новини

Архив новини, стр. 18

  • „Муудис” повиши рейтингите на Банка ДСК и Пиреос Евробанк по депозитите

    Миналата седмица "Муудис" повиши рейтингите на Банка ДСК и Пиреос Евробанк по краткосрочните и дългосрочните депозити в чуждестранна валута на Baa3/Prime-3 със стабилна перспектива. Това съобщиха вчера от Банка ДСК, оглавявана от Виолина Маринова. Предишният рейтинг на банките бе Ba1/NP.   Тази стъпка е продиктувана от повишените на 1 март 2006 г. тавани за България на депозитите в чужда валута до Baa3/Prime-3, коментираха от трезора. Другите рейтинги на Банка ДСК и „Пиреос Евробанк", както и рейтингите на други български банки, включени в тази система на оценяване, остават непроменени.   Решението на "Муудис" да повиши рейтинга на Банка ДСК и Пиреос Евробанк по дългосрочните депозити в чуждестранна валута до Baa3 се основава на силната вероятност те да получат подкрепа от своите собственици, съответно унгарската Банка ОТП с рейтинг А1/Prime-1/B и гръцката Пиреос Банк с Baa1/Prime-2/C.

    Прочети повече
  • ДСК свали с 2% лихвата по студентските заеми

    Банка ДСК свали с до 2% лихвата по кредитите за студенти и тя е вече 13,95 на сто, съобщиха от трезора. Промоцията важи от 1 март до 30 май. За да се възползва обаче студентът от по-ниската лихва с две на сто, съдлъжникът по кредита трябва да си превежда заплатата по сметка на кредитополучателя. Месечният превод на сумата трябва да бъде в размер равен на погасителната вноска плюс минимум още 80 лв., допълват от ДСК.    Ако съдлъжникът не иска да си превежда заплатата по чужда сметка, то студентът може да се възползва от другите условия на банката и да получи заем с 1% по-ниска лихва или 14,95 на сто. Достатъчно е кредитоискателят да си плаща 2 комунални услуги (например тока и телефона) през банката, или да ползва интернет банкиране.

    Прочети повече
  • Промоционални условия по кредити за студенти и абитуриенти предлага Банка ДСК.

    До 3000 лв. заем за срок до 3 години могат да получат абитуриентите - за кандидатстудентска кампания или подготовка за бала. Два процента отстъпка от лихвата се дава за студентски кредити и заеми по обменни програми. За целта в сметката на титуляра трябва да постъпват суми в размер най-малко на погасителната вноска плюс 80 лв. Освен това студентите трябва да плащат две комунални услуги през банката и да ползват интернет банкиране „ДСК директ"   

    Прочети повече
  • ДСК сваля лихви за студенти и абитуриенти

    Промоция на заеми за студенти и абитуриенти обяви ДСК. Условията са валидни до 30 май. При включване в програмата "ДСК Партньори" младежите получават отстъпка от 2 пункта в лихвата. Това е възможно, ако в разплащателната сметка постъпват суми в размер, равен на погасителната вноска по кредита плюс 80 лв.   

    Прочети повече
  • Лихвена отстъпка за студентските кредити

    Лихвена отстъпка за студентските кредити предлага от началото на март Банка ДСК, съобщиха от финансовата институция. Тя важи и за кредитите по обменни програми и заемите за абитуриенти. Отстъпката е 2 пункта, когато по разплащателната сметка постъпват суми в размер, равен на погасителната вноска по кредита плюс 80 лв., има две реално платени комунални услуги и ползва интернет банкиране "ДСК Директ". Ако кредитоискателят има само две реално платени услуги или пък ползва "ДСК Директ", тогава отстъпката е 1 пункт от лихвения процент.   

    Прочети повече
  • Студентски кредит от ДСК с 13,95% лихва

    Студентски кредит от Банка ДСК може да бъде получен с годишна лихва от 13,95 на сто.    Това съобщиха от пресцентъра на кредитната институция, ръководена от Виолина Маринова    За да се възползва обаче студентът от промоционалния заем трябва да изпълни няколко условия. Първо, да подаде документите за кредита между 1 март и 30 май и те да програмата ДСК Партньори" (б.а. двама души да обслужват кредита). И Второ, за да може да ползва кредита с лихва 13,95 на сто, той трябва да си превежда заплатата по сметка на втория кредитоползвател, като месечният превод на сумата трябва да бъде в размер равен на погасителната вноска плюс най-малко още 80 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага промоционални кредити

    Промоционални условия за студентски и абитуриентски кредити предлага Банка ДСК от 1 март 2006 г. По Време на промоцията предимството за студента е, че той получава лихвена отстъпка при включване в програмата „ДСК Партньори". Отстъпката е 2 пункта, когато по разплащателната му сметка постъпват суми, равни на погасителната вноска по кредита плюс 80 лв., има две реално платени комунални услуги и ползва интернет банкиране ,ДСК Директ".   

    Прочети повече
  • Промоция на потребителско финансиране

    Банка ДСК предлага побърза и опростена процедура за финансиране на граждани до 7000 лв. срещу представяне на лична карта. До 25 000 лв. банката предлага лихвени отстъпки до 2 пункта, когато по разплащателната сметка на кредитоискателя месечно постъпват суми, равни на погасителната му вноска, плюс 80 лв.

    Прочети повече
  • Виолина Маринова: Пак ще сме първи в България

    Труд: Г-жо Маринова, в Германия съществува Банка на жените, обслужваща само нежния пол. Нейната създателка се вдъхновила от принципа, че когато става въпрос за пари, мъжете обичат да играят с тях, а жените са по-предпазливи. Вярно ли е това?
    В.М.: Твърдението е крайно. В дългите ми години на работа в ДСК е имало периоди, когато над 90% от служителите са били дами.Не е лесно да се управляват такива екипи. Жената е не само добър професионалист, но е преди всичко майка и съпруга, има повече ангажименти. А доколко сме по-спестовни - е строго индивидуално. Жените са по-подредени и последователни в работата си, докато мъжете са по-одухотворени и могат да изпуснат някой детайл.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска промоция на заем за студенти и абитуриенти

    Банка ДСК предложи промоционални условия за студентски и абитуриентски кредити. Те важат само за новоразрешени заеми по време на промоцията и остават в сила до погасяването им. За повече информация по новите условия за младите клиенти на банката разговаряме с Георги Желев, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК
    в-к Политика: Кои са акцентите в промоционалните условия по студентските и абитуриентски кредити на Банка ДСК?
    Г.Ж.: Най-общо, това са цената, размерът и срокът на кредитите. По време на промоцията отпуснатите студентски кредити ще са с лихвена отстъпка при включване в програмата "ДСК Партньори". Отстъпката е 2 пункта, когато по разплащателната сметка на кредитополучателя постъпват суми, равни на погасителната вноска по кредита плюс 80 лв.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага два нови потребителски кредита

    Банка ДСК предлага промоционални условия по още два вида потребителски кредити. Това съобщиха от банката, ръководена от Виолина Маринова вчера. През периода на промоцията, който е до 30 май т.г. банката предлага нов продукт - бърз потребителски кредит в размер до 7 000 лв., който се разрешава само срещу лична карта. Кредити се предоставят и на лица, упражняващи свободни професии, самоосигуряващи се и на собственици или управители на търговски дружества. Таксата за управлението на бързия потребителски кредит може да се заплати по два начина: еднократно /2% от размера на кредита/, платима от клиента в брой или пък се удържа от общата сума на кредита.

    Прочети повече
  • ПОК „ДСК-Родина" е втора по ръст сред пенсионните дружества

    Значително подобрение на финансовите показатели на ПОК „ДСК-Родина" АД отчете общо събрание на акционерите й, което се проведе през тази седмица. В приетите документи се посочва, че финансовият резултат на ПОК „ДСК-Родина" към 31.12.2005 г. спрямо същия период на 2004 г. е увеличен с 500 хил. лева. Компанията има най-голямо нарастване на пазарния си дял от гледна точка на управлявани активи, а ръстът на пазарния й дял според осигурените лица е втори по стойност между останалите дружества. Нетните активи на управлявания от ПОК „ДСК-Родина" АД универсален пенсионен фонд са се увеличили с 13 863 хил. лв. -до ниво 30 644 хил.лв., което представлява ръст от 82.

    Прочети повече
  • Унгарската ОТП поиска да купи сръбската Панонска банка

    Унгарската ОТП поиска да купи сръбската Панонска банка, Нови Сад..У нас ОТП е собственик на Банка ДСК. Унгарците вчера подадоха предварителна оферта за закупуване на поне 87,27% от сръбския трезор. Офертата е подадена до Агенцията за гарантиране на депозитите в Сърбия, която продава банката от името на сръбското правителство. ОТП вече присъства на сръбския банков пазар, след като закупи Нишка банка. „Панонска" е сравнително малка за мащабите на западната ни съседка. Трезорът има пазарен дял от 1,7 %.

    Прочети повече
  • Ски за финансисти

    В първото ски състезание за купата на Българската фондова борса - София, в Боровец се състезаваха 35 представители на инвестиционната общност от общо 20 отбора. Купата при Жените спечели Нелина Бабева от ДСК, при мъжете - Христо Бабев от Алианц банк, а при сноубордистите - Иван Славов от „Парк" АДСИЦ.

    Прочети повече
  • ОТР разширява бизнеса си на Балканите

    ОTP Bank подаде предварителна оферта за закупуване на най-малко 87.27% в сръбската Panonska Banka. Офертата е подадена до Агенцията за гарантиране на депозитите в Сърбия.
    Panonska държи 1.7% от сръбския пазар, а акционерният й капитал е 32 млн. ЕUR. Банката има 100 хил. клиенти и 56 клона. ОТР е собственик на Niska Banka в Сърбия и Черна гора, чиито активи достигат 49 млн. EUR, а акционерният й капитал е 20 млн. EUR. Банката има около 80 хил. клиенти. Собственикът на българската Банка ДСК обяви, че оценява като обещаващи ръста на икономиката и развитието на банковия сектор в Сърбия. ОТР наддаваше през 2004 г. за сръбската Jubanka, но загуби от гръцката Alpha Bank.

    Прочети повече
  • Банките предпочитат да избират кадри сред стажантите

    Възможностите за стаж във финансовите институции са разнообразни
    Банките бяха сред първите компании у нас, които изготвиха специални програми за стажанти. Възможностите, които дават финансовите институции на студентите, са различни като времетраене на стажуването и период през годината. Някои приемат стажанти само през лятото, други го правят целогодишно. Стажуването обикновено продължава до два месеца, като през това време работата на студента не се заплаща. Всички банки обаче са готови да наемат за постоянно най-добре справилите се стажанти, което превръща стажа в успешен старт на кариерата за много млади банкови специалисти.
    UNICREDIT GROUP
    Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, които представят UniCredit Group в България, обявиха началото на първата си съвместна стажантска програма в средата на миналия месец.

    Прочети повече
  • Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК: Царицата на преговорите в ДСК

    Определено не съм от отстъпчивите и като реша нещо, го постигам. Но не на всяка цена и без да смазвам хората около себе си. Мисля, че съм амбициозна и когато си поставя някакви цели ги следвам, и то с немалко енергия, казва Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК
    Тя е с фигура на манекен с лице на фотомодел, с излъчване на лидер и с ум на мениджър. Диана Митева е от онзи особен "сорт" жени за които хората казват, че нямат възраст. Родена е в Чирпан, но го напуска рано, още като тийнейджърка, и заминава за Пловдив , където учи в култовата навремето английска гимназия. После продължава образованието си в София и през 1989 г. излиза с диплома от УНСС и с магистърска степен по макроикономика.

    Прочети повече
  • Станислав Димитров, изпълнителен директор на ПОК „Родина": Пенсионната система е пред изпитание

    Станислав Димитров в роден на 23 ноември 1976 г. в гр. Пазарджик. Завършил е специалността „ финанси" в УНСС. От 2000 до март 2005-а работи в ПОК „Съгласие" АД. От 2004-а е хоноруван асистент в Университета за национално и световно стопанство. От март 2005 г. е главен изпълнителен директор и член на управителния съвет на ПОК „ДСК-Родина" АД. Женен, с една дъщеря.
    Фокус: Г-н Димитров, последните промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО) дадоха възможност на чуждестранни професионални пенсионни фондове да започнат да събират вноски за доброволно пенсионно осигуряване от българските работодатели. Как ще коментирате предстоящото им „стъпване" на пазара в страната.

    Прочети повече
  • Банка ДСК: Теглиш, колкото, струва стоката

    Стоковият кредит, създаден за клиентите на "Метро", се появи в отговор на клиентското търсене и дава възможност за покупка на широк асортимент стоки. Този нов начин на кредитиране позволява на клиентите да пазаруват по по-удобен и атрактивен начин, обясниха от Банка ДСК.
    Сред предимствата е, че кредитът се предоставя директно в магазините. Така максимално се улесняват клиентите. Не е нужно да посещават банковите офиси, за да получат заем, убедени са от Банка ДСК. Освен това
    размерът на заема изцяло се съобразява с цената на стоката сумата директно се
    превежда по
    сметка на търговеца.
    Друг плюс е, че няма възрастови ограничения за клиентите.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с промоционални лихви

    Банка ДСК с промоционални лихви по кредити за малкия и средния бизнес, съобщиха от трезора. До 31 май банката предлага промоционални лихвени нива, които Започват от базисна лихва - 6.5%. Те са валидни за първата година от изплащането на кредита, като тези условия важат за новоразрешаваните кредити в левове и в евро.
    Промоционалните условия се предлагат и за продължаване срока на кредитни линии и кредити овърдрафт в лв. и в евро за малкия, средния и за микробизнеса. Финансовата институция предлага изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на оборотни средства на малки и средни предприятия, и за микропредприятия.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon