новини

Архив новини, стр. 20

  • Кадрови рокади на върха в ДСК

    Кадрови рокади в двете най-важни направления на бизнеса на Банка ДСК са сред най-обсъжданите теми в кредитната институция през последните седмици. Вчера от пресцентъра на ДСК пуснаха и официално съобщение, което потвърждава твърдението, че Георги Желев, който досега беше член на управителния съвет, изпълнителен директор на Банка ДСК и шеф на направление „Банкиране на дребно" е бил освободен. Официално той напуска поста си от 1 май, но Желев се води в болнични отдавна. На негово място е била назначена досегашната шефка на „Корпоративно банкиране" Диана Митева.
    На стола на Митева пък сяда прокуристът Николай Борисов, който сега управлява софийския корпоративен център на ДСК.

    Прочети повече
  • Промени в Банка ДСК

    От 1 май 2006 г. Георги Желев е освободен от своите задължения на член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК. Това съобщиха вчера от банката, управлявана от Виолина Маринова.
    Направление „Банкиране на дребно" се поема от члена на УС и изпълнителен директор Диана Митева.
    Направление „Корпоративно банкиране", което досега ръководеше г-жа Митева, ще се оглави от Николай Борисов, прокурист на Банка ДСК.
    Той досега управляваше Софийски корпоративен център на Банка ДСК на длъжност „главен мениджър".

    Прочети повече
  • Рокади на шефове в ДСК

    Шефът на "Банкиране на дребно" в ДСК Георги Желев е освободен от 1 май. Неговото място ще заеме Диана Митева, която досега ръководеше "Корпоративно банкиране". Тази дирекция пък ще оглави Николай Борисов, прокурист на банката. Досега той управляваше Софийски корпоративен център на трезора.

    Прочети повече
  • Доходоносни безсрочни депозити предлага ДСК

    Доходоносни безсрочни депозити предлага ДСК, обявиха от банката вчера. Новият продукт е в левове, евро или долари. Лихвата е от 0,8% до 1%, но в края на годината има допълнителен бонус -до 3,75%.

    Прочети повече
  • Банка ДСК предлага безсрочна сметка Стимул

    ДСК Стимул е безсрочна сметка, която осигурява допълнителен лихвен доход в зависимост от остатъка по сметката и представлява нова печеливша схема за спестяване.
    Сметката може да бъде открита в левове, евро и щатски долари и е предназначена и за местни, и за чуждестранни лица.
    Те могат да спестяват по своя лична сметка или в полза на друго лице.
    При ежедневно поддържане на остатък по
    сметката, равен или по-голям от определената минимална сума за откриване на безсрочната сметка, се получава допълнителен
    лихвен бонус. Допълнителният лихвен бонус е до 3.75 % и се изплаща чрез капитализиране по
    сметката в края на
    годината.

    Прочети повече
  • Нов вид безсрочна сметка пуска Банка ДСК

    Нов вид безсрочна сметка пуска Банка ДСК. По нея се начислява лихва от 1 %, ако е в левове, и 0,8 на сто - във валута. Има и допълнителен бонус до 3,5%, ако се поддържа определен минимален остатък.

    Прочети повече
  • Безсрочна сметка

    Безсрочна сметка предлага Банка ДСК. При депозита "Стимул" авоарът се олихвява с лихва от 1% по левови и 0,80% за валутни сметки, която се изплаща чрез капитализиране в края на всеки месец. При ежедневно поддържане на остатък по сметката се получава допълнителен лихвен бонус до 3,75%. Той се превежда по сметката в края на годината. ДСК предлага и спестовна сметка с растяща лихва "ДСК Мотив". Лихвата се изплаща на тримесечие.

    Прочети повече
  • Персонални промени в Банка ДСК

    От 1 май Георги Желев е освободен от своите задължения на член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК. Направление "Банкиране на дребно" се поема от члена на УС и изпълнителен директор Диана Митева. Направление "Корпоративно банкиране", което досега ръководеше г-жа Митева, ще се оглави от Николай Борисов, прокурист на Банка ДСК. Досега Борисов управляваше Софийския корпоративен център на Банка ДСК на длъжност главен мениджър.

    Прочети повече
  • Агенции за имоти ще предлагат кредити на Банка ДСК

    Агенции за недвижими имоти ще започнат да предлагат жилищните кредити на Банка ДСК до края на годината. Това е записано в стратегията на банката за 2006 г., представена в петък в Будапеща по време на годишното общо събрание на унгарската ОТП Банк, собственик на ДСК. В момента се водят преговори с големи агенции, обясни Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на ДСК.
    Основен приоритет на Банка ДСК е развитие на алтернативните канали за продажба на продуктите - интернет, кол център, ATM терминали. Предвижда се в близко бъдеще кредити да се предлагат и чрез банкоматите, от които ще може да се подаде заявление за получаване на кредит, обясниха от Банка ДСК.

    Прочети повече
  • Два нови продукта - "ДСК Стимул" и "ДСК Мотив"

    Два нови продукта - "ДСК Стимул" и "ДСК Мотив" предлага на своите клиенти Банка ДСК от вчера. "ДСК Стимул" е безсрочна сметка, която осигурява допълнителен лихвен доход в зависимост от остатъка по сметката и представлява нова печеливша схема за спестяване. Спестовна сметка с растяща доходност "ДСК Мотив" може да бъде открита в лева, евро и щатски долари. Минималната сума за откриване е 100 валутни единици, съобщиха от банката.

    Прочети повече
  • Банка слага край на мъките за кредит

    ДСК ще отпуска заеми за жилища направо през агенциите
    Жилищни кредити от банка ДСК вече ще се теглят чрез агенциите за недвижими имоти. Това е записано в документа за политиката на банката, оповестен в Будапеща на годишното събрание на ОТП груп, която е собственик на българския трезор. Кандидатите за заеми ще предоставят исканията си пред агенцията за недвижими имоти, която им продава жилището, а тя ще контактува с банката. По този начин гражданите ще бъдат улеснени при събирането на многобройните документи, необходими за кредита. Новата система няма да оскъпи заемите за хората от страна на банката, обясни Виолина Маринова, главен изпъл-нителен директор на ДСК.

    Прочети повече
  • Агенции за недвижими имоти предлагат ипотечни кредити от Банка ДСК

    Жилищни кредити от Банка ДСК да се теглят през агенции за недвижими имоти, предвижда политиката на ОТП Груп - най-големият унгарски трезор, собственик на нашата банка. Документът с целите на българската кредитна институция за тази година беше приет като част от общата стратегия на унгарската група от Общото събрание на акционерите, което се проведе в Будапеща.
    След като си изберат имот от агенция, която има договор с Банка ДСК, купувачите подават документите за искания заем пред брокера и той ги придвижва до трезора. Това е идеята, казаха от Банка ДСК и допълниха, че по този начин няма да се оскъпяват заемите, а агенциите ще получават комисионна от банката.

    Прочети повече
  • Ще теглим кредити и през банкомати

    Банка ДСК планира нови услуги за клиентите си
    Банка ДСК планира да отпуска кредити и през мрежата си от банкомати. Това стана ясно на приключилото вчера общо събрание на собственика на трезора - унгарската ОТП, което се проведе в унгарската столица Будапеща. Най-вероятно вместо досегашните банкомати ще бъдат пуснати електронни киоски, подобно на телефонни кабини, в които сензорни екрани ще работят с докосване. Така ще се разшири кръгът от услуги, които се предлагат от машините.
    Според експерти от банката трезорът смята да развие електронна система, която да позволи през банкоматите да се извършват и други услуги освен теглене на пари и плащане на битови сметки.

    Прочети повече
  • ДСК отварят кабини за клиенти

    Няколко банки започват да предлагат нови услуги за клиентите си. Банка ДСК планира да отпуска кредити и през мрежата си от банкомати. Това стана ясно на приключилото преди дни общо събрание на собственика на трезора - унгарската ОТП груп. Вероятно вместо досегашните банкомати ще бъдат пуснати електронни киоски, подобно на телефонни кабини, в които се работи със сензори. От трезора искат да развият електронна система, чрез която да се подават искания за отпускане на кредити. Досега от банкомати можеха само да се теглят пари и да се плащат сметки за бита. Междувременно тази седмица у нас пристига поредната мисия на Международния валутен фонд (МВФ) за преглед на сега действащото споразумение.

    Прочети повече
  • ДСК ще предлага кредити през агенции за имоти

    Банката ще продължи да развива клоновата си мрежа и on-line банкирането
    Банка ДСК предстои да започне предлагането на ипотечни кредити чрез агенции за недвижими имоти. Това стана ясно на общото събрание на ОТР Bank, собственик на родния трезор. То се проведе в края на миналата седмица в Будапеща.
    Другите цели на банката за 2006 г. са развитие на клоновата мрежа и on-line банкирането. Ще продължат реконструкцията и обновяването на офисите на трезора. На корпоративния фронт ДСК ще увеличи отпускането на кредити на микро- и малки предприятия.
    Коментари
    Финансовата институция ще продължи да се развива стабилно, заяви Шандор Чани, главен изпълнителен директор на ОТР Bank.

    Прочети повече
  • ДСК ще предлага кредити през агенции

    Банка ДСК започва предлагането на ипотечни кредити чрез агенции за недвижими имоти, стана ясно на общото събрание на ОТР Bank, собственик на родния трезор.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с пролетна промоция

    Банка ДСК продължава да предлага промоционален потребителски кредит в размер до 7 000 лв. при преференциални условия, съобщиха от пресцентъра на банката.
    Процедурата по предоставяне на кредит е максимално облекчена - само срещу представяне на лична карта. При разрешаване на кредита по време на промоцията не се изисква реално обезпечение. При кандидатстване за потребителския кредит по време на промоцията клиентите не дължат такса за разглеждане на молбата за кредит.
    Кредитът се предоставя на всички клиенти на Банка ДСК, които работят по трудови договори, както и на упражняващи свободни професии, на самоосигуряващи се и на собственици или управители на търговски дружества.

    Прочети повече
  • Нов стоков кредит пусна ДСК без възрастови ограничения

    Нов стоков кредит пусна ДСК без възрастови ограничения за клиентите. Заемът ще може да се взима директно в магазини и търговски обекти за покупки на стоки. Клиентите ще могат да получават кредити до 1500 лв. срещу лична карта само като декларират своите доходи, без да ги удостоверяват. Кредити в размер до 3000 лв. ще се получават при документално удостоверяване на доход, без да е необходимо предоставяне на обезпечение и без поръчители. Банката ще взема решение по искане за заем до 60 минути от подаването му. Максималният размер на стоковия кредит ще е 10 000 лв.

    Прочети повече
  • Карта за стоков кредит до 10 000 лв.

    Клиентите на Банка ДСК могат да получат от офисите й стокова карта, с която могат да купуват различни стоки във всички магазини с ПОС устройства. Максималният размер на стоковия кредит е 10 000 лв. Заеми до 1500 лв. се получават само срещу представяне на лична карта и деклариране на доходите, без да се налага удостоверяването им. Кредитите до 3000 лв. се получават при документално удостоверяване на доход, без да е необходимо предоставяне на обезпечение и без поръчители. Банката взема решение по искането за кредит до 60 минути от подаването му.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пуска кредит до 7000 лв.

    Банка ДСК пуска кредит до 7000 лв. срещу представяне на лична карта. При разрешаване на кредита по време на промоцията - до 30 май, не се изисква обезпечение и не се взема такса за разглеждане на молбата за заем.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon