новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е партньорът на Mastercard и Conservation International за разширяване в Европа на Програмата за опазване на дивите животни

Стартът на Програма Mastercard Wildlife Impact Card в България цели да насочи вниманието към 2 000 критично застрашени вида и засвидетелства ангажираността на Банка ДСК и Mastercard към опазване на глобалното биоразнообразие.

Банка ДСК се включва в глобалната програма Mastercard Wildlife Impact Card за опазване на биоразнообразието на планетата. Благодарение на усилията на банката и Mastercard, България става първият европейски пазар, който се включва в Програмата.

Тя ще даде възможност на притежателите на дебитни карти да се включат в опазването на критично застрашени видове, в това число - африкански горски слон, черно-бял гривест лемур, жълтоопашата вълнеста маймуна и панголин. Визията на картата привлича вниманието върху посланието: „Докато тази карта изтече, много застрашени видове могат да изчезнат“. Дебитната карта ще може лесно да се интегрира в мобилни портфейли, а физическата карта ще бъде изработена от рециклирани материали.

За всяка издадена карта Mastercard Wildlife Impact Банка ДСК и Mastercard ще дарят 1 долар на международната организация Conservation International, за да помогнат за опазването и възстановяването на местообитанията на дивите животни. До 2030 г. този проект ще обхване приоритетни територии, равняващи се на 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

Уникалните нови карти на Банка ДСК, посветени на диви животни, ще помогнат да се повиши информираността за застрашените видове и екологичните проблеми. Партньорството ни с Mastercard и световната организация Conservation International е чудесен пример за множеството ключови роли, които бизнесът може да играе в подпомагането на хората и обществата в общите им усилия за по-зелена планета. С тази карта бихме искали да обединим усилия заедно с нашите над 2.5 млн. клиенти в борбата за чиста природа и опазване на застрашените диви видове животни.“ казва Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Всяко изчезване на вид е трагедия – не само за животинското царство и природата, но и за хората“, сподели по-рано през годината д-р М. Санаян, директор на Conservation International при представянето на програмата в САЩ преди няколко месеца. „Дивите животни ни осигуряват по-чиста вода и плодородни почви. Когато унищожаваме техните хабитати, ние застрашаваме тези природни богатства, здравето на човечеството и климата.“

„Радваме се, че Банка ДСК, с нейните многобройни клиенти, са партньорът, който ще използва пълния мащаб на бизнеса, технологията и мрежата от продукти и услуги на Mastercardкомпанията, в която се стремим към действия за по-устойчиво бъдеще. Стартът на този проект се основава на нашата коалиция Priceless Planet, на която Conservation International, Банка ДСК и OTP Group също са партньори. Продължаваме да инвестираме в проекти с голям потенциал за подобряване бъдещето на биоразнообразието, климата и общностите на нашата планета“, добавя Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

***

За Conservation International:

Conservation International е световна организация, която с помощта на науката и работата на терен се бори да съхрани богатствата на природата, с които човечеството живее от хилядолетия. Екипите на организацията и техните партньори търсят иновативни решения и инвестиции за преодоляване на климатичните промени и подпомагане на хабитати в риск в над 30 държави по света.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon