новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Петко Рангелов бе сред лекторите на годишната конференция SEE ITS Summit 2023

През последните две години ESG политиките стават все по-важни за компаниите и вече са застъпени от цялостната стратегия на Банка ДСК. Това заяви Петко Рангелов, ръководител на направление „Дигитализация и технологии“ в Банка ДСК, в рамките на дискусия по време на третото издание на годишната конференция SEE ITS Summit. Събитието се проведе на 29 септември под мотото „Югоизточна Европа – двигател на растежа“, а негови организатори бяха Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Българската предприемаческа асоциация (BESCO).

Гости на конференцията бяха бизнес лидерите на водещи технологични компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа, а темите за ESG принципите, киберсигурността и изкуствения интелект бяха основен фокус на третия дискусионен панел, в който се включи и г-н Рангелов.

„Необходимостта от въвеждането на ESG политики бе наложена както от регулациите на националните и европейските органи, така и от инвеститорите и крайните потребители,“ подчерта г-н Рангелов.

Той сподели повече за социалните инициативи на банката като корпоративен гражданин, вътрешните политики за ограничение на консумацията на хартия и електричество и целите на Банка ДСК и OTP Group, от която е част, по отношение на нулевите нетни въглеродни емисии. От друга страна, постави акцент върху действията на банките като част от сложната финансова екосистема и рисковете, свързани с климатичните промени и прехода към по-чиста икономика.

Г-н Рангелов коментира и все по-горещата тема за изкуствения интелект и важността тези инструменти да бъдат използвани, за да се създава добавена стойност.

Лектор от Банка ДСКГодишната конференция SEE ITS Summit 2023

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon