новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Предстоящ отворен период на договорен фонд в евро, който цели защита на първоначално инвестираната сума

От 19 декември 2022 г. Банка ДСК, като дистрибутор на договорните фондове, управлявани от дъщерното ѝ дружество „ДСК Управление на активи“ , предлага на клиентите си фонд "ДСК Стабилност - Европейски акции 3" (предишно наименование „ДСК Алтернатива 2“), чиято инвестиционна цел е 100% защита на първоначалната инвестиция на клиента при задържане на средствата му във фонда през т.нар. „ограничен” период (от 1 март 2023 г. до 17 декември 2027 г., вкл.). Фондът е деноминиран в евро и ще набира средства от клиентите без такси за покупката на дялове до 28.02.2023 г.

Доколкото е съвместимо с целта за защита на 100% от първоначалната инвестиция, фондът ще преследва и нарастване на стойността на вложението над защитения размер в резултат от потенциално покачване на стойността на индекс на акции на европейски компании Euro Stoxx 50 в края на „ограничения период“, спрямо началото му.

За постигане на целите си фондът ще инвестира основно в инструменти с фиксиран доход (облигации) и деривати (опции) върху индекс от акции на европейски компании. Чрез използването на опции върху индекс в портфейла на фонда през „ограничения период“, клиентите имат възможност да постигнат положителен резултат при покачване на индекса, но да не инкасират негативен резултат в случай на спад на индекса в края на периода.

Дяловете на фонда се предлагат всеки работен ден в клоновете и финансовите центрове на Банка ДСК, които са точки за дистрибуция на договорни фондове, както и чрез онлайн банкирането „ДСК Директ“. По-подробна информация за „ДСК Стабилност – Европейски акции 3“ можете да намерите на сайта на „ДСК Управление на активи“ и в клонове и офиси на Банка ДСК – точки за дистрибуция на Договорни фондове.

Инвеститорите трябва да имат предвид, че стойността на дяловете на фондовете и доходът от тях могат да се понижат, печалбата не е гарантирана и те поемат риска да не възстановят инвестицията си в пълен размер. Преди вземането на окончателно инвестиционно решение е препоръчително инвеститорите да се запознаят с Проспекта и с Документа с ключова информация за инвеститорите на съответния фонд. Документите са на български език и са достъпни на интернет страницата на УД „ДСК Управление на активи” АД, като при поискване могат да бъдат получени безплатно на хартиен  носител в офиса на Управляващото дружество или на траен носител в офисите на „Банка ДСК” АД, определени за точка на дистрибуция, всеки работен ден в рамките на работното им време.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon