новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

„дск Венчърс“ с PCI DSS сертификат

„дск Венчърс“ премина успешно процеса на сертификация по PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) в края на 2022 г. От началото на 2023 г. организацията, която е дъщерно дружество на Банка ДСК, прилага изискванията за сигурност на стандарта при съхраняване, обработка и препращане на данни за плащания на картодържатели.

„дск Венчърс“ ще предлага на клиентите и партньорите си повишено ниво на информационна сигурност. Другите ползи от въвеждането на стандарта включват и по-висока конкурентоспособност, тъй като организацията, сертифицирана по PCI DSS, е предпочитан бизнес партньор.

PCI DSS представлява международен стандарт за сигурност и засяга всички организации, търговци, институции за електронни разплащания.

PCI DSS е разработен от PCI SSC (PCI Security Standards Council), включващ представители на пет глобални компании за картови разплащания - American Express, Discover Financial Services, JCB International, Mastercard и Visa Inc., които имат споразумение за включване на PCI DSS като техническо изискване за съответствие с всяка от програмите за сигурност на данни на всеки картов оператор.

 

Стандартът включва 12 изисквания за всеки бизнес, който съхранява, обработва или препраща данни за плащания на картодържатели.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon