DSK Bank сграда

Награди

Награди и отличия на Банка ДСК

  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
Awards icon

Банка ДСК бе отличена за „Лидер на пазара на корпоративно банкиране в България 2023 г.“

За втора поредна година Банка ДСК е избрана от Euromoney за „Лидер на пазара на корпоративно банкиране в България 2023 г.“. Представянето на банката през 2023 г. я нарежда на челното място в България и сред най-добрите корпоративни банки в региона.

 

Awards icon

Банка ДСК бе отличена с четири награди от Effie Bulgaria

Със смелата Employer Branding кампания “Hide The Pain Harold става програмист” Банка ДСК спечели четири престижни награди Effie – глобален символ на успеха. Кампанията бе отличена със злато в категория „Корпоративни комуникации“ и сребро в категория „Малък бюджет“, а банката бе наградена като „Най-ефективен рекламодател“ и „Най-ефективна търговска марка“.

 


Договорните фондове на „ДСК Управление на активи“ са едни от най-добре представящите се в България

Два фонда, управлявани от „ДСК Управление на активи“, заеха второ и трето място в своите категории – това са фондовете „ДСК Глобални защитни компании“ и „ДСК Динамика“ съответно, в категориите „Фондове в акции – глобални“ и „Смесени балансирани фондове“. Други четири фонда – „ДСК Стандарт“, „ДСК Баланс“, „ДСК Глобални компании“ и „ДСК Консервативен фонд“ бяха класирани на четвърто място в съответните категории.

Повече за фондовете на „ДСК управление на активи“ може да видите ТУК.

 


„Бизнес Хонорис кауза“ награда за иновативните дебитни карти на Банка ДСК с мисия и послание за опазване на биоразнообразието

За втора поредна година „24 часа“ отличи компании, които променят средата чрез своята корпоративна социална отговорност. Сред тях безспорно отново има място Банка ДСК с програмата „Банка ДСК Помага“ с фокус върху деца и образование, опазване на природата, изкуство и градска среда, и доброволчество. 

Тази година банката бе наградена в категория „Опазване на околната среда“ за своята иновативна Wildlife дебитна карта, посветена на каузата за съхраняване на биоразнообразието на планетата. Тя е създадена в партньорство с един от лидерите в разплащанията – Mastercard и изработена от 85,5% рециклиран и рециклируем материал.

Повече за програмата Wildlife Impact: Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact

Повече за CSR проектите на Банка ДСК : ДСК ПомагаБанка ДСК стана „Банка на годината“ за 2022 г.  

За пореден път Банка ДСК стана големият победител на наградите „Банка на годината“, организирани от Асоциация Банка на годината. Наградата беше връчена на мениджмънта на Банка ДСК от Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация Банка на годината, заради най-доброто комплексно представяне на институцията по отношение на пазарен дял, ефективност и динамика на развитие.

На официалната церемония, освен с приза „Банка на годината 2022“, Банка ДСК беше удостоена и с наградата в категория „Пазарен дял“.

 


Две награди спечели Банка ДСК на FARA 2023 

В рамките на ФАРА – Фестивала на Българската асоциация на комуникационните агенции, Банка ДСК и творческа ни агенция Noble Graphics бяха отличени със сребро за кампанията за привличане на IT кадри „Hide the Pain Harold“, и бронз за рекламната кампания за dskhome.bg.

                                                                 

 


PM екипът на Банка ДСК с отличие от PM Awards 2023

Свилена Георгиева, младши мениджър проекти, взе наградата за „Млад PM професионалист на годината“ от професионалните награди за управление на проекти PM Аwards 2023, организирани от PMI Bulgaria Chapter.


Още трима колеги от екипа „Управление на проекти“ на Банка ДСК бяха отличени като финалисти в няколко категории – Ростислав Здравков в категория „PM отдел на годината“, Емануела Димитрова за „Млад PM професионалист на годината“ и Мария Найденова за „Проект на годината“

 


Банка ДСК застава до най-малките като „Компания – приятел на детето“ 

„Национална мрежа за децата“ връчи на Банка ДСК сертификат „Компания – приятел на детето“ по време на годишната церемония „Златна ябълка“ 2023, която се проведе на 30 май т.г. Отличието се връчва за дългогодишните целенасочени усилия на Банка ДСК в подкрепа на децата и техните родители.

В своя доклад, базиран на подробен одит на дейността, начина на работа, условията за работа на служителите и социално-отговорните политики и инициативи на Банка ДСК, „Национална мрежа за децата“ заключи, че в компанията има утвърдени работещи процедури и политики, които ясно зачитат правата на децата. Банката използва добри практики както по отношение на служителите и техните деца, така и от гледна точка на инициативите и програмите, насочени към каузите на нуждаещите се деца в България. Ползотворното дългогодишно партньорство на Банка ДСК със сдружение „SOS Детски селища България“ и отдадеността на компанията към развитието и образованието на децата от ранна възраст е страхотен пример как бизнесът и неправителствените организации биха могли да си сътрудничат и работят в подкрепа на децата на България.

Повече за партньорството на Банка ДСК със „SOS Детски селища България“: ДСК Помага

 


Банка ДСК с престижни награди от ПР Приз 2023 и BAPRA Bright Awards 

На наградите ПР Приз 2023, организирани от БДВО, Банка ДСК грабна 3 награди - за кампанията „Дивите животни са заложени на карта“ съвместно с Mastercard в категориите  „Комуникационен проект за продукт или услуга“ и „Кампания за устойчиво развитие/корпоративна социална отговорност“, както и за кампанията „Град като хората“ съвместно с Noble Graphics в категория „Дигитални комуникации“.

Седмица по-рано проектът „Дивите животни са заложени на карта“ бе отличен с бронз и от BAPRA Bright Awards категория „ESG комуникационна кампания или проект“, а събитието Green Carpet Ceremony, което организирахме съвместно с Paragraph 42 взе награда за вътрешни комуникации.

Повече за програмата Wildlife Impact: Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact

Повече за проекта „Град като хората“: ДСК Помага

 


Банка ДСК с две награди от IAB MIXX Awards 2023

Банка ДСК спечели две отличия от престижните IAB MIXX Awards 2023. С второ място в категория Brand Purpose бе отличена кампанията „Дивите животни са заложени на карта“, с която от позицията ни на най-големия картов издател в страната, съвместно с партньорите ни от Mastercard, въведохме и популяризирахме продукт от ново поколение, посветен на каузата за опазване на дивите животни. Трето място за дигитален ПР бе присъдено на CSR проекта „Град като хората“, с който превърнахме баскетболното игрище в кв. Лозенец в новото цветно и готино място в столицата.

Повече за програмата Wildlife Impact: Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact

Повече за проекта „Град като хората“: ДСК Помага

 


Седма поредна награда за Банка ДСК от SOS Детски селища

Банка ДСК отново бе отличена от SOS Детски селища България със специалната награда за най-крупен корпоративен дарител на сдружението.

За нас е радост, че чрез корпоративното дарение и даренията, които постъпват през АТМ мрежата ни, неуморните хора в SOS Детски селища успяват да осигурят за децата среда, пълна с грижа, топлина и обич. Но още по-голяма радост ни носи възможността да даряваме освен финанси, времето, вниманието и знанията си. 

Повече за партньорството между Банка ДСК и SOS Детски селища вижте на: ДСК Помага

Банка ДСК и SOS детски селища награда


HR екипът на Банка ДСК с награда Education Innovation от церемонията b2b media Employer Branding Awards 2023

В Банка ДСК чрез обучителни програми и иновации през 2022 г. успешно отговорихме на нуждите в компанията ни, а именно – динамична модернизация, свързана с дигитализация на услугите и културна промяна сред хората в екипа ни.
Това не остана незабелязано от професионалната общност и нашият HR екип грабна една от най-стойностните награди на b2b media Employer Branding Awards 2023 – Education Innovation! 

 

Радослава Кроснева Награда Employer Branding


Банка ДСК спечели златен знак „Отговорна компания – отговорни служители“ от фондация „BCause”

Златният знак бе присъден за активната дейност на банката и нейните служители в благотворителни и дарителски инициативи и кампании

Златен знак награда BCause

Awards icon

Бронз от Effie Bulgaria за положителна промяна с кампанията „С карта се стига навсякъде“

Банка ДСК и нейното дъщерно дружество dsk Ventures бяха отличени с бронзово Effie от ежегодната церемония на Effie Bulgaria в категория положителна промяна за кампанията „С карта се стига навсякъде“. В партньорство с Visa, CNS и Центъра за градска мобилност, дъщерното ни дружество dsk Ventures внедри безконтактното плащане с банкова карта при използване на градския транспорт в София. Това безспорно улесни ежедневието на жителите и гостите на града и допринесе за модернизирането на градската среда.

Бронз за кампания с карта се стига навсякъде

Global Finance обяви Банка ДСК за най-добър доставчик на услуги, свързани с валутни операции в България

И тази година Банка ДСК бе отличена от престижното международно издание Global Finance като най-добрия доставчик на услуги, свързани с валутни операции в България.

В класацията на 23-ите годишни награди Gordon W. Platt Foreign Exchange Awards попадат институции и банкови организации от 88 държави, отличени на база критерии като пазарен дял, обхват на международно присъствие, обем на извършваните трансакции, потребителско обслужване, конкурентно ценообразуване и иновативни технологии. Global Finance взема предвид и оценките и препоръките на анализатори от индустрията, финансови и технологични специалисти.

Повече информация за услугите на банката, свързани с валутни операции, може да бъде намерена тук.


Награди Global Finance


 


Изпълнителният директор на Банка ДСК и председател на УС на Асоциацията на банките в България - Диана Митева с награда „Банкер на годината“ за 2022

Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК и член на УС, бе отличена с награда „Банкер на годината“ за поддържане и успешно стимулиране на високото доверие на клиентите. Наградата ѝ бе връчена от заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Това е четвърто отличие за изпълнителния директор на Банка ДСК, след като бе удостоена с престижната награда през 2009, 2017 и 2021 г.
Наградите „Банкер на годината“ се организират за двадесет и девети път от специализираното финансово издание „БАНКЕРЪ“ и отличават най-успешните мениджъри на финансови институции за забележителни ръководни умения и постигнати добри финансови резултати през изминалата година.

Банкер на годината Диана Митева Изпълнителен директор на Банка ДСК

Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2022 г. в конкурса на Euromoney

Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България” в авторитетния конкурс „Награди за отлични постижения”, организиран от специализираното британско списание Euromoney. Изданието оценява участниците в конкурса на база постиженията, иновациите и представянето им в последните дванадесет месеца.

Освен стандартните показатели като размер на печалбата, качество на активите, възвръщаемост на активите и на осреднения капитал, при избора на Банка ДСК за най-добра банка в България решаваща роля има способността й да демонстрира най-доброто представяне спрямо конкурентите и умението й да се модернизира и адаптира.

Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2022 г. в конкурса на Euromoney

Банка ДСК е „Пазарен лидер – дигитални решения“ за 2022 г. в България според класацията на Euromoney

Банка ДСК поставя стратегически фокус върху дигиталната трансформация и отличното клиентско преживяване. Банката предлага едни от най-модерни дигитални решения в България. През 2022 г. Банка ДСК откри и своята Дигитална фабрика - технологична компания в компанията.

Иновативната структура се фокусира върху създаването на дигитални продукти и персонални решения за клиентите от всички сегменти, които да ги улесняват и подобряват преживяването им..

Банка ДСК отличена с Market Leader award от Euromoney

Банка ДСК е „Пазарен лидер в корпоративната социална отговорност“ за 2022 г. в България според класацията на Euromoney

Euromoney въвежда тази година за първи път програма за акредитация „Пазарен лидер“ с цел да допълни настоящите си отличия с глобална класация на най-добрите банкови и финансови брандове в ключови сегменти. 

Информация за платформата за корпоративната социална отговорност на банката, озаглавена „Банка ДСК Помага“, може да намерите ТУК.

Банка ДСК е лидер в корпоративната и социална отговорност - Euromoney

Банка ДСК е „Пазарен лидер в корпоративното банкиране“ за 2022 г. в България според класацията на Euromoney

Банка ДСК увеличава с бързи темпове своите корпоративни клиенти, като предоставя финансови услуги на близо 20% от регистрираните фирми в България и се изкачва от 7 до 2 позиция сред банките на корпоративния банков пазар в България.

Банка ДСК лидер в корпоративното банкиране Euromoney

Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2022 г. в конкурса на Euromoney

Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България” в авторитетния конкурс „Награди за отлични постижения”, организиран от специализираното британско списание Euromoney. Изданието оценява участниците в конкурса на база постиженията, иновациите и представянето им в последните дванадесет месеца.

Освен стандартните показатели като размер на печалбата, качество на активите, възвръщаемост на активите и на осреднения капитал, при избора на Банка ДСК за най-добра банка в България решаваща роля има способността й да демонстрира най-доброто представяне спрямо конкурентите и умението й да се модернизира и адаптира.

Банка ДСК - най-добрата банка в управлението на парични потоци 


Банка ДСК с награда Банка на годината

Банка ДСК бе отличена с награда „Банка на годината“ в категорията „Най-добър действащ банков дигитален проект“ на ежегодната церемония, организирана от Асоциация Банка на годината.

Наградата бе връчена за новаторското решение за плащане с безконтактна банкова карта в градския транспорт на София „С карта се стига навсякъде“.

Щастливи сме и благодарим за признанието на Асоциацията за проекта, с който ние от Банка ДСК допринасяме за модернизирането на градската среда и по-добър живот на жителите на столицата. ДСК-Родина е носител на приза за най-динамично развиващо се пенсионно осигурително дружество за 2021 г.

На 19-и май по време на най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор – "Застраховател на годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината" и "Застрахователен брокер на годината", ПОК „ДСК-Родина” завоюва призовото място в категория „Пенсионноосигурително дружество на годината” за най-динамично развитие в дейността си през 2021 г.

Отличието е признание и доказателство за градивните усилия на над 2400 осигурителни посредници и приблизително 120 служители на ПОК „ДСК-Родина“.

Традиционно наградите се раздават в общо 9 категории и имат за цел да оценят постиженията и развитието на компаниите в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор в страната.

Призът, връчен от Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика, получи изпълнителният директор на Банка ДСК и член на УС на ДСК-Родина г-жа Диана Митева.

ДСК-Родина е носител на приз за 2021 


Шеста поредна награда за Банка ДСК от SOS Детски селища

Банка ДСК бе наградена от SOS Детски селища България със специална награда за най-крупен корпоративен дарител на сдружението.

„Всяка година ние от Банка ДСК подпомагаме „нашите“ две SOS приемни семейства в Трявна и Перник. Също така, предоставяме възможност на всеки клиент да допринесе за каузата на Детските селища чрез дарение на банкомат или чрез модерните ни онлайн канали. Затова ще споделим това ценно признание на първо място с нашите многобройни клиенти. Освен с паричен ресурс, се опитваме да дарим децата с най-ценното – време и внимание, предоставяйки онлайн уроци, както и възможност за младежите, израснали под грижите на SOS Детски селища, да се включат в Стажантската ни програма. Затова ще споделим наградата и с целия ни екип. Надяваме се, че с времето и близкото ни сътрудничество ще успеем да осъществим нови, още по-добри идеи за инвестиране в бъдещето на децата и младежите.“, споделиха при получаването на наградата двете дами.

Повече за партньорството между Банка ДСК и SOS Детски селища: ДСК Помага

Шеста поредна награда от SOS Детски селища


Банка ДСК с награда в категория „Дигитални комуникации“ от PR приз 2022

На 19-и май, по време на официалната церемония PR Приз 2022, Българското дружество за връзки с обществеността награди най-успешните комуникационни кампании за изминалата година. Конкурсът PR Приз се провежда за 22-ри пореден път, като тази година акцентът бе върху „Силата на думите. Думите на силата“.

Щастливи сме да споделим, че въпреки голямата конкуренция кампанията на Банка ДСК „Град като хората“, осъществена с помощта на партньорите ни от Noble Graphics, бе отличена с награда за III-то място в категорията „Дигитални комуникации“.

С ентусиазъм споделяме и страхотната новина, че нашата мисия: „Да живеем в град като хората“ ще бъде продължена в рамките на 2022 г. Ние вярваме, че заедно можем да оформим облика на София, така че тя да е на всеки един от нас!

Повече за проекта: ДСК Помага

Банка ДСК с ПР Приз 2022


Зелен оскар за дебитна карта Mastercard Wildlife Impact на Банка ДСК

Банка ДСК съвместно с Mastercard спечелиха първо място в категория „Най-зелен продукт“ за своята дебитна карта Mastercard Wildlife Impact от Банка ДСК в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2022", организиран от b2b Media. Дебитна карта Mastercard Wildlife Impact на Банка ДСК е част от ново поколение екосъобразни банкови продукти, разработени и сертифицирани по глобални стандарти в лабораторията на Mastercard за устойчиви решения. Банка ДСК е първата банка в Европа, която предлага дебитни карти Mastercard®, изработени от 85.5% рециклиран и рециклируем материал в подкрепа на биоразнообразието на планетата.

За всяка издадена карта двете компании даряват един долар на международната организация Conservation International, за да помогнат опазването и възстановяването на местообитанията на над 2 000 критично застрашени животински вида.

Повече за продукта и Програма Wildlife Impact: Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact

dsk_li_post_honoris_causa_400x230


Банка ДСК с награда в категория "PR Digital" на годишните награди на IAB MIXX Awards 2022 г.

Кампанията "Град като хората", реализирана по идея на комуникационния екип на Банка ДСК, бе отличена с награда в категорията "PR Digital" на годишните награди на IAB Bulgariа - IAB MIXX Awards 2022 г. С „Град като хората“ Банка ДСК привлича общественото внимание върху проблема с вандализма и грозните надписи. Облагородявайки кътче от столицата – подлеза на бул. България и Акад. Иван Гешов, банката показа, че сградите и стените на София могат да бъдат платна за красиво улично изкуство. Проектът бе реализиран с подкрепата на Noble Graphics, както и на 140 Ideas, с които превърнахме идеята си в реалност и подарихме на София едно красиво кътче.

Повече за проекта: ДСК Помагa

награди на пр екип на банка дск


Банка ДСК с награда Business Honoris Causa

Банка ДСК бе отличена от вестник „24 часа“ с награда Business Honoris Causa за дългогодишната си подкрепа към SOS Детски селища България. Статуетка (кадуцей - символът на съзидателната сила) и грамота получи лично главният изпълнителен директор на Банка ДСК Тамаш Хак-Ковач от Венелина Гочева, издателят на „24 часа“, която благодари на банката и за навременната подкрепа, която оказва на засегнати от войната в Украйна. 

Вече повече от 10 години Банка ДСК помага на две SOS приемни семейства, в които до момента са отгледани над 120 деца. А за 6 години, от началото на инициативата за дарения през банкомати, от клиенти и служители на банката са набрани над 4 млн. лева, дарени в подкрепа на близо 3 000 деца и младежи в риск.


dsk_li_post_honoris_causa_400x230
снимка: "24 часа"
Мениджърът „Човешки ресурси“ на Банка ДСК – Радослава Кроснева с награда „
HR мениджър на годината“ за 2021 г.

Радослава Кроснева, мениджър ЧР на Банка ДСК, бе отличена с най-престижна в HR средите награда „HR мениджър на годината“ от Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).
Призът е признание за професионализма ѝ и показаните през годината изключителни лидерски качества и съвършенство на управленско ниво в професията.
От 2019 г. Радослава оглавява управление „Човешки ресурси“ на Банка ДСК. Тя създава силен екип, който играе важна роля в реализацията на ключови за Банка ДСК проекти, сред които сливането и трансформацията на най-голямата ритейл банка в България, дигиталната трансформация и новата визия за обслужване на банката.


400x230_Radoslava KrosnevaГлавният изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК - Тамаш Хак-Ковач с награда „Team Lead of the Year“ за 2022 г.

Г-н Тамаш Хак-Ковач, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, бе отличен с наградата „Team Lead of the Year“ по време на Годишните награди Employer Branding Awards 2022 на списание b2b Media.

Призът бе връчен за свръхскоростната трансформация на банката, в чиято основа стои г-н Хак-Ковач. Нейна основна цел е поставянето на фокус върху служителите – както привличането на нови таланти, така и задържането и развиването на настоящите членове на екипа, за да бъдат мотивирани да предоставят отлично клиентско преживяване.

Awards icon

 

Изпълнителният директор на Банка ДСК и председател на УС на Асоциацията на банките в България - Диана Митева с награда „Банкер на годината“ за 2021

На официална церемония, г-жа Диана Митева, председател на УС на Асоциацията на банките в България, изпълнителен директор, член на УС и ръководител на направление „Банкиране на дребно“ в Банка ДСК, бе отличена с наградата „Банкер на годината“ за изграденото доверие на акционерите и колегите в банковия сектор.

Призът бе връчен от вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова, която отбеляза добрия пример на г-жа Митева за това как подплатената с безспорен професионализъм и прекрасни човешки качества амбиция води само напред.

Това е трето отличие за изпълнителния директор на Банка ДСК, след като бе удостоена с престижната награда през 2009 и 2017 г.  

 
Global Finance обяви Банка ДСК за най-добър доставчик на услуги, свързани с валутни операции в България

За поредна година Банка ДСК бе отличена от престижното международно издание Global Finance като най-добрия доставчик на услуги, свързани с валутни операции в България.

В класацията World’s Best Foreign Exchange Providers попадат институции и банкови организации от 113 държави, които са отличени на база критерии като обем на извършваните транзакции, пазарен дял, обхват на международно присъствие, потребителско обслужване, конкурентно ценообразуване и иновативни технологии. В определянето на най-добрите изданието също така взема предвид мненията и препоръките на специалисти от индустрията, анализатори, финансови и технологични консултанти.

Банка ДСК стана "Най-добра банка в България за 2021 г."  в конкурса на специализираното британско списание Юромъни

14 юли 2021 г.

За пети път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България”  в авторитетния конкурс „Награди за отлични постижения”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.

Банка ДСК получи високото отличие и тази година, след наградите през  2013,  2014 г., 2016 г. и 2017 г. Изданието оценява участниците в конкурса на база постиженията, иновациите и представянето им в последните дванадесет месеца.  Освен стандартните показатели като размер на печалбата, качество на активите, възвръщаемост на активите и на осреднения капитал, при избора на Банка ДСК за най-добра банка в България решаваща роля има способността й да демонстрира растеж, по-доброто представяне спрямо конкурентните банки и умението й да се адаптира в среда на променящи се пазарни условия и клиентски потребности. Политиката на банката във връзка с Ковид-19 също е изиграла ключова роля при избора Банка ДСК за най-добра банка в България.

photo_Euromoney Best Bank Award 2021 -545 px
Банка ДСК е "Банка на годината 2020"

8 юли 2021 г.

За пореден път Банка ДСК стана големия победител на наградите „Банка на годината“, организирани от Асоциация Банка на годината. Големият приз беше присъден на Банка ДСК заради  най-доброто  комплексно представяне на институцията по отношение на пазарен дял, ефективност и динамика на развитие. На официалната церемония в Гранд хотел София, освен с „Банка на годината 2020“, Банката беше удостоена и с наградата „Динамика на развитие“.

Bank of the Year 2020_545 pxПета награда „
Най-щедър и значим корпоративен партньор“ за Банка ДСК от SOS Детски селища България

24 юни 2021 г.

Наградата бе връчена на церемонията на годишните награди „Едно семейство“, която се състоя в Дипломатически клуб „Глория палас“ на Международния ден на SOS Детски селища – 23 юни. SOS Детски селища България отличиха най-значимите си и верни корпоративни партньори. Двойният празник събра приятелите и партньорите, които, въпреки изпитанията на последните месеци, не се отказаха да подкрепят сдружението. Това позволява стотици деца и младежи, лишени от семейна среда, да продължават да получават грижа и равен старт в живота.

Наградата „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България получи лично главният изпълнителен директор на Банка ДСК Тамаш Хак-Ковач от председателя на Управителния съвет на SOS Детски Селища Веселин Комитов.

SOS Award 2 - Copy_en
Б
анка ДСК получи 6 награди от PR Приз 2021

17 юни 2021 г.

На официална церемония „PR приз 2021: Комуникациите са ни в природата“  Българското дружество за връзки с обществеността награди най-успешните комуникационни кампании за изминалата година. Банка ДСК, заедно със своите партньори в лицето на Noble Graphics и Publicis Groupe България, грабна цели 6 награди.

Проектите, които бяха отличени, са кампанията за работодателска марка „Всеки търси служители, ние търсим хора“ с първо място в категорията си, „Национална финансиада 2020“ с второ място в категория „Специално събитие“ и дигиталната кампания за киберсигурност „Спокойни в интернет“ с трето място.

Гвоздеят на вечерта бе кампанията „Kole, poluchi li?”, която освен първото място в категория „Кризисни комуникации“, получи още две отличия – специалната награда на КРИБ и специалната награда на журито на PR Приз за проект – пример за адекватна реакция и потенциал да променя комуникационните прaктики в бизнеса.Мениджър на Банка ДСК с престижна ИТ награда

17 юни 2021 г.

IT Manager 1 - Copy

Банка ДСК беше отличена на 13-те годишни награди „ИТ Мениджър на годината“, организирани от Клуба на ИТ мениджърите в България.

По време на официалната церемония Георги Йотов, началник на управление „Разработка и тестове на банкови приложения и системи“ в банката получи наградата за ИТ мениджър на годината в категория „Мениджмънт“. Призът бе присъден заради успешно изпълнения мащабен проект по вливането на Експресбанк и дъщерните й дружества в Банка ДСК, за отличното изпълнение на всички разработки и безпроблемната работа на всички системи на датата на вливане, 4 май 2020 г.

Тази награда не е за мен, тя е за всички колеги, с които работим заедно. Благодаря за високото отличие от името на целия ИТ екип на Банка ДСК“, каза Георги Йотов при получаване на наградата.

 „Национална финансиада“ на Банка ДСК с още една престижна награда


13 май 2021 г.

Инициативата за финансова грамотност на Банка ДСК „Национална финансиада“ 2020 спечели престижното 3-то място в категория „Кампания за корпоративна социална отговорност/CSR“ на тазгодишния конкурс на Българската асоциация на ПР агенциите - BAPRA Bright Awards 2021.

„Национална финансиада“ 2020, реализирана от екипите на MSL Sofia и Digitas Sofia, част от Publicis Groupe, премина при огромен интерес - включиха се над 900 отбора, съставени от дете и родител. Банка ДСК раздаде общо 6 стипендии за образование, а инициативата се проведе в атрактивен и изцяло нов дигитален формат и беше възможно да се проследи на живо във Facebook страницата на финансовата институция.

Кампанията „Всеки търси служител, ние търсим хора“ на Банка ДСК грабна приза за най-добра PR кампания за работодателски бранд

15 февруари 2021 г.

Банка ДСК спечели първо място в категория Employer Branding PR Campaign на Годишните награди Employer Branding Awards 2021 на b2b Media.

Наградата бе връчена за кампанията „Всеки търси служители, ние търсим хора“, която банката стартира през ноември 2020 г. Комуникацията поставя хората пред банката, защото преди всичко в нея работят хора, които са ценени не само заради експертните им познания и без тях Банка ДСК няма да е това, което е.

Кампанията обхваща всички основни проекти на банката, свързани с дейността в областта на развитието на човешките ресурси - стажантската програма „ДСК Старт в кариерата“, специализираната програма „ДСК Ново начало“ за въвеждане във финансовата сфера и платформата „Young Stars”, която помага на младите таланти да се подготвят за интервю за работа.

Годишните награди на b2b Media отличават бизнеси и личности за постижения в областта на изграждането и утвърждаването на имиджа и популярността на работодателския бранд.

Банка ДСК-EmployerBrandingAwardsБанка ДСК, я!“ със злато от наградите за комуникационна ефективност Effie България 2020

 2 февруари 2021 г.

Банка ДСК, заедно със своята творческа агенция Noble Graphics, спечелиха едни от най-ценните отличия на престижния рекламен фестивал, отличаващ ефективността на маркетинговите комуникации в България - Effie България 2020.

Банката получи злато за ефективност в категорията „Услуги“ за своята кампания „Банка ДСК, я!“ за ипотечен кредит. В резултат на силното й представяне Банка ДСК беше класирана на второ място в категориите „Най-добър рекламодател“ и „Най-добра търговска марка“ за 2020 година.  

210202_DSK Bank - Noble Graphics Effie Awards


 

 

Awards icon

10 Декември 2020 г.

Банка ДСК бе отличена от престижното международно финансово издание Global Finance за най-добър доставчик в България на услуги, свързани с валутни операции.

Класацията World’s Best Foreign Exchange Providers 2021 включва институции и банкови организации от 122 държави, които са отличени на база критерии като обем на извършваните транзакции, пазарен дял, обхват на международно присъствие, клиентско обслужване, конкурентно ценообразуване и иновативни технологии.
В определянето на най-добрите изданието също така взима предвид мненията и препоръките на специалисти от индустрията, анализатори, финансови и технологични консултанти.


3 декември 2020 г.

Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България“ за 2020 г. в конкурса „Банка на годината 2020“ на британското списания The Banker.

Наградата е присъдена заради начина, по който Банка ДСК реагира на динамично променящите се клиентски потребности, доказва своята устойчивост във време на пандемия и запазва и развива добрите взаимоотношения със своите клиенти. Присъждането на наградата се основава на прецизната оценка на журито, която включва, освен стандартните финансови показатели – капиталова адекватност, размер на активи, нетна печалба, възвръщаемост на капитала, съотношение приходи-разходи, коефициент на необслужваните кредити, така също и гъвкавост, трансформация и многообразие на клиентската база.
Това е шестото престижно отличие, което Банка ДСК получава от изданието.


30 ноември 2020 г.

Юрий Генов, изпълнителен директор и ръководител на направление „ИТ и операции“ получи признанието "Банкер на годината в управлението на дигитални продукти и портфейли"

Отличието бе присъдено в рамките на наградите „Банкер на годината" на в. „Банкеръ”. Събитието и този път отличи най-успешните банкови мениджъри в страната, които през годината са показали забележителни мениджърски умения, а управляваните от тях институции отчитат ръст във финансовите резултати по всички показатели.
Банка ДСК заслужи наградата с много доброто развитие на дигиталните си продукти и с усилията си за пълна интеграция на високите технологии в обслужването на всички клиентски сегменти в година, в която успешно завърши и интеграцията си с Експресбанк.


12 ноември 2020 г.

Банка ДСК получи три награди в конкурсът „Сайт на годината“

По време на тазгодишното издание на конкурса „Сайт на годината“ Банка ДСК получи награди в три категории. Корпоративният сайт на банката беше класиран на трето място в категория “Фирмен сайт“.
Проектът за редизайн на сайта е разработен след интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк и реализиран благодарение на професионализма и добрата колаборация между дигиталния маркетинг екип на банката и екипа на Студио Х. Мобилното приложение на Банка ДСК - DSK Smart също получи високо признание и се нареди на трето място в категория „Мобилни приложения“ както в класацията на журито, така и според оценката на публиката.
Новият дизайн, усъвършенстваните функционалности и подобрена навигация са само част от новите разработки в DSK Smart в удобство на клиентите на банката. По проекта работят екипите на бизнес развитие и ИТ на банката в сътрудничество с разработчиците на Openintegra.


5 ноември 2020 г.

Банка ДСК зае 12-то място в класацията на най-големите банки в Югоизточна Европа

Банка ДСК зае място сред топ банките в Югоизточна Европа в класацията SEE TOP 100 banks на агенция SEE News. Банка ДСК се класира 12-а сред над 260 банки от региона. Класацията оценява активите на неконсолидирана база на участниците в нея.


24 февруари 2020 г.

Банка ДСК с награда „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България

За четвърта поредна година Банка ДСК бе отличена с наградата „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България.
Церемонията на годишните награди „Едно семейство“ се състоя в Централния военен клуб в София и тази година съвпадна с 30-годишния юбилей на благотворителната организация.
Г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие лично наградата от председателя на Управителния съвет на SOS Детски Селища Веселин Комитов.29 януари 2020 г.

Банка ДСК спечели специална награда за „Сделка на годината“

Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020 „Сделка на годината“, за придобиването на Societe Generale Експресбанк, вече оперираща под името Експресбанк.
Г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие приза на специална церемония.

Awards icon

3 декември 2019 г.

Виолина Маринова получи признанието "Банкер на годината 2019"

На тържествена церемония специализираното финансово издание "БАНКЕРЪ" връчи за 26-и път наградите "Банкер на годината". Голямото отличие, "Банкер на годината 2019", бе присъдено на председателя на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК - г-жа Виолина Маринова, за забележителен растеж на бизнеса и съхранено доверие на клиентите.


11 юли 2019 г.

Програмата за финансова грамотност на Банка ДСК с нова награда

„Национална финансиада“, образователната инициатива на банката, която цели да подобрява и развива финансовата грамотност на младите хора още в семейната им среда, получи първа награда в категория „Образователна идея“ на Годишните награди b2b media annual awards”.

На официална церемония снощи бяха обявени победителите сред 70-те номинирани проекта в над 20 категории. Конкурсът отличава бизнеси и проекти от различни сектори, които демонстрират устойчиво поведение, креативност и оригинални идеи, иновативност и социална отговорност.4 юли 2019 г.

Банка ДСК отново с две награди от Асоциация Банка на годината


За трета поредна година Банка ДСК спечели наградата за „Ефективност“ на Асоциация Банка на годината. На гала церемонията вчера главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова прие наградата от името на цялото ръководство на финансовата институция. Освен наградата за най-ефективна банка на 2018 г., Банка ДСК получи и специален приз „Банкова сделка на годината“ по повод придобиването на Експресбанк.


10 юни 2019 г.

Отново спечелихме злато на ФАРА

Маркетинг екипът на Банка ДСК отново грабна златно отличие на престижния конкурс за маркетингови и рекламни комуникации – Годишните награди на Фестивала на Асоциацията на рекламните агенции (ФАРА) 2019.  

Признанието е за екипа на дирекция „Маркетинг“ и агенция Noble Graphics за “Креативно използване на съществуваща реклама“, а именно - рекламната комуникация на жилищните кредити на банката. „Банка ДСК, я!“ беше безспорен хит преди десет години. Сега новата рекламна кампания има изключително силно психологическо послание - докато човек се чуди и отлага жилищния кредит, времето неусетно отлита. Затова клипът с Тиен Тиен и дядо му, подчинен на популярния в социални медии тренд #10yearchallenge, отново се превърна в една от най-запомнените и разпознаваеми от хората реклами.


23 май 2019 г.

Банка ДСК е най-желаният от българските студенти работодател за 2019 г.

Това показва единственото по рода си проучване у нас Graduate Survey, което се провежда от ToTheTop Agency за трета поредна година. В тазгодишната класация Банка ДСК се придвижи от 3-то място през 2018 г. до върха на класацията.

Студентите определят имиджа на работодателите, попълвайки анкета от над 50 въпроса, обхващащи емоционални и функционални характеристики на компаниите. За поредна година мястото, на което най-талантливите студенти от България и българи в чужбина искат да започнат своята кариера, се определя не толкова от заплатата, а от фактори като „силно лидерство на мениджърите“, „ясно структурирана стажантска програма“, „силна визия за бъдещето“, „лидер в сектора си“ и „добри перспективи за бъдещо развитие“.


17 май 2019 г.

Банка ДСК завоюва престижна награда за корпоративна социална отговорност


Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ бе отличена с престижната първа награда в категория „Кампания за устойчиво развитите/корпоративна социална отговорност“ на конкурса PR Приз 2019 на БДВО (Българско дружество за връзки с обществеността). Кампанията е осъществена в периода октомври 2018 – март 2019 година, от екипите на Банка ДСК и агенции MSL и Digitas, част от Publicis Groupe България.

„Национална финансиада“ е образователна инициатива, която цели да подобрява и развива финансовата грамотност на младите хора още в семейната им среда.


15 май 2019 г.

Списание "Икономика" отличи Банка ДСК  за приноса ѝ в успешното развитие на българската икономика


На 14 май списание „Икономика” събра най-успешните предприемачи и мениджъри в страната на събитие по случай 30-годишния юбилей на медията.За да отбележи повода, списанието връчи юбилейни награди на ключови за българската икономика компании.

Банка ДСК бе удостоена с отличие в категория „Финансов сектор“ за приноса на екипа на банката в промяната и успешното развитие на българската икономика.9 април 2019 г.

Superbrands Bulgaria 2019: Банка ДСК e най-силната марка в категория „Финансови услуги/банки“

Това показват резултатите от седмото независимо проучване на потребителския сегмент на българския пазар Superbrands Bulgaria 2019, което се проведе през месец март в партньорство с водещия  институт за пазарни проучвания GfK Bulgaria. Банка ДСК е победител в категорията за втори път след 2017 г.

В проучването Superbrands Bulgaria 2019 са номинирани и оценени 27 категории от потребителския сегмент на българския пазар, в резултат на което са избрани марките, които се открояват и доминират над всички останали.13 февруари 2019 г.

Банка ДСК и Експресбанк с награди за най-крупен корпоративен партньор на SOS Детски селища България

На официална церемония, която се състоя на 12 февруари 2019 г. в Централния военен клуб в София, Сдружение „SOS Детски селища България“ раздаде за трети път годишните си награди „Едно семейство“, с които организацията отличава своите най-лоялни, щедри и дългогодишни партньори и съмишленици.

Основание за специалната награда, връчена на всяка от двете банки, е подкрепата им за сдружението, насочена към подпомагане на деца и младежи в риск, и осигуряване на равен старт и по-добър живот за тях.


22 януари 2019 г.

Банка ДСК е най-предпочитаната и разпознаваема банка в страната

Банка ДСК е най-предпочитаната и разпознаваема банка сред българските потребители. Това сочат данните за втората половина на 2018 г. от редовното изследване „Financial Intelligence“ на GfK – изследване на потреблението на банкови продукти и услуги. Участниците в проучването са анкетирани относно разпознаваемостта на банките в страната и предпочитанията им към банковите институции и услуги.


Awards icon

22 ноември 2018 г.

Банка ДСК е най-ефективният рекламодател и най-добра търговска марка за 2018 г. според наградите за комуникационна ефективност Effie


Банка ДСК ЕАД, българското дъщерно дружество на Банка ОТП, заедно със своята творческа агенция Noble Graphics, спечелиха най-ценните отличия от престижния рекламен фестивал, отличаващ ефективността на маркетинговите комуникации в България - Effie България 2018. Институцията получи златна награда за рекламната кампания на своите студентски и младежки пакети „#YOUNGPOWER“, в категория „Корпоративни комуникации“, както и сребърен приз в категория „Услуги“ за проекта „Мечка“, комуникиращ кредитна карта „Maxi Go“. Освен това Банка ДСК бе определена и за най-добър рекламодател и най-добра търговска марка на 2018 година.


11 октомври 2018 г.

Уеб платформата на Банка ДСК спечели награда в категорията „Фирмен сайт“ на конкурса „Сайт на годината“


Корпоративният уеб сайт на Банка ДСК спечели престижна награда в категория „Фирмен сайт“ в конкурса „Сайт на годината“. Национално жури от над 40 експерти по програмиране, уеб дизайн и дигитален маркетинг оцени техническата разработка и функционалностите на уебсайта, връчвайки отличие за второ място на разработчика на сайта Studio X Digital и маркетинг екипа на Банка ДСК, заедно с почетна статуетка и грамота.


6 юли 2018 г.

Банка ДСК стана „Банка на годината“ за пореден път

Банка ДСК взе две награди от 21-ия годишен конкурс „Банка на годината“, организиран от Асоциация Банка на годината. На изискана гала церемония, провела се на 5 юли 2018 г., кредитната институция получи за втора поредна година голямата награда "Банка на годината" в конкуренция с 21 банки и 5 чуждестранни банкови клона.  Отличия бяха раздадени в още 5 категории. Освен приза „Банка на годината 2017“ най-старата банкова институция в България завоюва и признанието „Най-ефективна банка за 2017“.

Досега Банка ДСК е била носител на голямата награда „Банка на годината“ общо шест пъти.13 юни 2018 г.

Рекламите на Банка ДСК пожънаха успех на рекламния фестивал ФАРА 2018


Създадените от Noble Graphics реклами на Банка ДСК бяха отличени в много оспорвана конкуренция - тази година в конкурса се включиха 28 рекламни агенции с 322 заявки, значително повече от предходната година. За 2018 г. творческата концепция на фестивала заложи на връзката агенция – клиент и споделения резултат от работата им, а организаторите  на събитието БАКА бяха избрали "Работим заедно, печелим заедно“ за мото на фестивала.

