новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Европейска седмица на парите в Банка ДСК

В рамките на Европейската седмица на парите Банка ДСК проведе две инициативи, обвързани с финансовата грамотност сред младите хора. Първата от тях е съвместния ни проект със сдружение „Артикус“, с който вярваме, че по интересен и по-нестандартен начин ще повишим финансовата култура сред учениците. Интерактивното представление „Парите – минало и бъдеще“ разказва историята на парите, кога и къде за първи път се появяват те и пренася децата в наши дни, когато вече голяма част от финансовите процеси се извършват в дигитална среда. Чрез интерактивни игри и куизове учениците имат възможност да проверят своите знания за финансите. В рамките на Европейската седмица на парите бяха изиграни постановки в градовете Велико Търново и Стара Загора.

Досега интерактивното представление „Парите – минало и бъдеще“ е играно 7 пъти в 6 града - София, Костенец, Враца, Първомай, Стара Загора и Велико Търново, с общ брой зрители 940. Предстоят още 4 представления във Варна, Бургас и Благоевград.

Втората инициатива, част от Европейската седмица на парите, бе кратък куиз в официалния профил на Банка ДСК. В рамките на 1 ден пуснахме 8 въпроса в сторита, които изискваха познания от кога датират парите, от какъв материал се произвеждат банкнотите, от какво зависи курсът на долара, какво е дигитален портфейл и др.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon