новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTP Group започва сътрудничество с 12 стартъп компании от региона на Централна и Източна Европа

С активното участие на Банка ДСК, на 5 септември 2022 г. стартира пилотната фаза на Startup Booster Program на OTP Bank, която ще даде възможност на 12 иновативни технологични компании да тестват своите продукти и услуги. В рамките на три месеца избрани екипи ще получат подкрепа от унгарски и международни членове на OTP Group, служителите на OTP LAB и признати професионални ментори.


Като поддръжник на иновациите, финансовата институция за пореден път включи цялата Група в търсене на стартъп партньори с цел намиране на иновативни решения на близо 70 нужди за бизнеса си. В периода на кандидатстване и многоетапния процес на подбор са получени 265 заявления от 55 държави. По време на събитието Selection Days, проведено през май, около 150 участници, банкови специалисти и представители на стартиращи компании от 17 държави, работиха заедно по концепции за пилотни проекти, предложени за изпълнение.

В резултат, 12 компании са поканени в пилотната фаза, което им дава възможност да започнат да тестват продуктите и услугите си съвместно с българската (Банка ДСК), украинската, словенската и румънската дъщерна банка в допълнение към банката майка.

Банка ДСК се включва активно за втора поредна година, като след миналогодишния успешен тримесечен тестови период успя да внедри успешно две инициативи.

Първата е иновативната платформа за търсене и финансиране на покупката на недвижими имоти dskhome.bg. Тя помага на потребителите при закупуването на имот чрез услуги с добавена стойност, сред които предоставяне на персонализирани оферти за недвижими имоти, анализи на пазара на имоти и онлайн оценки на собствеността. Втората представлява чатбот и гласов AI асистент в помощ на клиентите и екипа от Контактен център.

В тазгодишното издание на Програмата беше добавена нова сфера – за извънбанкови решения и решения за устойчиво развитие, в рамките на която Банка ДСК, заедно с MClimate, ще тестват IoT решение, което намалява потреблението на енергия, въглеродните емисии и разходите за поддръжка на сгради. Сред пилотните цели на българския проект са 35-процентно редуциране на енергийната консумация и намаляване на CO2 емисиите до 20%. Проектът ще стартира в една от сградите на ЦУ на Банка ДСК в София, като целта е да бъде включена и още една сграда във Варна впоследствие.

Вторият пилотен проект на Банка ДСК е съвместно с компанията Ebitly, чието решение действа като виртуален финансов директор, който предоставя прогнози, анализ на плащанията, напомняния за просрочени вземания и рискове, анализирайки данни за трансакции. Услугата работи чрез отворено банкиране, където клиентите могат да проследяват паричните потоци по всички свои сметки в реално време.

 

За повече информация за Програмата, посетете: https://otpstartup.com

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon