новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Цветослав Димов от Банка ДСК спечели престижното признание „Финансов директор на 2023 година“

Категорията, в която бе отличен главния финансов директор на банката, е „Планиране и бюджетиране“ 

Цветослав Димов, главен финансов директор на Банка ДСК, беше отличен в осмото издание на престижния конкурс „CFO of the Year 2023”, организиран от EY Bulgaria в партньорство с Капитал. Призът в категория „Планиране и бюджетиране“ му бе присъден заради въвеждането на съвременни модели за ефективно бюджетиране и актуални прогнози за очакваното бизнес и финансово представяне на компанията.

"Тази награда е признание не само за изключителната работа на моя екип, но и за ангажираността на всички звена, въвлечени в изграждането на всеобхватния процес по бюджетиране и прогнозиране в Банка ДСК. Тя отразява и стратегическата трансформация на банката, която поставя на фокус както клиентското изживяване, така и ефективността и създаването на стойност в ежедневните ни дейности", сподели г-н Димов след получаване на отличието на официалната церемония.

Цветослав Димов започва кариерата си в банковата сфера преди повече от 13 години в Societe Generale Експресбанк. През последните 9 години до придобиването на финансовата институция от Банка ДСК ръководи отдел „Финансови рискове и контрол“. Преди да поеме функциите на главен финансов директор и ръководител на направление „Стратегия, финанси и управление на данни“ в Банка ДСК, оглавява управление „Стратегия, контролинг и управление на капитала“.

В допълнение към управлението на чисто финансови дейности като контролиране на разходи, управление на собствен капитал, бюджетиране и планиране, проучвания на пазара, той активно работи по изготвянето на стратегията на банката. Цветослав Димов адаптира финансовите функции и екипи към цялостната трансформация на компанията. Положените усилия на неговия екип допринасят за отличния финансов резултат на банката през през последните години.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon