новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Съобщение до акционерите на Amundi Funds

Уважаеми клиенти,


Във връзка с приети изменения от бордът на директорите на Amundi Funds („Бордът“), ви уведомяваме за следните промени на дистрибутирани фондове от „Банка ДСК“ АД, като следва:

1. AF Global Aggregate Bond
Считано от 14 април 2023 г., Amundi (UK) Limited ще назначи Amundi Asset Management като подинвестиционен мениджър на Подфонда, за да управлява обособената съвкупност от активи на Подфонда Amundi Funds Global Aggregate Bond, която ще бъде съставена от секюритизирани инструменти (MBS, ABS и/или европейски CLO) в съответствие с настоящата инвестиционна политика на подфонда.


2. AF US Pioneer Fund
Считано от 14 април 2023 г. инвестиционната политика на Подфонда Amundi Funds US Pioneer Fund ще бъде променена, за да се увеличи от 50% на 67% минималният процент на нетните му активи, които ще бъдат инвестирани в акции на дружества, които са базирани или развиват по-голямата част от търговската си дейност в САЩ.


3. AF Polen Capital Growth
Считано от 14 април 2023 г. инвестиционната цел на подфонда Amundi Funds Polen Capital Growth вече няма да цели да надминава своя бенчмарк.


4. AF Sustainable Top European Players
Считано от 14 април 2023 г. Подфондът Amundi Funds Sustainable Top European Players ще бъде преименуван на Amundi Funds Net Zero Ambition Top European Players.
Считано от същата дата инвестиционната политика на подфонда ще бъде променена, за да се отрази, че Подфондът ще ограничи инвестирането в ценни книжа без рейтинг за ESG до максимум 10% от техните активи.


5. AF Protect 90  
Бордът счита, че е в най-добър интерес на акционерите да се промени настоящата функция за защита, така че да представлява 90% от най-високата НСА, достигната след последния работен ден от предходния месец април.


Промените влизат в сила от 14 aприл 2023 година, като при несъгласие с настоящето изменение, инвеститорите могат да поискат обратно изкупуване до датата на влизане в сила на измененията.


За повече информация моля вижте официалното уведомление предоставено от Amundi Asset Management ТУК.

С уважение,
Екипът на Банка ДСК

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon