Virtual POS DSK Bank

Виртуален ПОС от Банка ДСК

Разширете възможностите
на своя бизнес

open-svgclose-svg
Клиент на Банка ДСК
Пос терминал бизнес Банка ДСК

Стартирайте своя онлайн бизнес с Банка ДСК


Осигурете си лесно, сигурно и надеждно разплащане с карти във Вашия онлайн магазин, чрез надеждния и интуитивен виртуален ПОС на Банка ДСК. 

С виртуален ПОС всеки онлайн магазин или платформа за онлайн търговия може да се свърже със системите на Банка ДСК, а Вашите клиенти ще имат възможност да заплатят поръчката си с карта. Средствата от плащането постъпват директно по Вашата сметка, открита в Банка ДСК.Услугата е предназначена за:


 • онлайн магазини;

 • предоставяне на услуги онлайн;

 • платформи за онлайн търговия;

 • резервации в хотели и други.


visa-logo   DSK Virtual POS
Банка ДСК бизнес виртуален ПОС

Предимства


 • Без такса за инсталация и без годишна такса за поддръжка

 • Комисионата е по договаряне

 • Възможност за извършване на онлайн плащания 24/7DSK Bank Business customers POS

Чрез услугата Вие получавате:

 • Надеждност и сигурност на всички плащания в реално време, лесно и удобно плащане посредством дебитна или кредитна карта;

 • Следите плащанията чрез Вашия профил в реално време и получавате бързо сумите по сметката си в Банка ДСК;

 • Разполагате със средствата от плащанията чрез бизнес дебитни карти или онлайн банкиране/Мултикеш;

 • Използвате разплащателната сметка за нуждите на бизнеса си (включително включване в пакетна програма за клиенти от сегмент Малък бизнес).

 • Възможност за запазване на данните на картата за последващи плащания в сигурна среда посредством Вашия електронен магазин;

 • Това, което плащате е комисионна, чийто размер е по договаряне. Комисионата е процент от сумата на трансакцията.

  Пример:

  Ваш клиент прави поръчка на стойност 50 лв. Избира да плати с карта. Ако договорената комисионна е 1,20%, цената на услугата ще е 0,60 лв.


Интегрирайте Вашия онлайн магазин с Виртуален ПОС на Банка ДСК в 3 лесни стъпки.

Банка ДСК Бизнес клиенти ПОС

1. Заявете услугата онлайн

След като заявите услугата, ще се свържем с Вас. Банката ще разгледа искането Ви и при одобрение ще Ви изпрати оферта. Приемате офертата и подписваме договор!

2. Интегрирайте нашия виртуален ПОС

Банката предоставя техническа документация за интеграция на виртуалния ПОС с Вашия сайт. Вижте Техническите изисквания.

3. Вече можете да приемате сигурни плащания с карти

Сега вече можете бързо и лесно да завършвате продажбите онлайн.
Сигурност на услугата на Банка ДСК

Плащането се осъществява през платежна страница на Банката и използване на криптиран канал за връзка между интернет магазина и сървърите на банката. Така търговецът няма достъп до чувствителни данни като номер на картата и допълнителни идентификации на картодържателя.

Банката гарантира изключителна сигурност при обслужването на плащания с карти чрез схемите за защита "Mastercard Identity Check" и “Visa Secure”.

Банка ДСК е Ваш партньор в упражняването на сигурен електронен бизнес като спазва стриктно нормативните изисквания на Международните картови организации и съдейства за следване на законовите изисквания съгласно нормативната и правна уредба в страната и ЕС.

DSK Bank Virtual POSDSK Bank Virtual POS  

 

Сигурност на услугата на Банка ДСК

Банка ДСК има PCI DSS (Payment Card Industry Security Standards Council) сертификат - световен стандарт за сигурност и безопасност на картовите транзакции и разплащания в интернет, който включва изисквания в шест основни области: изграждане и поддържане на сигурна мрежа, защита срещу кражба на данни, разработване и поддържане на програма за управление на уязвими места, прилагане на мерки за контрол на достъп, наблюдение и тестване на мрежата, и поддържане и прилагане на политика за информационна сигурност.

DSK Bank Virtual POS


Изисквания за получаване на Виртуален ПОС

В случай, че дейността изисква допълнителни разрешителни, лицензии и др. е необходимо да бъдат осигурени и предоставени при кандидатстване за виртуален ПОС.

Дружеството е необходимо да бъде регистрирано по българското законодателство.

В сайта трябва да бъдат ясно обявени: цените, валутата, контакти, политиката за опазване тайната на личните данни на клиентите (GDPR), общи условия, условия за отказ, политика за доставки, политика за рекламации, процедура по разрешаване на спорове и всички необходими реквизити съгласно нормативните изисквания.Други полезни функционалности на Виртуалния ПОС

Възможност за пълно или частично връщане на суми чрез транзакция на транзакция „REFUND“, при което сумата се възстановява по сметката на картодържателя. Услугата се използва при рекламация, връщане на стока в законовия срок и др.

Услугата е предназначена за всеки търговец.

Пример:

Мечтата на Стела е да има собствена модна линия в бохо стил. През 2018 г. прави първата си колекция с дрехи аксесоари, която рекламира в социалните мрежи. Дрехите предизвикват голям интерес и са продадени в рамките на седмица. От тогава Стела има много успешни колекции, създава интернет магазин и има вече редовни клиенти. Тъй като това са дрехи понякога се случва размерът да не е подходящ или дрехата да не стои добре на купувача. Стела разбира нуждите на клиентите си, затова е удобно за нея да ползва функцията „връщане на сума“ (refund), при която заплатената сума се връща директно по сметката на картодърлжателя

Услугата се заявява допълнително и предоставя възможност за запазване на картовите данни на картодържателя в неговия профил на електронния ви магазин. Тази функционалност би улеснила последващите му плащания към вас.

Услугата е предназначена за търговци с онлайн бизнес, който предполага редовни клиенти, за които е удобство да не въвеждат данните на картата всеки път, когато пазаруват.

Пример:

Иван от дете обича животните и винаги е имал домашен любимец вкъщи. Завършва Маркетинг, започва работа в Маркетинг отдела на верига за бързооборотни стоки. Работата е интересна и динамична, но след 7 години Иван се чувства изчерпан, въпреки че харесва много това, което прави. Така решава да съчетае любовта към животните и опита си в маркетинга, и създава интернет магазин за аксесоари и храни за домашни любимци. Скоро Иван има постоянни клиенти, които поръчват периодично от магазина, уверени в качеството на стоките и бързата доставка. Банката съветва Иван да предостави на своите клиенти възможността да запазват данните за картата в профила си за последващи плащания, което ще улесни процеса по поръчване и ще им спести време. Иван включва предложената функционалност и не след дълго получава положителна обратна връзка от редовните си клиенти. Запазването на данните на картата е на сигурна среда в системите на банката.

Услугата се заявява допълнително и представлява възможност за временно блокиране на определена сума по картата на клиента, съгласно договорен ангажимент с търговеца. Плащането за извършената услуга / покупка на стоката се осъществява на по-късен етап.

Услугата е предназначена за хотели, туристически агенции и туроператори, отдаване под наем на автомобили (rent-a-car) и/или други средства за придвижване, бизнес към бизнес (B2B) търговия.

Пример:

Добри и Теди са пенсионирани учители. Те решават да напуснат големия град и да използват наследствен парцел в Родопите, където построяват семеен хотел. Посрещат гости през цялата година, тъй като красивата природа и спокойствието на планината привличат много туристи. Често използват авторизации при резервациите, което е удобство както за тях, така и за техните гости, които се връщат периодично. Плащането се извършва, когато гостите им напускат хотела.

Услугата се заявява допълнително и предоставя възможност за генериране и изпращане на уникален линк за плащане в защитена среда на сървъра на Банка ДСК, без да е необходима програмна интеграция с Виртуален ПОС. Услугата може да бъде ползвана самостоятелно или като допълнителна към виртуален ПОС.

Услугата е предназначена за хотели, отдаване под наем на автомобили (rent-a-car) и/или други средства за придвижване; туристически агенции и туроператори, бизнес към бизнес (B2B) търговия, заведения за хранене, които предлагат доставка на храна като допълнителна услуга, малък бизнес с малко поръчки онлайн

Пример:

Петър е юрист трето поколение, специализира в областта на компютърното право. Преди 5 години създава частна адвокатска практика. Създава сайт, чрез който популяризира своята работа чрез реклама сред потенциалните си клиенти. Работи основно със софтуерни компании, които съветва по юридически въпроси. Повечето клиенти имат договори и плащат по банков път, но понякога Петър консултира и физически лица, които имат нужда от правен съвет в областта. В променящата се обстановка от последните години все по-често консултациите са онлайн. За тези клиенти е удобно да платят с карта, затова Петър се обръща към Банка ДСК, с която работи от години и те му предлагат функцията „плащане чрез линк“ на виртуалния ПОС като удобно и бързо средство, което не изисква допълнителни доработки на сайта на Петър.


Полезна информация за Вашата регистрация в Ethoca/ Merchants registration in Ethoca:Документи:


Последни новини

Свържете се с нас

010

Запазете час

за консултация

Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати