новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

„Дива Коледа“ продължава образователната си мисия с работилница по рециклиране

Градската инсталация, която превърна емблематичните „Малките 5 кьошета“ в цветен див хабитат за Коледа, ще продължи своята образователна мисия в столичния зоопарк от февруари.

Оформяйки специален образователен кът там, украсата отново ще напомня за мащабния проблем със застрашените животински видове по света и в България, дългосрочно подкрепян от Банка ДСК и Mastercard в своята програма Wildlife Impact. Освен приветлива обстановка за животни и посетители, инсталацията става уникално попълнение в образователния арсенал на екипа на екологичния център в зоопарка. Преди да поеме към новата си образователна мисия, „Дива Коледа“ кани гражданите да се включат и в последното за сезона събитие на „Малките 5“.

На 18 януари от 12:00 до 15:00 ч., пред сградата на „Слънце Луна“, ще се състои открита работилница по рециклиране, която оползотворява част от материала, използван за украсата. Екипът на сдружение Ценна пластмаса ще представи процеса по подготовка, смилане и претопяване на материала, превръщайки го във фигури на застрашени животни, които да продължат живота си като играчки – подарък за малки и големи участници в събитието. Работилницата по рециклиране е отворена за всички, които искат да се запознаят с процеса и сами да изработят своя животински символ, който да напомня за човешката роля в опазването на биоразнообразието. В нея ще участват и ESG експертите на Банка ДСК, ангажирани с инициативите за екологично, социално и корпоративно управление в банката.

Като новогодишен подарък за активната общност, която се обедини около каузата на „Дива Коледа“, украсата остава в града до края на януари. Превръщайки се в традиция, организаторите на коледната украса на „Малките 5“ вече замислят следващата зелена инициатива с подкрепата на Mastercard и Банка ДСК, чрез която по нестандартен начин да се даде гласност на мащабен проблем. През 2023 г. дивите животни ще предадат щафетата на нова кауза, която да обедини общество, бизнес и институции в мисията за опазване на планетата по креативен и споделен начин.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon