новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Зелени политики, инфлация в перспектива - политически и/или икономически въпрос

По тази тема дебатираха експерти и студенти в Нов български университет. В дискусията се включи и нашият изпълнителен директор, член на УС и ръководител на направление „Управление на риска“ в Банка ДСК – г-н Димитър Дилов.

В рамките на форума бяха обсъдени ключови въпроси за бъдещето на зелените политики и тяхното влияние върху икономиката на страната и развитието на бизнеса. Модератори на събитието бяха гл. ас. д-р Росица Накова и гл. ас. д-р Елена Спасова, а участие взеха Радан Кънев - евродепутат, Димитър Дилов - изпълнителен директор на Банка ДСК, и г-н Румен Петков - глобален директор маркетинг на „Фикосота фууд“. Те споделиха своите гледни точки и решения по отношение на зеления преход и инфлационните процеси в страната, и колко е готова Европа и България за намаляване на парниковите газове с 55% до 2030 г.

Г-н Дилов говори и за риска от недостатъчната готовност на компаниите за този преход, както и за ключовата ни роля като финансова институция, която да опосредства прехода и приспособяването на своите клиенти към променящите се бизнес реалности и изисквания. Той подчерта и настоящото предизвикателство, свързано с ограниченото наличие на данни, с които да се оценява въглеродния отпечатък на фирмените клиенти.

Форумът даде трибуна и на студентите от департамент „Икономика“ за свободно изразяване на техните идеи и виждания за зелена Европа.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon