новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Уведомление за промяна в Общите условия за предоставяне на платежни услуги за физически лица и Общите условия към договори за откриване и обслужване на спестовни сметки за физически лица и за предоставяне на платежни услуги по тях

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че считано от 01.10.2023 г. влизат в сила нови „Общи условия за предоставяне на платежни услуги на физически лица“ със следните изменения:

1. Промени относно часовете на приемане и изпълнение на клиентски нареждания в лева през платежни системи БИСЕРА и РИНГС, свързани с изменения в Закона за платежни услуги и платежни системи и Правилата за платежна система БИСЕРА6 ( т.53 и т.55).

2. Считано от 01.12.2023г. Банката може да ограничи изпълнението на преводи към лица- граждани или имащи връзка с държава, спрямо която са наложени санкции или ограничения от органи на ЕС, ООН или национален компетентен орган (т.41.1.).

В т.21 на общите условия е отразена и промяната, свързана с предоставянето на Информационния бюлетин по Закона за гарантиране на влоговете, за което ви уведомихме на 09.08.2023 г.

С пълните текстове на Общите условия може да се запознаете ТУК


Уведомяваме Ви, че считано от 01.10.2023 г. влизат в сила нови „Общи условия към договори за откриване и обслужване на безсрочни спестовни сметки на физически лица и за предоставяне на платежни услуги по тях“ със следните изменения:

1. Промени относно часовете на приемане и изпълнение на клиентски нареждания в лева през платежни системи БИСЕРА и РИНГС, свързани с изменения в Закона за платежни услуги и платежни системи и Правилата за платежна система БИСЕРА6 (т.11.3 ).

2. Считано от 01.12.2023г. Банката може да ограничи изпълнението на преводи към лица- граждани или имащи връзка с държава, спрямо която са наложени санкции или ограничения от органи на ЕС, ООН или национален компетентен орган (т.6.13.1). 

С пълните текстове на Общите условия може да се запознаете ТУК

 

Моля, считайте настоящото за предварително уведомление в съответствие с чл.62, ал.1 от Закона за платежните услуги и платежните системи. В случай че не сте съгласни с извършените промени, имате право да прекратите сключения договор преди датата на влизането им в сила, без да дължите обезщетение или неустойка за това. Банката счита, че клиентът е приел промените, ако не я e уведомил за обратното преди датата на влизането им в сила.

С уважение,
Банка ДСК


Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon