новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Агрооскарите на България отново отличиха заслужили земеделци и работещи в сектора

Най-устойчивите и успешни земеделски бизнеси се награждават ежегодно от в. „Български фермер“ в партньорство с Банка ДСК

Главният изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК г-н Тамаш Хак-Ковач връчи две отличия на ежегодните награди за най-успешните бизнеси от агро сектора.

Отличието в категорията „Иновативен продукт“ завоюва Мария Николова, управител на опитната база на „Опора Заден България“, наложили у нас иновативния сорт розов домат Мами Пинк F1.

„Четох за розовия домат вчера. В интерес на истината заспах с мисълта за розови домати и чушки“, каза г-н Хак-Ковач при връчването на наградата. С възхита той подчерта, че се радва на предприемаческия дух, допитването до клиенти, следенето на пазарни трендове, завоюването на премиум пазар и грижата за околната среда, които вижда в „Опора Заден“.

агро награди 2023 годинаБлагодаря на в. "Български фермер", че ни подкрепя толкова много години, за да може нашият труд да бъде известен на всички, а не само между нас в бизнеса", каза г-жа Николова при получаването на отличието и подчерта, че Мами Пинк F1 е сорт, който се е харесва на всички по веригата -  търговци, потребители и консуматори.

Георги Мутафчиев от биоферма „Козле“ стана Млад агробизнесмен за 2023 г. При връчването на наградата му г-н Тамаш Хак-Ковач сподели, че Банка ДСК има отговорност да работи в полза на околната среда и клиенти като г-н Мутафчиев винаги са добре дошли. Според него именно такива хора заслужават специална награда за усилията си.

Благодаря на „Български фермер“ и на цялата организация. Това е един над 10-годишен труд. Нещата отначало бяха трудни, сега пак са трудни. Това, което ни бута напред, е самата идея, защото България заслужава да има иновативни продукти, които да представяме навън. Тази награда е страхотен стимул и показател, че вървим в правилната посока", каза Мутафчиев. 

агро 2023 - наградиСемейната биоферма „Козле" е позната и търсена на родния пазар заради качествените си продукти от козе мляко. Синът на собствениците - Георги Мутафчиев не само се грижи за животните, в негови ръце е и маркетингът.

Инж. Рашид Узунов, управител на „Раломекс" АД от гр. Завет, стана големият победител „Агробизнесмен на България за 2023. Агрооскарът му бе връчен от министъра на земеделието Кирил Вътев

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon