новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Euromoney определи Банка ДСК за Лидер на пазара на корпоративно банкиране в България за 2023 г.

Престижното издание Euromoney съобщи, че за втора поредна година Банка ДСК е избрана за „Лидер на пазара на корпоративно банкиране в България 2023 г.“ (Bulgaria’s Corporate Banking Market Leader 2023).

Наградите на списанието отличават банки от региона на Централна и Източна Европа, които имат значими резултати в обслужването на корпоративни клиенти. Представянето на Банка ДСК през изминалата година я нареждат на челното място в България и сред най-добрите корпоративни банки в региона. 

„Получаваме това признание за втора поредна година, което е огромно постижение за екип „Корпоративно банкиране“ и всички колеги от банката. Въпреки предизвикателната бизнес среда, Банка ДСК постигна устойчив ръст на резултатите в корпоративния сегмент. Продължаваме да бъдем кредитиращ партньор на много компании, като се фокусираме върху това да им предоставим най-доброто обслужване и модерни продукти“, коментира по повод признанието Боян Стефов, изпълнителен директор и ръководител на направление „Корпоративно банкиране“ в банката.

Приоритетни за Банка ДСК са компании от всички сектори на икономиката. Банката е сред лидерите с 20% финансиране на нововъведените през 2023 г. соларни мощности. Тя е и важен партньор в регионалните синдикирани финансирания на Група ОТП, от която е част.

Всеки трети фермер в страната е клиент на банката според най-актуалните данни в доклада на Държавен фонд земеделие. С бранда си „ДСК Агро“ банката има специален фокус и е водещ доставчик на финансови услуги в сектора на селското стопанство.

Корпоративно банкиране“ е ключов участник в цялостната стратегия за дигитална трансформация на услугите на банката. През 2023 г. Банка ДСК предостави на корпоративните си клиенти дигитални новости като автоматизиран процес по откриване на разплащателни сметки и дебитни карти (включително при чуждестранна собственост и структури със сложен начин на представляване), издаване на банкови гаранции и погасяване на задължения по оборотни и инвестиционни кредити с един клик.

Онлайн банкирането „ДСК Директ“ за бизнес клиенти предоставя възможност на всяка една фирма, напълно самостоятелно и автоматично да управлява правата си за достъп и разпореждане със средства.

Година по-рано банката стартира първия на пазара изцяло дигитален процес за нови бизнес клиенти. Компаниите могат да си открият сметка в рамките на 20 минути чрез напълно автоматизиран процес. Банката разработи и дигитален, предварително одобрен кредитен продукт за лоялни клиенти.

Визията на „Корпоративно банкиране“ на Банка ДСК е да постигне още по-висока удовлетвореност на клиентите чрез отличната експертиза на екипа си и дигитални услуги, които автоматизират рутинни задачи.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon