просперитет за всички. "
„Методът на преподаване на Novakid се основава на подходите в усвояването на езика, препоръчани от Ашер, Торнбъри, Крашен, Чомски и е изключително подходящ за деца на възраст от 4 до12 години. Със своя уникален и практически ориентиран подход към обучението,
Novadik предлага приоритетно персонализирано преживяване на едно поколение със силно развити практически дигитални умения“, коментира Ейми Кролевецкая, съосновател и ръководител на лингвистичните изследвания и методология в Novakid.

***

Portfolion e базирана в Будапеща компания за рисков и частен капитал, част от Група ОТП – най-голямата банкова група в Централна и Източна Европа. Компанията има повече от 15 години опит в сътрудничеството с компании, на които партнира за реализиране на визията им за растеж.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon