новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Онкологичният център в Пловдив ще закупи втори ускорител с финансиране по инициатива JESSICA

Финансирането е в размер на 4 млн. лв. и се предоставя поравно от Регионален фонд за градско развитие АД и Банка ДСК АД. Над 1 млн. души от пловдивска, пазарджишка и смолянска област ще могат да се възползват от модерното медицинско оборудване.

Комплексен онкологичен Център - Пловдив ЕООД, Регионален фонд за градско развитие (РФГР) АД и Банка ДСК АД сключиха договор за финансиране по инициатива JESSICA за закупуване на втори линеен ускорител за онкодиспансера в Пловдив. С кредитния ресурс ще се финансира 80% от бюджета на проекта, който възлиза на 5 млн. лв. с ДДС, като останалата част от средствата ще се осигури от лечебното заведение.

Необходимостта от втори ускорител е продиктувана от големия брой пациенти, обслужвани от онкоцентъра, което налага съществуващата техника ежедневно да се натоварва повече от планираните експлоатационни възможности. Регулярните сервизни ремонти, а понякога и аварии, оставят пациентите на болницата без лъчелечение. С реализацията на проекта КОЦ Пловдив ще удвои капацитета си и ще осигури непрекъсваемост на лъчелечението в т.ч. с модерната технология за радиохирургия.

Почти едновременно с подписването на договора за финансиране с онкодиспансера в Пловдив, приключи друга мащабна инвестиция в областта на здравеопазването с участието на Банка ДСК и РФГР - тази на Комплексен онкологичен център - Бургас ЕООД. Предоставеното финансиране по инициатива JESSICA в Бургас е на стойност 7 334 000 лв. и с него се финансира 80% от инвестицията, възлизаща на над 9 150 000 лв. с ДДС. Със средствата от JESSICA и благодарение на амбициозното ръководство на КОЦ Бургас предсрочно бе изградена нова болнична сграда с РЗП от 1316,84 м2, закупиха се нова гама камера, ПЕТ скенер и брахитерапевтично оборудване. Модерната техника вече функционира на пълен капацитет, а за изследванията и лечението с нея има сключен договор със Здравната каса.

За инициатива JESSICA и Регионален фонд за градско развитие:

JESSICA е инициатива на Европейския фонд за регионално развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, здравеопазване, образователни, спортни и културни обекти,  рехабилитация на запустели терени и индустриални сгради и др., като ресурсът е част от ОПРР 2007 – 2014г. и е в процес на рециклиране до 2025г. Регионален фонд за градско развитие управлява средствата по инициатива JESSICA за градовете  Стара Загора, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Плевен, както и ресурса по финансов инструмент Фонд за градско развитие за Северна България за градовете Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Добрич, Ловеч, Лом, Монтана, Плевен, Разград, Свищов, Силистра, Търговище и Шумен.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon