новини

Архив новини, стр. 16

  • Секторните водачи в кредитирането

    През второто полугодие на 2005 г. не се наблюдаваха сериозни размествания сред челниците във водещите сегменти на кредитния пазар, въпреки че имаше вътрешни размествания в групите по сектори. А това е сериозно доказателство за настъпващата дългоочаквана зрелост на банковата ни система, която вече напълно се е ориентирала към реалностите на пазара и към поведение у потребителите на финансови услуги. Ипотечни кредити: натискът нов дом остава  За 2005 г. водач в сегмента остава Банка ДСК, а класирането на първите десет не се е променило съществено спрямо полугодието на 2005 г. Следват ОББ, Булбанк, Пощенска банка. Последни в класацията са ДЗИ банк, "Биохим" и ЦКБ.

    Прочети повече
  • Британската компания „Бългериън хоум лоунс" (Bulgarian Home Loans) предлага ипотечни заеми от наши банки

    Британската компания „Бългериън хоум лоунс" (Bulgarian Home Loans) предлага ипотечни заеми от наши банки на жителите на Острова за купуване на недвижими имоти в България. Засега компанията работи с Банка ДСК и Пиреос Евробанк. Услугата, която всъщност извършва „Бългериън хоум лоунс", е посредническа - срещу таксата от 650 евро компанията подготвя документите за ипотечния кредит и придвижва процедурата по отпускането му от една от двете банки -Банка ДСК или българските офиси на Пиреос Евробанк.  Изборът на двете институции не е случаен - Банка ДСК разполага с една от най-развитите клонови мрежи в страната и е първата банка, която се насочи към британския пазар, а Пиреос Евробанк предлага доста изгодни лихви по ипотечните кредити.

    Прочети повече
  • ДСК сваля лихвите на жилищни заеми

    Банка ДСК намалява лихвите по жилищни заеми в левове или евро, съобщиха от трезора. Новите условия важат от вчера за кредити, обезпечени с ипотека и с доказване на дохода.  Лихвата по тези заеми вече е плаваща и се формира от базисен лихвен процент (БЛП) по жилищните кредити, определян периодично от Банка ДСК, плюс надбавка. През февруари БЛП е 3,69 %, съобщават от банката Клиентът може сам да избере между две схеми на олихвяване - с процент, диференциран за първите една, три, пет или десет години и за остатъчния срок на издължаване, или с лихва за целия договорен период на кредита. В първия случай след изтичането на първоначалния срок клиентът получава преференциална лихвена отстъпка от 0,5% при условията на програма "ДСК Уют".

    Прочети повече
  • 2005 г. - най-успешната за банковия сектор

    Методиката за определяне и обработката на показателите, както и анализът на резултатите на банките, представени по-долу, са на Васко Рапчев - дипломиран експерт счетоводител и регистриран одитор, дългогодишен съдружник в мултинационалната одиторска фирма Deloitte и неин ръководител за България в продължение на много години. След пенсионирането си от октомври тази година е почетен председател на „Делойт" за България. Опитът му в банковия сектор включва ръководенето на десетки одити на български банки през последните 14 години, както и участието му в изпълнението на редица консултантски проекти в областта на приватизацията, придобивания, преструктурирания, финансов „дю дилиджън" и др.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с най-ниска лихва по жилищните кредити в лева

    Банка ДСК свали вчера лихвения процент по жилищните заеми в лева до рекордните 6,79%, съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова. Това е най-изгодната лихва в лева на пазара, която е обявена за целия период на издължаване, твърди експерт от ДСК. Тежестта на ниската първоначална лихва е по-голяма, обясниха от банката.  Заемите, които имат преференциални лихви за първата година от 0% и за останалия период по 7.5-8% не винаги излизат изгодни, допълниха оттам.  След ДСК, Булбанк е следващата, която предлага нисък процент за целия период по ипотечните заеми - 6.88%. За сравнение при някои други банки като "Алианц", "Общинска банка", ЦКБ и "Токуда банк" лихвеният процент по ипотечни заеми е над 9%.

    Прочети повече
  • ДСК намали лихвите по жилищните кредити

    Банка ДСК намали лихвите по жилищните кредити в левове и евро, обезпечени с ипотека и с доказване на дохода, съобщиха вчера от институцията. Новите проценти са по-ниски както за първоначалния, така и за остатъчния период на кредита или за целия договорен срок. Клиентът може да направи избор между олихвяване с лихвени проценти, диференцирани за първоначалните една, три, пет или десет години и за остатъчния срок за издължаване или с лихвен процент за целия период на кредита.  Ако клиентът избере схема с преференциална лихва за първата година, тя е фиксирана на 1.5%.  За остатъчния срок процентът при сега действащия базов лихвен процент от 3.69% е 8.

    Прочети повече
  • ДСК намали лихвите

    ДСК намали лихвите по жилищните кредити в лева и евро, обезпечени с ипотека и с доказване на дохода. Клиентите могат да направят избор между различни схеми на олихвяване. Новите условия могат да бъдат прилагани както за целия договорен срок, така и за първоначален и за остатъчен период на кредита. 

    Прочети повече
  • Продължава стратегическото партньорство на Банка ДСК със Застрахователна компания Групама

     
    Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова и главният изпълнителен директор на Застрахователна компания Групама Селин Болар откриха в края на месец май новия офис на компанията на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев" в столицата. Партньорството между Банка ДСК и Групама датира от 2008 г., когато  международната Застрахователна и банкова група Групама АД Франция придоби двете застрахователни дружества ДСК Гаранция, собственост на Банка ДСК,  и стана техен едноличен собственик. През 2009 г. дружествата са преименувани официално на Групама Застраховане ЕАД и Групама Животозастраховане ЕАД и стават ексклузивни партньори на Банка ДСК по силата на дългосрочно споразумение в областта на банково застрахователните продукти.

    Прочети повече
  • Банка ДСК представи иновации в управлението на отношенията с клиентите на Финансов форум "Иновации"

    Иновациите във финансовия сектор като все по-значим фактор за развитието и успеха на финансовите институции бяха във фокуса на третото издание на международния Финансов форум „Иновации“, организиран от Асоциация Банка на годината. Събитието се проведе на 14 юни в София хотел Балкан с партньорството на Банка ДСК и събра представители на банковия сектор в България, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновативни продукти и проекти от различни сфери на бизнеса. Участниците обсъдиха необходимостта от непрекъснати иновации, за да може секторът да остане актуален и адекватен на съвременния глобален потребител на финансови продукти и услуги, на мисленето на интернет поколението.

    Прочети повече
  • Банка ДСК намали лихвите по жилищни кредити

    Банка ДСК намали от 20 февруари 2006 г. лихвите по жилищните си кредити в левове и евро, обезпечени с ипотека и с доказване на дохода. Клиентите могат да избират между различни схеми на олихвяване. Новите условия може да се прилагат както за целия договорен срок, така и за първоначален и за остатъчен период на кредита. Лихвите са диференцирани за първите 1, 3, 5 или 10 години и за остатъчния срок за издължаване или за целия договорен период на кредита. При диференцирана лихва за първоначален и остатъчен срок след изтичане на определения срок се ползва преференциална лихвена отстъпка от 0.5% при условията на програма ДСК Уют. Когато лихвата не е диференцирана, а е договорена за целия период на издължаване, тази възможност може да се ползва от самото начало на кредита без ограничения в срока.

    Прочети повече
  • От вчера ипотечните кредити на Банка ДСК с доказване на дохода са с нови, по-ниски лихви

    Новите схеми за олихвяване могат да бъдат прилагани както за целия договорен срок, така и за първоначален и за остатъчен период на кредита. Лихвените проценти на банката са диференцирани за първоначалните една, три, пет или десет години, както и за остатъчния срок или са договорени за целия период на издължаване.

    Прочети повече
  • ПОК ДСК-Родина с амбиция за лидерство в пенсионното осигуряване

    УВЕЛИЧАВАМЕ капитала си с няколко цели, една от които е следването на по-агресивна политика на развитие от страна на собственика OTP Group, каза за в. ПАРИ изпълнителният директор на ПОК ДСК-Родина АД Станислав Димитров. Пенсионноосигурителната компания ще увеличи капитала си с издаване на 10 хил. акции с номинал 1 лв. към към досегашните 6 млн. лв. капитал.  OTP Group е собственик на най-големия пенсионен фонд в Унгария и в нашата страна компанията желае също да бъде лидер на пазара на пенсионни услуги, допълни Станислав Димитров. Другата причина е изискването на Търговския закон, който налага активите ни да не са по-малко от задълженията, обясни Станислав Димитров.

    Прочети повече
  • ДСК с по-ниска лихва при ипотеките

    От вчера по жилищните кредити в лева и евро, обезпечени с ипотека и с доказване на дохода, Банка ДСК предлага нови, по-ниски лихви.  Клиентите могат да направят избор между различни схеми на олихвяване. Така новите условия могат да бъдат прилагани, както за целия договорен срок, така и за първоначален и за остатъчен период на кредита. Лихвените проценти са диференцирани за първоначалните една, три, пет или десет години и за остатъчния срок за издължаване, или за целия договорен период на кредита. Когато лихвеният процент е диференциран за първоначален и остатъчен срок, след изтичане на определения срок, кредитополучателят ползва преференциална лихвена отстъпка от 0,5% при условията на програма "ДСК Уют".

    Прочети повече
  • Заеми с 4 на сто лихва за общини

    При влизането ни в ЕС общините ще ползват кредити при 4% лихва, 5 г. гратисен период и срок за връщане до 20 г. Това стана ясно вчера на семинар за общините и усвояването на еврофондовете, организиран от Банка ДСК.  Строителното и финансовото министерство ще създадат фонд, от който общините ще ползват пари за съфинансиране на европейски проекти.  Фондът ще е с държавна гаранция, финансира се от Европейската инвестиционна банка, германската  държавна банка KFW и други трезори, съобщи зам. строителният министър Димчо Михалевски.  След 2007 г. местните власти ще трябва да осигуряват по 350 млн. евро годишно за съфинансиране. Това е 15% от стойността на всеки проект.

    Прочети повече
  • Банка ДСК събра кметове заради европроектите

    ОБЩИНИТЕ вероятно ще трябва да осигуряват 250-300 млн. лв. годишно за съфинансиране на проектите, които ще се реализират със средства от структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Безвъзмездната помощ за изпълнение плановете за регионално развитие ще надвиши 500 млн. лв. годишно за периода 2007-2009 г. Възможностите за сътрудничество между местните власти и банковите институции за осигуряване на съфинансиращия дял на проекти на ЕС бяха обсъдени на семинар, организиран от Банка ДСК и НСОРБ, в столичния хотел Хилтън.  Около 2300 млн. EUR общо ще получи България от структурни фондове на ЕС за периода 2007-2009 г. За периода 2004-2006 г.

    Прочети повече
  • ДСК и общини обсъдиха усвояването на средства от еврофондовете

    “Усвояването от общини на средства от кохезионния и структурните фондове на Европейския съюз” – на тази тема Банка ДСК и Националното сдружение на общините в Република България организираха семинар, съобщиха организаторите. Във форума участваха експерти от министерства, представители на над 100 общини от цяла България, и лектори от Унгария и Словакия.  “Намирам за напълно логично и естествено именно Банка ДСК да бъде инициатор и съорганизатор на подобен форум, тъй като банката обслужва една трета от общините в страната. Затова сме изключително заинтересовани и от бъдещо сътрудничество при усвояването от общините на средствата по тези фондове.

    Прочети повече
  • Банка ДСК - посредник на общините за средствата

    Намирам за напълно логично и естествено Банка ДСК, която обслужва една трета от общините в страната, да е изключително заинтересована и от бъдещо сътрудничество при усвояването от общините на средствата по еврофондовете.  Въпросът за правилното насочване и използване на средствата от фонодвете на ЕС е ключов за България, отбеляза на семинара "Усвояването от общини на средствата от кохезионния и структурните фондове на ЕС" главният изпълнителен директор на банка ДСК Виолина Маринова.  Изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България Гинка Чавдарова отбеляза, че сдружението привлича със свои проекти над 100 млн.

    Прочети повече
  • Златна кредитна карта „Виза пусна Банка ДСК

    съобщиха от трезора. Лимитът, до който ще може да се плаща с новата карта, е до 120 000 лв. или около 60 000 евро. Златната „Виза" на ДСК е една от първите в България с новия облик на британската компания - известното лого с гълъба Вече е върху магнитната лента. Надписът „Виза" също е различен от предишния. Притежателят може да избира между левове, евро и щатски долари. Кредитът е без краен срок за погасяване, а лихвата е само Върху изтеглените или платените пари. Гратисният период е до 45 дни. 

    Прочети повече
  • Усвояваме 2 милиарда и 300 млн. евро до 2000-а

    Около 2 милиарда и 300 милиона евро вероятно ще получи България от структурни фондове на ЕС за периода 2007-2009 година. Това съобщи шефката на дирекция „Управление на средствата от ЕС" към Министерството на финансите Боряна Пенчева по време на провелия се вчера семинар на тема „Усвояването от общини на средства от кохезионнния и структурните фондове на ЕС", организиран от Банка ДСК и Националното сдружение на общините.  В първите три години след присъединяването на България средствата, които тя ще получи по тези фондове, са фиксирани. После те ще се определят на базата на общи принципи, обясни Пенчева. За периода 2004-2006 година по ФАР, ИСПА и САПАРД са предвидени 1195 милиона евро.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon