новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

„Бизнес Хонорис кауза“ награда за иновативните дебитни карти на Банка ДСК с мисия и послание за опазване на биоразнообразието

Призът прие главният изпълнителен директор на банката Тамаш Хак-Ковач на церемония, на която „24 часа“ отличи социално отговорния бизнес

За втора поредна година „24 часа“ отличи компании, които променят средата чрез своята корпоративна социална отговорност. Сред тях безспорно отново има място Банка ДСК с програмата „Банка ДСК Помага“ с фокус върху деца и образование, опазване на природата, изкуство и градска среда, и доброволчество. 

Тази година банката бе наградена в категория „Опазване на околната среда“ за своята иновативна Wildlife дебитна карта, посветена на каузата за съхраняване на биоразнообразието на планетата. Тя е създадена в партньорство с един от лидерите в разплащанията – Mastercard и изработена от 85,5% рециклиран и рециклируем материал.

От началото на юли т.г. две нови критично застрашени животни са „посланиците“ на каузата – ястребоклюната морска костенурка и западноафриканското шимпанзе. Те са изобразени на самите карти, а на тях е и посланието, че преди срокът на дебитната карта да изтече, много застрашени животни може да изчезнат.    

С новите карти Банка ДСК и Mastercard продължават да подкрепят международната организация Conservation International в борбата й за опазването на местообитанията на над 2 000 застрашени вида животни. До 2030 г. Wildlife програмата ще обхване приоритетни територии, равняващи се на 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

„Силното послание на картата ще продължава да напомня за отговорно отношение към проблемите с климатичните промени всеки път, когато клиентите на нашата банка извадят картата си, за да направят покупка. Целта е всяка една да бъде по-осъзната и по-смислена“, каза г-н Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, при приемането на наградата от министъра на околната среда и водите г-н Юлиан Попов.  

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon