новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК подкрепи български стартъпи в рамките на IBM Sofia Accelerator

Банка ДСК и ръководителят на направление „Дигитализация, данни и технологии“ - Петко Рангелов са ментори в специалната програма на IBM - IBM Sofia Accelerator, която има за цел да помогне на българските стартъпи да ускорят бизнеса си с IBM AI и облачна технология и да разработят нови решения за корпоративния пазар.

В рамките на активната програма, на 25-ти април в новото модерно пространство на Банка ДСК на бул. „Ал. Стамболийски“ 73 се проведе специално менторско събитие, на което бяха поканени всички единадесет стартъп компании част от Акселератора. Те имаха възможността да се запознаят и получат ценни съвети от експерти на Банка ДСК с богат опит както в сферата на банкирането, така и в сферата на иновациите и развитието на бизнес идеи.

Специалистите на банката споделиха най-важната информация, която трябва да имат предвид стартъпите. Те ги насочиха върху какво да фокусират своите усилия, на какво да наблегнат и как може банката да се превърне в техен доверен партньор.

Темата за изграждане и интегриране на цялостна екосистема, която има за цел да ускори и подобри клиентското изживяване, беше дискутирана, тъй като това са очакванията към всеки иновативен и съвременен бизнес. Чудесен пример бе даден с платформата dskhome.bg, която предлага всичко, което е необходимо за избор, финансиране и закупуване на жилище. Сайтът разполага с актуални обяви на имоти в цяла България и директна възможност за пресмятане на стойностите по ипотечен кредит, благодарение на кредитния калкулатор, както и подаване на заявка за консултация с представител на банката, онлайн или на живо, спрямо нуждите на клиента.

Петко Рангелов, основен ментор в програмата и ръководител направление „Дигитализация, данни и технологии“ в Банка ДСК, разгледа актуалната тема за AI и възможностите, които може да предложи на бизнеса. Технологичните тенденции също бяха на фокус, като колегите подчертаха важността от правилното таргетиране на клиентите и оптималното използване на данните, с които компаниите разполагат. Симбиозата между технологии, машини и данни, трябва да помага на служителите да отговаря на нуждите на клиентите и да спестява време на всички участници в процесите.

След като експертите на банката приключиха кратките си презентации, всички представители на стартъп компаниите имаха възможност да обсъдят с тях своите специфични нужди. Получаването на индивидуална консултация от конкретен специалист, отговарящ за специфичен пазар, беше много полезна за гостите.

Банка ДСК ще продължи да работи за насърчаването на устойчива, иновативна среда, която подкрепя растежа и успеха на стартиращите компании в България.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon