новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Уведомление до клиентите, притежаващи дялове на подфонд SISF Sustainable Swiss Equity - CHF с ISIN: LU0227177580, управляван от Schroders Investment Management, за предстоящи промени във Фонда

Уважаеми клиенти,

Управляващото дружество Schroders Investment Management, уведомява притежателите на дялове на подфонд SISF Sustainable Swiss Equity („Сливащия се фонд“), за предстоящо на 15 май 2024 година, сливане на подфонда в подфонд SISF  („Приемащия фонд“). Дялопритежателите в Сливащия се фонд ще получат еквивалентна стойност на дялове в Приемащия фонд на мястото на досегашните си дялове в Сливащия се фонд.

  • Сливане на фондове: На 15 май 2024 г. ще се извърши сливане на подфонда SISF Sustainable Swiss Equity с ISIN: LU0227177580 („Сливащия се фонд“) в подфонда SISF Swiss Equity с ISIN: LU0106244287 („Приемащия фонд“).
  • Еквивалентна стойност на дялове: Дялопритежателите в Сливащия се фонд ще получат еквивалентна стойност на дялове в Приемащия фонд.
  • Инвестиционен подход и характеристики: Сливащият се фонд и Приемащият фонд имат подобен инвестиционен подход и притежават екологични и/или социални характеристики. (Регламент (ЕС) 2019/2088 или SFDR)
  • Цели на инвестиране: И двата фонда целят повишаване на възвръщаемостта над Swiss Performance Index, като Swiss Leaders Index служи за сравнителен бенчмарк.
  • Риск и такси: Обобщеният показател за риска („SRI“) е категория 4 както за Сливащия се фонд, така и за Приемащия фонд. Таксите за годишно управление ще бъдат понижени от 1.86% на 1.60%.
  • Прехвърляне на активи: На датата на влизане в сила, нетните активи на Сливащия се фонд ще бъдат прехвърлени в Приемащия фонд. Дялопритежателите в Сливащия се фонд ще получат равен по стойност брой дялове от съответстващия клас в Приемащия фонд.
  • Коефициент на обмен: Коефициентът на обмен на Сливането ще бъде резултат от съотношението между нетната стойност на активите на съответния клас на Сливащия се фонд и нетната стойност на активите или първоначалната емисионна цена на съответния клас на Приемащия фонд към Датата на влизане в сила.
  • Юридическо лице и разходи: В резултат от сливането няма да има промяна на юридическото лице, действащо като инвестиционен мениджър, което остава Schroder Investment Management (Switzerland) AG. Разходите по сливането се очаква да бъдат незначителни.
  • Обратно изкупуване и прехвърляне: Ако не желаете да притежавате дялове в Приемащия фонд от Датата на влизане в сила, имате право на обратно изкупуване на дяловете си от Сливащия се фонд или на прехвърляне в друг фонд на Schroders по всяко време до и включително в деня на търгуване на 8 май 2024 г.
  • Ограничения за нови инвеститори: Покупки или прехвърляния в Сливащия се фонд от нови инвеститори няма да се допускат след датата на спиране на сделките, която е 4 април 2024 г. За настоящите инвеститори записвания или прехвърляния в Сливащия се фонд ще се приемат до 17 април 2024 г. (спиране на сделките в 13:00 ч. люксембургско време).
  • Инвестиционни планове и транзакции: Банка ДСК, като дистрибутор, Ви информира, че ако имате активен инвестиционен план, който трябва да бъде изпълнен между 17-то число на месец април и 15-то число на месец май (деня на сливане), изпълнението на автоматичното нареждане за покупка няма да бъде възможно. Транзакциите ще бъдат възобновени на 16-ти май, като временно спрените инвестиционни планове ще бъдат предадени към управляващото дружество и ще бъдат изпълнени по цена, изчислена в деня на приемане на поръчката 16-ти май 2024 г. в деня на сливането в новия подфонд. След 16-ти май ще се изпълняват регулярно всички сключени, активни инвестиционни планове с дата на изпълнение, съгласно подадената от клиента поръчка за периодична покупка по инвестиционен план.

Настоящото съобщение е с информационна цел и не представлява инвестиционна консултация, съвет, препоръка за инвестиране или инвестиционно проучване. Стойността на дяловете и доходът от тях могат да се понижат, печалба не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не възстановят инвестицията си в пълен размер. 

За повече информация моля вижте официалното уведомление предоставено от Schroders: тук и пълната версия на документа на английски език: тук 

С уважение,
Екипът на Банка ДСК

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon