новини

Архив новини, стр. 12

  • Учредиха асоциация за сигурност при картовите разплащания - в. КЕШ

    По инициатива на двадесет банки, членуващи в международни картови организации, които развиват активно съвременни картови продукти и услуги в София, се учреди Българската асоциация за сигурност при картовите разплащания.  Тя се явява като юридически легализиран наследник на създадения през 2001 г. и работещ Национален комитет срещу измамите с кредитни и дебитни карти ("Български Фрод форум" -БФФ). В учредяването на асоциацията участват и международните картови организации Visa International и American Express. Учредителното събрание прие устава на асоциацията и избра Управителен съвет с представители на ПИБ, ОББ, Ейч Ви Би банк "Биохим", Пощенска банка, Банка ДСК, Булбанк и ЦКБ.

    Прочети повече
  • ДСК подготвя и високорисков договорен фонд - в. Пари

    Управляващото дружество ДСК Управление на активи ще предложи на дребните инвеститори нов договорен фонд - ДСК Растеж през пролетта, посочи главният изпълнителен директор на дружеството Петко Кръстев. За разлика от другите два фонда, които предлага ДСК Управление на активи, този ще е с по-рисков профил, като между 40 и 80% от набраните капитали ще се влагат в акции. От първи декември започва предлагането на дялове от фондовете ДСК Стандарт и ДСК Баланс, те ще се предлагат директно чрез всичките 48 клона на Банка ДСК, по-късно се очаква те да започнат да се търгуват и на борсата. Поръчките за закупуване на дялове може да се правят както за бройка, така и за стойност, което е голямо улеснение за клиентите.

    Прочети повече
  • Договорните фондове “ДСК Стандарт” и “ДСК Баланс” предлагат незабавна ликвидност - в. Монитор

    Двата договорни фонда на финансовата група ДСК "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс" ще предлагат на своите клиенти уникална за българския пазар услуга - незабавна ликвидност при обратното изкупуване на дяловете си. Това съобщи вчера Петко Кръстев, главен изпълнителен директор на управляващото дружество "ДСК Управление на активи".  Незабавната ликвидност означава, че при обратното изкупуване на дялове инвеститорите получават между 70% и 100% от стойността им още в момента на подаване на поръчката, а останалата сума им се изплаща до края на деня, обясни Кръстев. Обикновено, при останалите инвестиционни фондове, това става два работни дни след поръчката.

    Прочети повече
  • Задава се бум на взаимните фондове - в. Банкер

    Младото все още семейство на договорните фондове у нас ще се увеличи с още няколко членове до края на годината. Досега то се състоеше само от „Ти Би Ай Динамик" и „Сентинел Принсипал". От 15 ноември започнаха да се предлагат и дяловете на „Сентинел Рапид", който още в първия ден успя да набере нужната минимална сума (500 хил. лв.), за да започне обратното изкупуване на дяловете си. Към края на месеца инвеститорите ще имат възможност да си купят дялове и от „Елана Балансиран Еврофонд", а от 1 декември на пазара ще се появят също „ДСК Стандарт" и „ДСК Баланс". Предвидено е собственикът на 34% от управляващото дружество „ДСК управление на активи" -„ОТП фонд Мениджмънт", да изкупи дялове за 500 хил.

    Прочети повече
  • Банките с общ фронт срещу картовите измами - в. Телеграф

    Общ фронт срещу измамите с банкови карти започват двадесет банки, членуващи в международни картови организации. Те учредиха Българска асоциация за сигурност при картовите разплащания (БАСКР), в чийто Управителен са представители на HVB Bank Biochim Първа инвестиционна банка, Обединена Българска Банка, Българска Пощенска банка, Банка ДСК, Булбанк и Централна Кооперативна Банка.  В асоциацията участват и международните картови организации Visa International и American Express.  БАСКР е обединение с идеална цел, което ще работи чрез всички допустими от закона действия с цел превенция на измами с банкови и небанкови платежни карти на финансови терминали ATM и ПОС. 

    Прочети повече
  • Договорните фондове се увеличиха с още два - в. Кеш

    Договорните (взаимните) фондове са широко разпространени в развитите страни схеми за колективно вложение в ценни книжа и в други инвестиционни инструменти на парични средства, най-вече от дребни инвеститори. При тях се намаляват инвестиционният риск и разходите за отделните участници, като е осигурено професионално управление на вложението.  Двата взаимни фонда, организирани и управлявани от "ДСК Управление на активи" АД, ще предлагат уникалната за България незабавна ликвидност при обратно изкупуване на техните дялове съобщиха от финансовата институция, ръководена от Виолина Маринова. Благодарение на нея инвеститорите ще получават при поръчка за обратно изкупуване на дялове от 70% до 100% от сумата по сделката (в зависимост от вида на поръчката и фонда) още в момента на подаване на заявката, а остатъка - до края на същия ден.

    Прочети повече
  • Банките пуснаха и безлихвени кредити за първата година - в. Пари

    Конкуренцията между банките в ипотечното кредитиране достигна връхна точка - пускане на жилищни заеми с 0% лихва за първата година. До края на 2005 г. е промоцията на Райфайзенбанк за жилищни кредити в лева, евро и щатски долари с 0% първоначална лихва. За остатъчния период тя е 7.95% за заемите в лева и евро и 8.95% за щатски долари. Така за ипотечен кредит от 15 000 лв. за срок от 10 г., годишният процент на разходите е 7.11%, посочват от Райфайзен. Банката намалява и комисионата за управление на кредита от 1.5% на 1% еднократно. Намалява се и остатъчният месечен доход на член от семейството, след плащане на всички финансови разходи от 100 на 50 лв.

    Прочети повече
  • Финансово изложение представя най-новите продукти и услуги- в. Кеш

    Първото национално финансово изложение "Финанси за всеки" се провежда в Националния дворец на културата до 3 декември в навечерието на Празника на банкера - 6 декември.
    "Решихме да направим изложението през декември, когато потреблението е най-голямо", каза Георги Табаков, председател на Управителния съвет на Българския икономически форум, който организира събитието. "В края на годината малките и средните фирми могат да преценят резултатите от дейността си и да решат къде да направят инвестиции", аргументира се той. Амбицията на организаторите е да направят изложението ежегодно в седмицата преди Никулден. Според Христос Кацанис, изпълнителен директор на Обединена българска банка, от конкуренцията на пазара ще спечелят потребителите, които ще получат по-добри банкови продукти и услуги.

    Прочети повече
  • Дребният бизнес вече планира по-дългосрочно - в. Пари


    През последните няколко години в България е налице макроикономическа стабилност, което дава възможност на малките и средните предприятия да се развиват и да планират бизнеса си в по-дългосрочен план. От друга страна, по-предвидимата среда дава възможност на банките да се отворят към този тип клиенти, увеличавайки конкуренцията за пазарни дялове помежду си. Пазарен дял от 15% за 2005 г. предвижда да постигне Банка ДСК в кредитирането на микро-, малки и средни предприятия, стана ясно от презентацията на банката по време на първото финансово изложение Финанси за всеки. За тази година обемът на отпуснатите кредити за този сегмент е 313 млн.

    Прочети повече
  • 0% лихва и ниски такси по жилищни кредити на “Финанси за всеки” - в. Монитор

    Жилищни кредити с преференциални лихви, стигащи до 0% за първата година, и ниски такси по обслужване предлагат банките на финансовото изложение "Финанси за всеки", което тече от вчера до 3 декември в НДК. Организатор е Сдружение "Български инвестиционен форум", а участници са 33 банки, застрахователни дружества и компании.
    Нулева лихва за първата година от заема предлагат Банка ДСК и "Пиреос банк". Гръцката банка представя на изложението за първи път новите си условия по ипотечните кредити, които включват до 30-годишен срок за изплащане, до 12 месеца гратисен период и нулева такса за разглеждане на документи и за пазарна оценка на имота.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon