новини
Новини и уведомления

Кампанията в помощ на Украйна на Банка ДСК и Фондация BCause ще подкрепи 230 бежанци

Дарителската ни кампания, която е част от платформата „Банка ДСК Помага“, набира скорост и до момента с помощта на нашите клиенти са събрани близо 45 000 лв. Това дава възможност много бързо да отговорим на нуждите на хората и организациите, които имат нужда от подкрепата ни. Като за начало ще помогнем на 5 организации, които работят с бежанци от Украйна в София, Перник, Стара Загора, Видин и Приморско, с общо с общо 28 650 лева.

Ето кои са те:

Фондация ПУЛС, Перник (3 000 лв.)

В момента, в защитено жилище на Фондация ПУЛС са настанени 5 жени, 1 дете и един възрастен мъж, бягащи от войната.

Фондацията има готовност да посрещне още 3-ма човека дългосрочно.

Средствата ще бъдат изразходвани за хуманитарна помощ, лекарства, юридическа и социална подкрепа и за психологическа помощ. Фондация ПУЛС ще осигури психолог с руски език, който ще е от полза на децата и възрастните.

Фондация „Конкордия България“ (4 000 лв.)

До момента фондацията е подслонила 25 човека (3 мъже, 12 деца, 10 жени) в комплекса за младежи „Здравей“. Престоят на човек на ден възлиза между 45-50 лв. и включва личен пакет за новодошлите с хигиенни материали и комплект дрехи, храна, подслон, психологическа и социална грижа.

Фондация „Мисия Криле“ (5 000 лв.)

Организацията работи с бежанците в региона на Стара Загора. Нуждите им са от хигиенни материали, COVID-19 тестове и лекарства, хранителни продукти и средства за спешно зъболечение.

Фондация приютява 6 жени и 6 деца в управляваното от тях звено "Майка и бебе“ и посреща изцяло нуждите им. Отделно не спира и потокът от други майки с деца и баби от Украйна, които търсят хуманитарна помощ в „Комплекс за социални услуги за деца и семейства - Стара Загора.“

Фондация „Нашите недоносени деца“ (3 000 лв.)

Фондацията е поела грижата за 140 майки с деца от Украйна, настанени в хотел в Приморско. Децата са 75, повечето на възраст между 4 и 14 години.

Най-голямата им нужда е от хигиенни материали и еднократни пелени. С отпусната подкрепа ще закупят и тетрадки, и учебни помагала, пособия за рисуване и приложни изкуства - блокчета, четки, книжки за оцветяване и др.

Подкрепа за деца от спортен клуб по кану-каяк от Украйна (4 000 лв.)

На 17 март във Видин пристигна група от 26 деца и четирима треньори от клуб по кану-каяк. Децата са без родителите си, за тях се грижат треньорите им. Фондация BCause ще помогне на доброволци и местния клуб по кану-каяк да осигурят условия децата да започнат да спортуват възможно най-скоро, като по този начин се почувстват по-спокойно, приобщени към нещо, което обичат и най-вече да се почувстват в безопасност.

Със средствата ще бъдат закупени спортни дрехи, обувки, спасителни жилетки за гребане, ще бъде заплатен ремонт на дарени каяци, ще се закупят храна, медицински и хигиенни консумативи.

Сдружение за споделено учене „ЕЛА“ - 9650 лв.

Средствата осигуряват издръжката за цял месец на детския център, който работи с деца бежанци от Украйна, както и с майките им. Педагози и психолози помагат в образователния процес и адаптацията на 10-15 деца, купуват се учебни пособия, материали, закуски, плодове за децата и всичко необходимо, за да се чувстват децата спокойни и добре през деня. Средства ще бъдат заделени за екскурзии в близост до София и за други забавления. Отделно за майките се осигурява психологическа подкрепа при нужда.

Регулярно ще Ви информираме за какво отиват дарените от Вас средства и на кого точно помагаме с тях.

Искрено благодарим на всички, които до момента са се включили и са направили дарение! Вашата помощ е от значение.

Екипите на Банка ДСК и Фондация BCause

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon