новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Екипът на Банка ДСК дари 24 904 лева в подкрепа на хората от наводнените села в община Карлово

Днес служителите на Банка ДСК дариха 24 904 лева, за да окажат навременна подкрепа на засегнатите хора от наводнените села в региона на Карлово.

В допълнение, регионалният екип на банката, в партньорство с МВР и Община Карлово, съдейства на клиенти от региона, които са загубили документите си за самоличност или дебитните си карти по време на бедствието.

„Много се гордеем с нашите колеги! Знаем колко е важна бързата реакция и навременна подкрепа при подобни бедствия. Затова, в партньорство с Фондация BCause и съвместно с всички хора от нашия екип се обединихме, за да окажем помощ на засегнатите от наводненията наши сънародници. Като служители на голяма компания осъзнаваме отговорността, която имаме към обществото“, коментира Гергана Бендурска, директор „PR и комуникации“ в Банка ДСК.

Чрез платформата „Банка ДСК Помага“ и в партньорство с Фондация BCause, средствата са разпределени поравно за две каузи:

Помощ за хората от наводнените села в община Карлово (platformata.bg)

250 домакинства са засегнати след предизвиканата от пороите в Карловско трагедия - селата Слатина, Богдан, Каравелово, Столетово, Войнягово, Розино.

Доброволци от Фондация „Заедно напред – Розино“ на място подпомагат хората, преживяващи непознато до момента бедствие – разрушени пътища, мостове, затрупани дворове, животни и посеви, прекъснато водоснабдяване и електричество. 

Фондация „Заедно напред – Розино“ се занимава с хуманитарни дейности, чрез които подпомага най-бедните деца, семейства и самотни възрастни хора в Община Карлово. В региона на пострадалите от пороите села работят от 2016 г., познават хората и проблемите и се ползват с доверието им.

В момента доброволци на фондацията помагат и разчистват домовете и дворовете на пострадалите хора, носят вода и храна с малкото получени дарения.

Средства са нужни веднага за осигуряване на продукти от първа необходимост за пострадалите – вода и храна, които трудно достигат до крайните махали и квартали.

След разчистване, фондацията ще започне да подпомага хората със строителни материали да възстановят домовете си.

ПОМАГАМЕ! Кампания в помощ на хората, пострадали oт потопа в Карловско (platformata.bg)

На 02.09.2022 г. порой от 190 литра на кв.м. разруши домовете, съдбите и подредените животи на стотици наши сънародници в Карловско. Наводнени къщи, дворове, загубен поминък, домашни животни и посеви, обзавеждане. Водата отнесе жилищата и надеждите на стотици български семейства.

В момента хората разчистват жилищата си от калта, от която трябва да изградят живота си наново.

Чрез настоящата кампания се събират средства, с които да се закупят домакински електроуреди и мебели на пострадалите семейства и да се подкрепят родителите, чиито ученици трябва да започнат училище.

Кампания ПОМАГАМЕ! се осъществява в партньорство от три граждански организации - фондация „Работилница за граждански инициативи“, Български дарителски форум и Национална асоциация на доброволците в Република България, които обединяват усилия в комуникацията, събиране на информация за нуждите на терен и решенията за разходването на средствата.

 

Повече информация за платформата „Банка ДСК Помага“ вижте ТУК.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon