новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Как да се предпазим от фалшиви профили в социалните мрежи

Уважаеми клиенти,

Бихме искаме да ви предупредим за нарастващия брой фалшиви профили на Банка ДСК в социалната мрежа Facebook.

По този повод в следващите редове ще споделим с вас няколко полезни съвета как да разпознаете фалшивите страници и да се предпазите от тяхната съмнителна дейност.

Името на профила

Обърнете внимание на начина, по който е изписано името на страницата, като имате предвид, че единствената официална страница на Банка ДСК е „Банка ДСК / DSK Bank“. Всякакви други вариации са ясна индикация, че този профил не е автентичен.

Символи и съдържание

Ако профилът е създаден наскоро, има незначителен брой последователи и ниска активност, това е повод за съмнение. Не забравяйте, че страницата на банката притежава син тик, който удостоверява, че тя е официален профил.

Съмнителна активност

В официалната страница на Банка ДСК няма да откриете съдържание, което ви подканя да предоставите банкова и лична информация (напр. ЕГН, ПИН код, CVV/CVC). Ако видите профил с подобна активност, ви съветваме да го докладвате директно на Facebook или да се свържете с нас на телефон 0700 10 375 / *2375 или на имейл: call_center@dskbank.bg.

Допълнителни препоръки за сигурност в Интернет можете да намерите тук: Препоръки за сигурност - как да се пазя в Интернет (dskbank.bg)

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon