dsk direct mobi

DSK mToken

С DSK mToken подписването на преводи и документи е по-лесно от всякога

Какво е DSK mToken?


icon

DSK mToken е мобилно приложение за потвърждаване на преводи и документи, наредени през интернет банкирането ДСК Директ за индивидуални и бизнес клиенти и през мобилното банкиране ДСК Смарт, както и за потвърждаване на онлайн плащания с банкови карти.

App Store DSK Smart
Google Play DSK Smart
Huawei App Gallery DSK Smart

Как се активира DSK mToken от Банка ДСК?


purple-download

Изтегли DSK mToken на твоя телефон

green-phone

Влез в ДСК Директ и избери меню „Настройки“ - „DSK mToken“

blue-phone-mtoken

Добави ново устройство и следвай стъпките, описани на екрана в ДСК Директ

purple-lock

Въведи временния ПИН код изпратен от Банката като SMS

green-lock-m-token

Задай собствен ПИН код или биометричен идентификатор за потвърждаване на преводи и документ

Вашите предимства:

023

Инсталирането и активирането на DSK mToken е напълно безплатно. Не се налага да носиш допълнително устройство - DSK mToken се инсталира на твоя телефон.

022

Висока степен на сигурност - двуфакторна защита на извършваната операция.

035

Работа в офлайн режим - можеш да потвърждаваш преводи дори когато телефонът ти няма връзка с интернет.


С DSK mToken можете да:

  • Подписваш преводи по сметки на трети лица в Банка ДСК или в други банки

  • Подписваш заявки за откриване на сметки, карти и други

  • Потвърждаваш онлайн плащания с банкови карти при търговци, включени в програмите за сигурни плащания – Visa Secure и MasterCard Identity Check

  • Подписваш заявки за издаване и преиздаване на банкови карти

  • Подписваш заявки за регистриране на DSK mToken по карта, 3-D парола и временна парола за създаване на статичен ПИН код, съгласие за директен дебит и други

 

Как се заявява услугата DSK mToken от Банка ДСК?

В офис на Банка ДСК или онлайн, като следваш следните стъпки:

Стъпка 1

Изпрати текст „Искам DSK mToken” през формата за обратна връзка в мобилното банкиране DSK Smart или интернет банкирането ДСК Директ.

Стъпка 2

Ще се свържем с теб по телефон за напътствия по онлайн подписване на заявление, чрез мобилното приложение Евротръст.

Стъпка 3

Свали мобилното приложение на Евротръст от AppStore или Google Play Store и последвай инструкциите за регистрация. Виж повече информация тук

Стъпка 4

След като получиш известие на твоя телефон за изпратено от Банката заявление в мобилното приложение Евротръст, отвори приложението и го подпиши.

Стъпка 5

Ще ти изпратим SMS, когато новият ти метод на подписване DSK mToken е готов за активиране.

mtoken-evrotrust-min

Подписване на превод с DSK mToken:

Стъпка 1

Отвори DSK mToken от иконата или от получената нотификация на телефона ти.

empty image

Стъпка 2

Натисни бутона „Подпишете“.

empty image

Стъпка 3

Провери детайлите на превода.

empty image

Стъпка 4

Потвърди операцията чрез ПИН код или пръстов идентификатор/лицево разпознаване.

empty image

Често задавани въпроси за DSK mToken

Можете да активирате DSK mToken само на едно единствено устройство - смартфон или таблет. Необходимо е да инсталирате DSK mToken на желаното устройство и да преминете през стъпките за активиране.

В случай че не помните ПИН кода си е необходимо да деактивирате DSK mToken през „Настройки - Нулиране“ и през ДСК Директ от меню „Настройки - DSK mToken - Деактивирай“. След това добавете ново устройство и преминете отново през стъпките за активиране на приложението.

В случай че блокирате DSK mToken вследствие на въвеждане на 5 поредни пъти грешен ПИН код е необходимо да подадете сигнал в Контактния център на Банката или да посетите удобен за Вас офис.

В случай че сте сменили използвания до момента от Вас телефонен номер е необходимо да посетите офис на Банката и да заявите промяната.

DSK mToken може да бъде инсталирано на устройства с операционна система:

- Android 8.0 и по-нови;

- iOS 9.3 и по-нови.

Мобилното приложение DSK mToken е метод на подписване, който отговаря на най-високи нива на сигурност и е ограничен за използване върху root-нати/jailbreak-нати мобилни устройства.

DSK mToken може да бъде инсталиран и използван на друго устройство, върху което не са правени подобни намеси в операционната система.


*Устройства с ръчно коригирана, неофициална и неоторизирана версия на операционната система от страна на притежателя на телефона/таблета.

Провери дали въвеждаш коректно получения код. Ако си сигурен, че го въвеждаш правилно, моля провери дали часовата зона на устройството е автоматично зададена и дали отговоря на българско часово време. Задължително е устройството да е в актуално българско часово време. Ако след проверката установиш, че часовата зона е коректна, може да изпълниш следните стъпки:

  • изтрий устройството от DSK Direct – меню "Настройки" > DSK mToken, Деактивирай
  • изчисти данните и кеша за приложението от меню "Настройки" Приложения - намери DSK mToken - Управление на данни и там е наличен бутон за изчистване на данни и кеш.

След изпълнение на тази стъпка деинсталирай приложението и го инсталирай отново, след което стартирай процедурата по добавяне на ново устройство.

Провери дали попълваш коректно изискващите се данни за ЕГН и регистрационен код и дали потвърждаваш успешно с бутон "Регистрирай". Ако си извършил правилно описаните действия на екрана ще се визуализира поле за въвеждане на временен ПИН за активиране, който се изпраща от банката чрез SMS. Ако не го получаваш провери в DSK Direct, меню „Настройки“ дали регистрираният номер е същият, на който очакваш да получиш съобщението от банката (ако устройството ти е с две SIM карти се увери, че картата за регистрирания в банката номер е поставена в първия слот на апарата).

Провери в настройките на мобилния си телефон дали получаването на съобщения от краткия номер на банката не е въведено в spam листата на телефона и дали съобщението не е получено като Spam. Ако не откриеш в Spam получения от банката SMS провери дали пощенската кутия не е пълна и дали няма наложена друга рестрикция за получаване на съобщения от кратки номера. Изчакай няколко минути и рестартирай апарата, след което опитай отново да преминеш през стъпките на регистрацията. В случай че описаните действия не помогнат, опитай малко по-късно, тъй като е възможно в момента да има комуникационен проблем с изпращането на съобщения. 

За да активираш мобилното приложение „DSK mToken“, е необходимо да влезеш в електронното банкиране ДСК Директ, да избереш меню „Настройки“, опция „DSK mToken“ и въведеш част от номера на документа си за самоличност. След избор на бутон „Добави ново устройство“ на екран ще се визуализират стъпките за активиране и регистрациония код за активирането на DSK mToken (10-цифрен код изписан в синьо поле). 

Провери дали въвеждаш коректно изискващите се последни 4 цифри от номера на регистрирания в банката документ за самоличност. Ако ги въвеждаш коректно, помисли дали не си сменял наскоро документа си за самоличност и дали си предоставил новия документ в банката. Данните ще бъдат отхвърлени при липса на съвпадение на въвежданите данни и регистрирания в системата ни номер на документ. В случай че не си предоставил актуален документ за самоличност, може да ни изпратиш снимани лице и гръб през Обратна връзка в ДСК Директ, опция "Добавяне на документ за самоличност" или да го предоставиш в удобен за теб клон на банката. Документът ще бъде актуализиран до един работен ден след получаването му в банката.

Това означава, че нямаш регистрирано съответното средство за подпис

В случай, че получаваш съобщение „Невалиден подпис от устройството“, това означава, че ПИН кода, който въвеждаш за потвърждение с DSK mToken е грешен. Може да създадеш нов ПИН код, като следваш следните стъпки:

  • Нулирай DSK mToken от приложението меню Настройки -> Нулиране;
  • Влез в профила си в DSK Direct – меню "Настройки" ->DSK mToken и изтрий добавеното с, опция "Деактивирай";
  • След това регистрирай ново устройство чрез избор на бутон „Добави ново устройство“ и активирай отново приложението следвайки стъпките за активация, които ще се визуализират на екрана след въвеждане на последните 4 цифри от номера на документа за самоличност. Там се визуализира и 10-цифрения регистрационен код за активиране на DSK mToken. 

Ако не се зарежда операция за подписване в DSK mToken може да рестартираш устройството и да опиташ да потвърдиш превода отново. Ако и след това не се зарежда трансакция е възможно да има временно затруднение с ползването на услугата. Моля опитай по-късно. Ако проблемът продължава, може да ни информираш като се свържеш с нас или ни изпратиш информация през Обратна връзка в  ДСК Директ или мобилното приложение DSK Smart.

Документи

Последни новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon