empty image

Полезна информация за банкови карти

Разплащания в интернет чрез 3-D парола

Какво представлява?

Банка ДСК изисква използването на 3-D парола при извършване на плащания в интернет. Паролата служи за идентификация на картодържателя и въвеждането й е задължително, когато плащането се извършва при търговци, включени в програмите за сигурност на картовите организации - Visa и Mastercard. Паролата е еднократна и е валидна за конкретна картова операция.

Важно е да знаете, че с Вашата карта ще можете да извършвате онлайн плащания и при търговци, които не са включени в програмите за сигурност на картовите организации.

Колко ще струва?

Регистрирането на средство за получаване, както и използването на еднократна 3-D парола е безплатно за картодържателите на Банка ДСК.

Вашите предимства:

  • По-голяма сигурност при плащания в интернет чрез допълнителната идентификация;

  • Плащането може да се осъществи само след въвеждане на правилна парола;

  • Имате предимство при оспорване на интернет трансакция, за която има съмнение, че е извършена неправомерно.

Какво трябва да направя?

Ако имате заявено средство за подписване на преводи чрез интернет банкирането на Банка ДСК, можете сами да регистрирате мобилен телефон за получаване на еднократна 3-D парола чрез ДСК Директ.

Ако нямате заявено средство за подписване на преводи чрез ДСК Директ, е необходимо да посетите клон на Банка ДСК, за да регистрирате мобилен телефон за получаване на 3-D парола.

Какво ново предстои?

За постигане на най-високо ниво на защита при онлайн пазаруване, предстоят следните промени в начина на потвърждаване на плащанията:

  1. Разширяване на функционалността на тоукън-мобилното приложение (DSK mToken) при извършване на онлайн покупки.

  2. Въвеждане на статичен ПИН код в допълнение към еднократната 3-D парола.

Потвърждаването на плащането чрез DSK mToken или чрез 3-D парола в комбинация със статичен ПИН код ще бъде задължително при търговци, включени в програмите за сигурност Mastercard Identity Check и Visa Secure, и осигурява задълбочена идентификация на картодържателя, в съответствие с регулаторните изисквания на разширената Директива за платежни услуги (PSD 2).

За повече информация как да заявите софтуерен тоукън и какъв вид операции се потвърждават с него към момента, можете да прочетете тук

Банка ДСК ще Ви информира допълнително при въвеждането на горепосочените методи за идентификация при онлайн разплащания с банкови карти.

 

Последни новини

Свържете се с нас

010

Запазете час

за консултация

Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати