новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Пета награда „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ за Банка ДСК  от SOS Детски селища България

Наградата бе връчена на церемонията на годишните награди „Едно семейство“, която се състоя в Дипломатически клуб „Глория палас“ на Международния ден на SOS Детски селища – 23 юни. SOS Детски селища България отличиха най-значимите си и верни корпоративни партньори. Двойният празник събра приятелите и партньорите, които, въпреки изпитанията на последните месеци, не се отказаха да подкрепят сдружението. Това позволява стотици деца и младежи, лишени от семейна среда, да продължават да получават грижа и равен старт в живота.

Наградата „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България получи лично главният изпълнителен директор на Банка ДСК Тамаш Хак-Ковач от председателя на Управителния съвет на SOS Детски Селища Веселин Комитов.

„Корпоративната социална отговорност предполага морална отговорност за това на кого и как помагаме. Аз като мениджър изключително много държа нашата подкрепа да е прозрачна и смислена – това е една инвестиция в бъдещето, която осъществяваме заедно с нашите клиенти. Освен подкрепата от банката под формата на издръжка за две SOS семейства, приобщаваме и нашите клиенти, които при желание могат да даряват в полза на сдружението на банкоматите на Банка ДСК. Тази подкрепа ще продължи, като много скоро се надяваме това да бъде възможно не само с едно натискане на бутона на банкомата,  но и с един клик на клавиша на телефона“, заяви Тамаш  Хак-Ковач при получаване на наградата.

Отличието е признание и за 10-годишното ползотворно  партньорство между Банка ДСК и SOS Детски селища България. За този период общата сума на подкрепата, предоставена от банката, възлиза на 3 865 000 лв., като 396 000 лв. от тях са под формата на дарение за годишна издръжка за  две SOS семейства, а даренията през мрежата от банкомати на банката са 3 469 000 лв. (за периода декември 2015 - декември 2020 г.). Средствата  се изразходват  за материална и образователна помощ, приемна грижа, психологически, психосоциални и логопедични консултации за децата, младежите и приемните семейства на сдружението.

SOS Детски Селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца и семейства в риск. За 31 години от съществуването си  сдружението е подкрепило над 60 хиляди деца в рамките на различни проекти.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon