новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Боян Стефов бе сред пилотите на бъдещето в социалната инициатива на списание BGlobal

Какво ще ни донесат иновациите? По какъв начин ще се промени обществото ни? Как си представят бъдещето участниците в социалната инициатива „ПРЕДИ УТРЕШНИЯ ДЕН“, в рамките на която се проведе събитието „ПИЛОТИ НА БЪДЕЩЕТО“?

На 31 май в „София Ивент Център“ списание BGlobal събра на една сцена хора от бизнеса, духа и знанието, които споделиха своя опит и лични примери, описвайки вълнуващия път напред във времето пред гостите на събитието, голяма част от които бяха студенти от водещи български университети.

Сред пилотите на бъдещето беше и Боян Стефов, изпълнителен директор, член на Управителния съвет и ръководител на направление „Корпоративно банкиране“ в Банка ДСК.

Неговата визия за предстоящите промени във финансовата индустрия отразява променящите се нагласи и поведение на младите поколения, които се насочват към дигиталната комуникация. Последните истински иновации в банкирането – картите и банкоматите, са въведени през 60-те години и не е изненада, че вече е време за следващото голямо нововъведение. Банките ще започнат да предлагат все по-интуитивно мобилно изживяване, пренасяйки продуктите, услугите и физическите клонове в дигиталното пространство. Разбира се, за по-сложните продукти ще има специализирани точки за продажба, но те също могат да бъдат виртуални.

„Вярно е, че банките ще се превръщат все повече в технологични фирми,“ сподели г-н Стефов, в контекста на надпреварата с финтех компаниите при въвеждането на банковите иновации на бъдещето. В същото време, регулаторите вероятно ще продължат да използват влиянието си да налагат определени политики като ESG практиките, които са все по-силно застъпени в програмите на финансовите институции.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon