новини

Архив новини, стр. 19

  • Банка ДСК предлага промоционални условия за малки фирми

    До края на май 2006 г. Банка ДСК предлага на клиентите си от сектора на малки и средни предприятия промоционални лихвени нива, които започват от базисна лихва 6.5%. Те са валидни за първата година от изплащането на кредита.
    Условията са в сила за новоразрешаваните кредити в левове и евро. Промоционални условия се предлагат и за продължаване срока на кредитни линии и кредити-овърдрафт в левове и евро за малък, среден и микробизнес.

    Прочети повече
  • Лихва от 6,5% по заемите за малки и средни предприятия определи ДСК

    Тя важи за първата година от изплащането на кредита. Промоцията е валидна до 31 май. Условията са в сила за новоразрешаваните кредити в лева и евро. Промоционални условия се предлагат и за продължаване срока на кредитни линии и кредити овърдрафт в лева и евро за малък, среден и микробизнес.

    Прочети повече
  • "ДСК Стандарт"

    „ДСК стандарт" е договорен фонд от отворен тип и е част от фамилията на Банка ДСК. Публичното предлагане на дялове на фонда започна в началото на декември. Фондът следва нискорискова инвестиционна стратегия, което предполага и по-ниска доходност. Според правилата му до 95% от активите му могат да бъдат инвестирани в български ДЦК и банкови депозити, в ипотечни облигации и други бонове на български банки могат да бъдат вложени до 40%, като същия дял могат да заемат и квалифицираните ценни книжа, издадени от чужди банки.
    Половината от нетните активи могат да бъдат инвестирани и в чуждестранни ценни книжа с фиксирана доходност, търгувани на международно признати регулирани и ликвидни пазари.

    Прочети повече
  • Банка ДСК пусна бизнес кредити с 6,5% лихва

    Банка ДСК пусна промоционални бизнес кредити с 6,5% лихва за първата година от изплащането на заема. Това съобщиха от трезора, оглавяван от Виолина Маринова в края на миналата седмица.
    Целта на кредитите е подпомагане развитието на малкия и среден бизнес. Те предлагат изгодни условия за финансиране на инвестиционни проекти или допълване на оборотни средства на малки и средни предприятия, и за микропредприятия с бизнес и финансова история.
    Промоционалните лихвени нива, които започват от базисна лихва 6,5% ще бъдат в сила до 31 май 2006 г., казаха още от Банка ДСК. Условията са в сила за новоразрешаваните кредити в лева и евро. Промоционални условия се предлагат и за продължаване срока на кредитни линии и кредити-овърдрафт в лева и евро за малък, среден и микро-бизнес.

    Прочети повече
  • 132 млн. лв. е печалбата на Банка ДСК за 2005 г.

    132 млн. лв. е печалбата на Банка ДСК за 2005 г. след облагане с данъци, похвалиха се вчера от трезора. Активите й са достигнали 4,5 млрд. лева, а депозитите на клиенти са надминали 3,3 млрд. лева, отчитат собствениците от унгарската ОТП.
    ДСК е дала заеми на 490 000 граждани, има пазарен дял от 38% и кредитен портфейл от над 2,3 млрд. лева. Банката обслужва 4 млн. клиенти с над 800 хил. разплащателни сметки и близо 1 млн. карти.
    Търговските кредити на трезора са нараснали с близо 30% в сравнение с края на 2004 г. и достигат 640 млн.

    Прочети повече
  • Печалбата на банка ДСК за предходната година е нараснала с близо 80%

    През 2005 г. печалбата на банка ДСК след данъци (по текущите международни стандарти за финансова отчетност) нарасна с близо 80% до 132 млн. лева, активите достигнаха 4.5 млрд. лева, а депозитите на клиенти надминаха 3.3 млрд. лева, съобщиха от пресцентъра на Банка ДСК. Това стана ясно след общото събрание на банката.
    Банка ДСК утвърди през изтеклата година водещата си позиция на българския банков пазар, като продължи да следва стратегията и богатия опит на своя собственик. Тя предоставя финансиране на над 490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2.3 млрд. лева. Банка ДСК практически достига до всяко българско семейство, като обслужва близо 4 млн.

    Прочети повече
  • 3,3 млрд. лв. на депозити в ДСК

    Депозитите в банка ДСК са достигнали 3,3 млрд. лв. през 2005 г.
    Това стана ясно след общо събрание на банката вчера.
    Тя финансира над 490 хил. граждани, а раздадените кредити са 2.3 млрд. лева. Трезорът обслужва 4 млн. клиенти с над 800 хил. разплащателни сметки и 1 млн. карти.
    Търговските кредити са се увеличили с 30% в сравнение 2004 г. и са достигнали 640 млн. лв.
    „Банка ДСК възстанови водещата си позиция по размер на активите си и се утвърди като предпочитан партньор в банкирането", коментира вчера д-р Шандор Чани, главен изпълнителен директор Банка ОТП - собственик на ДСК.
    През 2005 г. печалбата на Банка ДСК след данъци е била 132 млн.

    Прочети повече
  • Банка ДСК с 80 на сто ръст на печалбата

    80 на сто ръст на печалбата след данъци отчете Банка ДСК за 2005 г. На общото събрание на трезора, което собственикът ОТП - най-голямата финансова институция в Унгария с пазарна капитализация от 8 милиарда евро, проведе в София, стана ясно, че чистият финансов резултат на ДСК е достигнал 132 милиона лева.
    Според отчета финансовата институция запазва пазарен дял от 38 на сто с кредитен портфейл от над 2.3 милиарда лева.
    Активите на ДСК достигнаха 4.5 милиарда лева, а депозитите на клиенти надминаха 3.3 милиарда лева, съобщиха от Банка ДСК.
    Статистиката показва, че трезорът предоставя финансиране на над 490 000 граждани и обслужва общо близо 4 милиона клиента с над 800 000 разплащателни сметки и близо 1 милион банкови карти.

    Прочети повече
  • ДСК е отпуснала кредити за 2.3 млрд. лв.

    Печалбата на Банка ДСК, собственост на унгарската OTP Group, e нарасналa с близо 80% през миналата година, стигайки до
    132 млн. лв., стана ясно след проведеното общо събрание на институцията. Активите за разглеждания период достигнаха 4.5 млрд. лв., а депозитите надминаха 3.3 млрд. лв. Банка ДСК, чийто главен изпълнителен директор е Виолина Маринова, е отпуснала заеми на над 490 000
    граждани, запазвайки пазарния си дял от 38%, а кредитният й портфейл е малко над 2.3 млрд. лв. Институцията продължава да подкрепя малките и средните предприятия, като търговските кредити са скочили с близо 30% до 640 млн. лв. през миналата година в сравнение с 2004 г.

    Прочети повече
  • Собственикът е доволен

    Ние сме доволни от резултатите на банката, заяви Шандор Чани, главен изпълнителен директор на Банка ОТП и председател на Надзорния съвет на Банка ДСК.
    Според него Банка ДСК е възстановила водещата си позиция сред всички банки в България по размер на активи и се е утвърдила като предпочитан партньор в банкирането.
    Трезорът постигна първо място както при депозитите на клиенти, така и в кредитирането, подчерта Чани.
    "Банка ДСК продължава да бъде лидер по доверие с показателите като стабилност и сигурност, изгодни лихви, коректно отношение към клиента и професионализъм. Възходящото развитие на банката получи признание и от международните институции - беше обявена за най-добра банка за 2005 г.

    Прочети повече
  • Печалбата на ДСК се увеличи с 80%

    132 млн. лева е печалбата на Банка ДСК след плащане на данъци. Ръстът е близо 80%, отчете общото събрание на кредитната институция. Отчетите са направени по международните стандарти. Активите на трезора са достигнали 4,5 млрд. лв., а депозитите на клиенти са надминали 3,3 млрд. лв. Банката финансира над 490 хил. граждани, което е 38% от пазара. Раздадените кредити са над 2,3 млрд. лв., обслужени са близо 4 млн. клиенти с над 800 хил. разплащателни сметки и 1 млн. карти. До 31 май 2006 г. ДСК ще отпуска кредити за малкия и средния бизнес с промоционална лихва от 6,5%, валидна за първата година. Условията са за нови заеми в лева и евро. Промоцията ще важи и за продължаване срока на кредитни линии и кредити овърдрафт в лева и евро.

    Прочети повече
  • ДСК отчете 132 млн. лева печалба за 2005 г. и 80% ръст

    ДСК отчете 132 млн. лева печалба за 2005 г. и 80% ръст спрямо предната година, бе обявено на общото събрание на акционерите. Активите на банката достигнаха 4,5 млрд. лв., а депозитите - надхвърлиха 3,3 млрд. лв. ДСК е отпуснала заеми над 490 000 граждани и държи пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2,3 млрд. лв. Тя обслужва близо 4 млн. клиента с над 800 хил. разплащателни сметки и близо 1 млн. карти. ДСК е собственост на унгарската финансова група ОТП. Българската банка е формирала най-големия дял от печалбата на групата ОТП.

    Прочети повече
  • С 80% се увеличила печалбата на Банка ДСК

    С 80% се увеличила печалбата на Банка ДСК през 2005 г. след данъци. Тя е нараснала до 132 млн. лв., активите са достигнали 4,5 млрд. лв., а депозитите на клиенти са нахвърлили 3,3 млрд. лв.
    Това съобщиха от банката след общото събрание на акционерите. 2005 г. банката е дала кредити на над 490 000 граждани. Пазарният й дял е 38%, а кредитният й портфейл е над 2,3 млрд. лв. Банка ДСК обслужва 4 млн. клиенти с над 800 000 разплащателни сметки и 1 млн. карти. Търговските кредити са нараснали с близо 30% в сравнение с края на 2004 г. и са достигнали почти 640 млн. лв.

    Прочети повече
  • ДСК се отчете пред собственика си

    Ръководството на Банка ДСК се отчете пред собственика си - унгарската ОТП. Във вторник кредитната институция проведе годишното си общо събрание на акционерите. На него е било съобщено, че печалбата на ДСК за миналата година след данъци е достигнала 132 млн. лв., която ще бъде капитализирана. Активите на ДСК са достигнали 4.5 млрд. лв., а депозитите на клиенти над 3.3 млрд. лева., са съобщили на представителите на ОТП българските мениджъри на ДСК.
    Според данни от самата банка тя е предоставила финансиране на 490 хиляди клиенти, което й дава пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2.3 млрд. лева. При нея са открити над 800 хил. разплащателни сметки и близо 1 млн.

    Прочети повече
  • 80% ръст в печалбата на Банка ДСК

    Печалбата на Банка ДСК след данъци (по текущите международни стандарти за финансова отчетност) е нараснала с близо 80 % до 132 милиона лева.
    След проведеното вчера
    Общо събрание на акционерите стана ясно, че активите на дружеството са достигнали 4,5 милиарда лева, а депозитите на клиенти са нахвърлили 3,3 милиарда лева. През миналата година банката е предоставила финансиране на над 490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38 %, а кредитният й портфейл е над 2,3 милиарда лева, пише в съобщението. Банка ДСК обслужва близо 4
    милиона клиенти с над 800 000 разплащателни сметки и близо милион карти. През 2005 г. търговските кредити са нараснали с близо 30 на сто в сравнение с края на 2004 г.

    Прочети повече
  • Печалба от 132 млн. лв. отчете най-голямата банка

    Банка ДСК предлага промоционални лихви за заеми за МСП
    През миналата година чистата печалба на Банка ДСК нарасна с близо 80% до 132 млн. лева, активите достигнаха 4.5 млрд. лева, а депозитите на клиенти надминаха 3.3 млрд. лева.
    На 11 април в София се проведе редовното годишно Общо събрание на най-голямата банка у нас, на което акционерите на кредитната институция - унгарската финансова група Банка ОТП, прие и утвърди финансовите є отчети за 2005 г.
    За миналата година Банка ДСК е финансирала над
    490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2.3 млрд. лева. В банката, ръководена от Виолина Маринова, отчитат, че финансовата институция практически достига до всяко българско семейство, като обслужва близо 4 млн.

    Прочети повече
  • ДСК с 80% ръст на печалбата за 2005 г.

    Печалбата на банка ДСК през 2005 г. след данъци е нараснала с близо 80% до 132 милиона лева. Нейните активи са достигнали 4,5 милиарда лева, а депозитите на клиенти са нахвърлили 3,3 милиарда лева. Това съобщиха вчера от банката след общото събрание на акционерите.
    През миналата година банката е предоставила финансиране на над 490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38 на сто, а кредитният й портфейл е над 2,3 милиарда лева. Банка ДСК обслужва близо 4 милиона клиенти с над 800 000 разплащателни сметки.
    През 2005 г. търговските кредити са нараснали с близо 30% в сравнение с края на 2004 г. и са достигнали почти 640 милиона лева.

    Прочети повече
  • Само седем банки предлагат студентски кредити

    Необходима е гаранция с поръчители или ипотека
    Все повече студенти са изправени пред дилемата как да финансират следването си. Разходите, свързани със семестриални такси, учебници и наеми, са големи и често това се превръща в сериозен проблем не само за младите хора, които искат да продължат образованието си, но и за техните родители.
    В края на март т.г. образователният министър Даниел Вълчев подсказа, че има вероятност да се завърне и платеното обучение в университетите. Проблем с финансирането на обучението стои и пред студентите, решили да учат в чужбина.
    Студентските кредити са възможен вариант за изход от проблема. Законът за кредитиране на студенти и докторанти предвижда възможността младежите да теглят специален заем, за да покриват разходите, свързани с обучението си, а държавата при определени условия да изплаща част от дължимите лихви и главници.

    Прочети повече
  • Банките са по-познати и използвани

    Познатост
    Банка ДСК и ОББ запазват традиционно високи нива на познатост, което се дължи на дългогодишното им присъствие на пазара, широката клонова мрежа и високия им пазарен дял. Двете банки регистрират стабилни нива в рамките на 2005 г. Средно за целия период ДСК е посочена като позната на спонтанно ниво (на респондентите не се предоставя списък с банки) от 75% от интервюираните, а на подпомогнато ниво (респондентите разполагат със списък с банки, от който да посочат тези, които познават) - от 96%. ОББ има 45% спонтанна и 78% подпомогната познатост.

    Прочети повече
  • „Банка ДСК" запази печалбата си от 118 милиона лева

    Най-голямата кредитна институция у нас „Банка ДСК" проведе годишното общо събрание на акционерите си на 11 април 2006 година. Датата и дневният му ред не бяха обявени месец по-рано в „Държавен вестник". Това обаче не бива да учудва никого, тъй като Търговският закон позволява свикването на такива събрания да става чрез изпращане на персонални покани до акционерите, а за „Банка ДСК" това не е никакъв проблем, тъй като тя е еднолична собственост на унгарската финансова група ОТР („О Ти Пи").
    Общото събрание е приело доклада на мениджърите на българската кредитна институция, както и балансите и отчетите й за 2005 година. Одиторът „Делойт и Туш" запозна представителите на собственика на банката с два доклада за финансовите й резултати - по Международните счетоводни стандарти и по Националните счетоводни стандарти.

    Прочети повече

Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon