изграждане на онлайн магазини

Клиентите ми искат да плащат с карта онлайн - какво трябва да направя?

Ако Ви се е случвало клиентите Ви да ви питат относно опция за плащане с карта, то тази статия е за Вас

 

Ако вече имате онлайн бизнес, със сигурност предлагате опция наложен платеж, но вероятно вече сте получавали въпроси от клиенти дали могат да плащат и с карта. Дали не сте го мислили или сте го обмисляли, но сте го отхвърлили като вариант или планирате на по-късен етап, след като се развие бизнеса, тази статия е точно за Вас. Как можете да приемате плащания с карта във Вашия онлайн магазин? Отговорът е: като инсталирате виртуален ПОС.Какво е виртуалния ПОС можете да научите тук

 

Какво ще получите?

С виртуалния ПОС ще достигнете до по-голяма част от вече таргетираните демографски групи, а също и до нови такива. Знаете ли, че по-голямата част от младото поколение предпочитат да пазаруват и плащат онлайн. В същото време опцията за плащане с карта повишава доверието у клиентите и те са по-склонни да пазаруват от Вас, така имате възможност да разширите бизнеса си с до 20-30%. Но предимствата за Вас далеч не са само това. Например ще намалите броя на непотърсените поръчки от куриери, съответно разходите и времето, което Ви отнема да ги проследите и обработите. Често, при използване на метод наложен платеж, те никак не са малко.

 

Повече доволни клиенти и още нови такива с виртуален ПОС терминал

Определено, ако решите да добавите онлайн плащания, ще имате повече доволни клиенти. Именно защото някои от тях вече са свикнали с този начин на плащане и очакват да могат да плащат с карта, затова е важно да отговорите на това търсене. В противен случай рискувате те да изберат друг онлайн магазин и да ги изгубите. Според данни от Паспорт 2023 на е-комерс индустрията в България над 30% от пазаруващите онлайн в България вече използват директно плащане с дебитна или кредитна карта. Добавянето на виртуален ПОС терминал ще Ви позволи да достигнете до нови клиенти, защото има възрастови групи, които не биха поръчали или биха се замислили дали да поръчат, ако не е налично онлайн плащане, дори ако продукт или услуга им харесва.

Така че можете да разгледате кои групи от хора могат да бъдат подходящ нов таргет за Вашите продукти и услуги след добавянето на онлайн плащания. Като цяло Вашият магазин ще бъде опция за нови потенциални клиенти или за абсолютно всички, които търсят възможност да заплатят поръчката си на момента. Ако предоставяте продукти с доставка или резервации, то също ще спестите на клиентите нуждата от това да разполагат с достатъчно пари в брой на място при получаване на поръчката си или при престой. За онлайн услугите предимствата са най-големи, тъй като клиентите ще могат да заплащат и съответно да получават избраната услуга на момента. Съответно няма да е нужно да изчакват получаването на плащането им например чрез банков превод, което може да се случи и на другия ден или дори след няколко дни.

 

Спестете време с виртуален ПОС терминал

Освен че клиентите ще бъдат доволни и ще достигнете до потенциални нови такива, то Вие също ще си спестите време, ако изберете да интегрирате виртуален ПОС терминал в уебсайта си и съответно да предлагате онлайн плащания. За начало ще получавате сумите от покупките директно по фирмената си банковата сметка. Ще можете лесно и в реално време да виждате всички плащания чрез портала за търговци. Няма да е нужно допълнително проследяване във времето на такива, изискващи наложен платеж след определен брой дни. Освен това за онлайн бизнеси, които предлагат физически продукти с доставка, ще намалите и броя на непотърсените поръчки от куриери с до 20%, ако клиентите вече са платили за тях онлайн. Това от своя страна ще намали разходите и времето, което трябва да отделите за непотърсени поръчки. Ако предлагате резервации на хотели, коли под наем, самолетни билети, билети за събития или друго, то отново всичко се случва на момента и няма да е нужно да следите за неспазени резервации или плащания на място, а просто можете да правите преавторизация и да обработвате плащанията по лесен начин. За онлайн услуги също автоматизацията е полезна и не е нужно Вие или клиентите да изчакват плащането, а всичко се случва веднага.

 

Трудно ли е да добавя виртуален ПОС терминал към уебсайта си?

Не е нужно да се притеснявате за процеса на добавяне на виртуален ПОС терминал към Вашия уебсайт, защото в Банка ДСК той е изключително лесен. Като за начало ще трябва да заявите услугата. след одобрение, подпишете договор, интегрирайте виртуалния ПОС и вече можете да приемате плащания с карти. 

Заявете виртуален ПОС терминал от Банка ДСК изцяло онлайн. Ще получите помощ за техническата част и бърза активация. Клиентите Ви ще могат да плащат с карта, с Google или Apple портфейл и чрез линк. За Вас ще е наличен портал за търговци, където на едно място удобно да проследявате абсолютно всичко. И разбира се, не на последно място, получавате сигурността на онлайн плащанията на високо ниво.

Можем да обобщим, че ако клиентите Ви искат да имат възможност за плащане онлайн с карта, можете лесно да добавите опцията на уебсайта си чрез виртуален ПОС терминал. Процесът няма да Ви отнеме много време, а предимствата за Вас и за клиентите Ви ще са много.

 

Вижте повече по темата:

 

В статията е използвана информация от:
“ПАСПОРТ 2023 на е-комерс индустрията в България“