Слоганът се оказа знаменателен за дългогодишното творческо партньорство на Банка ДСК и агенция Noble Graphics, като им донесе шест награди в пет различни категории. Най-високо признание получи кампанията „Мечка“ на финансовата институция за кредитна карта MaxiGo – злато в категорията ТВ реклама и кинореклама/ Услуги, а в същата категория кампанията  „Още хиляди причини да вземеш кредит“ (серия от 3) завоюва бронз. Кампанията за потребителски кредити на Банка ДСК спечели още едно отличие - бронз  в категорията Рекламен текст.

Кампанията за младежките пакети “#youngpower” спечели сребро в категорията Интегрирана кампания/Услуги и бронз за най-креативно използване на съществуващи медийни формати. Рекламата на услугата Частно банкиране на Банка ДСК също заслужи признание – кампанията “Съществувате само вие” заслужи бронз за най-добра прес реклама. Четири различни реклами на Банка ДСК са  сред най-добрите реклами в България за последната година, е мнението на 20-членното жури на фестивала, а това дава категорично предимство на банката в конкуренцията с останалите банки.


18 май 2018 г.

Технологичните офиси на Банка ДСК са №1 в България и Италия


Архитектурният проект на DA Architects за интериорното решение на дигиталните пространства на банката спечели големите награди на международен конкурс в Италия и на „Къща на годината“.

Проектът за новите технологични офиси на Банка ДСК получи Голямата награда в категория „Обществен интериор“ на ежегодния архитектурен конкурс „Къща на годината“ на списание „Идеален дом“. Дизайнът на архитектурното решение е на столичното студио DA Architects. Призът бе връчен от арх. Здравко Здравков, главен архитект на София.

Същият проект седмици преди това спечели още по-значително признание – Голямата награда на международния конкурс A’Design Award в Италия. Платинената награда е в категорията „Интериорни пространства и изложбен дизайн“ и се дава на архитектурното студио DA Architects в надпревара с творци от 180 държави от целия свят.


18 април 2018 г.

Банка ДСК спечели наградатa за  най-добър уебсайт на годината в международния конкурс Progress Sitefinity 2017


Сайтът на банката е отличен с най-много гласове в категория „Банки“ за креативност, дизайн, потребителско преживяване, функционалност, както и за цялостното си представяне.

Банка ДСК обяви, че корпоративният сайт на компанията е победител в категорията „Банки“ в международния конкурс на технологичната компания Progress - „Уебсайт на годината на Progress Sitefinity“ за 2017 г. Конкурсът се провежда за седма поредна година и отличава най-добрите уебсайтове, създадени със система за управление на съдържанието на Progress - Progress Sitefinity, а победителите се избират с публично гласуване, като наградата отива при номинацията с най-много гласове.


2 февруари 2018 г.

За втора поредна година Банка ДСК получи специалната награда  за най-крупен корпоративен партньор на SOS Детски селища България


Основание за специалната награда е както дългогодишната подкрепа от страна на банката, насочена към две SOS приемни семейства, така и значителната сума в размер на 470 000 лева, набрана през 2017 г. чрез банкоматите на ДСК. Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова получи наградата от доц. д-р Росен Коларов – Председател на Управителния съвет на SOS Детски селища България. Наградата е израз на дълбоката благодарност от страна на Сдружението за дългогодишното партньорство с Банка ДСК.

Awards icon

12 декември 2017 г.

Представител на Банка ДСК е сред най-добрите ИТ мениджъри на годината

За десета поредна година ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубът на ИТ мениджърите наградиха най-добрите ИТ директори на годината, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии.

Награждаването на победителите в конкурса „ИТ мениджър на годината“ се състоя на 11 декември в зала „Концертна“ на Военен Клуб София. Изборът на най-добрите ИТ мениджъри бе направен от членовете на Клуба на ИТ мениджърите, а наградите се раздадоха в три категории – „Мениджмънт“, „Иновации“, „Ефективност“.

С приз в категория „Мениджмънт“ беше отличен Николай Шаламанов, ръководител на управление „Оперативна поддръжка на ИТ системи“ в Банка ДСК.


5 декември 2017 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева с отличие от вестник „Банкеръ“


На 4 декември 2017 г. финансовият седмичник вестник "Банкеръ" отличи за 24-и път банковите мениджъри, постигнали значими успехи през годината. На церемонията бяха раздадени четири равностойни и един специален приз.

Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител направление „Банкиране на дребно“ Диана Митева получи приза "Банкер на годината" за съхраненото доверие на акционерите.

"Искам да благодаря на ръководството на вестник „Банкеръ“ за тази огромна чест. Нищо не се постига в живота без много труд и екипна работа. Годината е изключително важна и за банката, и за мен лично. Бе тежка, но успешна. Благодаря на Управителния съвет на банката и на моя екип, че успяхме да вървим напред и да растем, което не е лесно от нашите позиции. За мен най-голямото предизвикателство оттук нататък е да намерим баланса между човешкия фактор и дигитализацията. Това е най-важното и отговорно нещо, което ние, като ръководители, трябва да реализираме", заяви Диана Митева при получаване на наградата.


11 юли 2017 г.

Специализираното британско списание Юромъни определи Банка ДСК за най-добрата банка в България за 2017 г.

За четвърти път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България”  във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.

След 2013,  2014 г. и 2016 г. Банка ДСК получи високото отличие и тази година. Освен размера на печалбата, качеството на активите и показатели като възвръщаемост на активите и възвръщаемост на осреднения капитал, във фокуса при избора на Банка ДСК за най-добра банка в страната е и традиционната лидерска позиция на финансовата институция при потребителските и ипотечните кредити.

Банка ДСК е оценена и заради реализирания растеж в сегмента корпоративно банкиране, не на последно място и чрез въвеждането на нови за сегмента услуги като търговски факторинг, както и заради стратегическия си фокус върху младите клиенти.

Победителите в престижните награди се избират в резултат на стриктен подбор след осъществен  от експертния екип на Юромъни  целогодишен мониторинг на глобалната банкова и инвестиционно банкова индустрия.


7 юли 2021 г.

Банка ДСК отново стана „Банка на годината“

Банка ДСК взе две награди от 20-ия юбилеен конкурс „Банка на годината“. Кредитната институция получи голямата награда за цялостно представяне и стана „Банка на годината 2016“. Освен с най-големия приз, Банка ДСК бе удостоена и с признанието „Най-ефективна банка за 2016“.

Годишните банкови награди се връчват от 1992 година, като в последните години те се учредяват от Асоциация Банка на годината. Банка ДСК досега е била пет пъти носител на голямата награда за цялостен принос.9 май 2017 г.

Банка ДСК получи от MoneyGram приз за най-иновативна банка на българския пазар

На официална среща, провела се  в централата на MoneyGram в Лондон в края на април т.г., Банка ДСК получи специален приз за най-иновативна банка на българския пазар. Партньорството на Банка ДСК с компанията MoneyGram - глобален доставчик на иновативни услуги за парични преводи и разплащателни услуги, в резултат на което в последните години Банка ДСК представи  за първи път на българския пазар услугите Cash2ATM и Cash2Mobile, отличи финансовата институция и като една от най-иновативните банки в Централна и Източна Европа.


28 април 2017 г.

 

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева стана кавалер на Националния орден за заслуги на Франция


На официална церемония на 28.04.2017 г. г-жа Диана Митева, изпълнителен директор на Банка ДСК и ръководител на направление „Банкиране на дребно“, получи отличието кавалер на френския национален орден за заслуги в двустранния културен обмен. Отличието връчи Негово превъзходителство Ерик Льобедел, посланик на Франция в България.
"Националният орден за заслуги" е създаден през 1963 година. Той е вторият по значимост във Франция, след Ордена на Почетния легион. Номинирането на чужденци става по предложение на френския външен министър.


27 януари 2017 г.

Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката получи наградата в първото издание на годишните награди на организацията „Едно семейство“


SOS Детски селища България връчи първите си годишни награди за своите партньори под надслов „Едно семейство“. С тях се отличават най-лоялните, щедри и дългогодишни партньори и съмишленици на организацията, с тенденцията това да се превърне в традиция през следващите години.

Специалната награда за най-крупен  корпоративен партньор на SOS Детски селища за 2016 г. получи Банка ДСК, а на г-жа Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката беше връчена стъклена пластика. „С радост присъствам тук като част от общност, която е посветила времето и усилията си на каузата да помага на децата да се сдобият с дом и семейна грижа. Банка ДСК години наред е партньор на SOS Детски селища не само в осигуряването на средства за достоен живот, но и в стремежа да развие любов към книгите и духовността, да внесе радост и разнообразие в живота на малките ни приятели. Благодаря на  служителите и клиентите на банката, които правят дарения през мрежата на нашите банкомати, или по други начини. Освен  най-крупен корпоративен партньор за 2016 г. на  SOS  Детски селища,  Банка ДСК е техен приятел и съмишленик в полагането на дълготрайна грижа за бъдещето ни“, каза г-жа Маринова при получаването на наградата.


26 януари 2017 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова с награда "Буров"

На официална церемония на 25 януари 2017 г. бяха връчени наградите за банково, финансово и индустриално управление за 2016 г. на името на един от най-големите банкери и финансисти в българската история Атанас Буров. Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител на направление „Финанси и планиране“ Доротея Николова стана носител на приза "Буров" за банково и финансово управление за 2016 година.

Наградите на Фондация "Атанас Буров" се присъждат на български индустриалци, банкери и финансисти, които чрез работата си подобряват имиджа на страната и повишават нейната конкурентоспособност.

Awards icon

30 ноември 2016 г.

Банка ДСК е най-ефективната банка за 2015 година

Банка ДСК спечели поредната си награда от конкурса за годишни банкови награди „Банка на годината“, която се дава от едноименната асоциация. Банка ДСК бе определена за най-ефективната банка за 2015 г. от жури, съставено от финансови експерти и анализатори.


7 юли 2016г.

Банка ДСК - най-добрата банка в България за 2016 г. според специализираното британско списание Euromoney

За трети пореден път Банка ДСК бе обявена за „Най-добра банка в България”  във високоавторитетния конкурс „Награди за отлични постижения 2016”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.

След 2013 и 2014 г., тази година Банка ДСК отново получи високото отличие. Освен размера на активите и печалбата, във фокуса при избора на победителите в тазгодишното издание на наградите е способността за постигане на растеж и изпреварване на конкуренцията, както и умението за адаптиране към променящите се регулаторни и пазарни условия и към динамично развиващите се клиентски потребности и нагласи.

Банка ДСК е оценена и заради отличното качество на обслужване и на услугите, предоставяни на всички клиентски сегменти сред потребителите на банкови услуги в страната.

Наградите за отлични постижения на Юромъни обхващат повече от двадесет продуктови категории и отличават най-добрите банки в почти сто страни в света.

Победителите в престижните награди се избират в резултат на стриктен подбор след осъществен  от експертния екип на Юромъни  целогодишен мониторинг на глобалната банкова и инвестиционно банкова индустрия.


15 юни 2016 г.

Доротея Николова спечели голямата награда в конкурса за най-добри финансови специалисти на годината

Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител направление „Финанси и планиране“ на Банка ДСК Доротея Николова се нареди сред победителите в конкурса за най-добри финансови специалисти на България – CFO на годината 2016. В организирания за трета поредна година от списание Forbes и EY България конкурс взеха участие финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки. Конкурсът отличава успешните финансови професионалисти и техните постижения през годината, като откроява финансовите лидери с принос, както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. Кандидатите бяха оценени от престижно жури, съставено от представители на банковия и финансовия сектор, а победителите бяха отличени по време на тържествена церемония, която се проведе в София хотел Балкан.

В тазгодишното издание на конкурса Доротея Николова - главен финансов директор на Банка ДСК, получи голямата награда за цялостен принос във финансовата функция. Г-жа Николова отговаря за стратегическото планиране, финансовата, регулаторната и управленска отчетност, данъчното планиране, а резултатите от нейната работата намират отражение в отличния финансов резултат на Банка ДСК за 2015 година - рекорден за Банка ДСК, но и за банковата система в България.

През 2014 г. г-жа Николова получи отличието Финансов директор на годината в категорията „Принос към общността“ в същия конкурс.


7 юни 2016 г.

Банка ДСК е най-магнетичният банков бранд

Това става ясно от второто издание на класацията „Магнетичните брандове“ на стратегическото звено в Saatchi&Saatchi - Brandworks и агенцията за маркетингови изследвания Pragmatica. Класацията излъчи топ 10 на най-магнетичните брандове в категорията „Банки“, като се базира на онлайн изследване, проведено на национално ниво сред представителна извадка от 600 души. Банка ДСК е класирана на първо място с 53.4% от гласовете на участниците.

"Данните показват ДСК като банка, която хората чувстват близка и до голяма степен доверена. Това се свързва както с историческия произход на банката, така и с успешното защитаване на тази територия във времето – чрез продуктите, клоновата мрежа и обслужването на банката", изтъкват от Saatchi Brandworks.24 февруари 2016 г.

Виртуалният чек на Банка ДСК е победител в BAIT Awards 2015

Услугата „Виртуален чек” на Банка ДСК, разработена от Мусала Софт, спечели първо място в категория E-business на наградите на Българската асоциация по информационни технологии – BAIT Awards 2015. Наградите бяха връчени на специална церемония в Sofia Tech Park в присъствието на Президента на Република България Росен Плевнелиев, кмета на столицата Йорданка Фандъкова, представители на ИТ бизнеса, start up компании и др.

Проектът на  иновативната услуга „Виртуален чек” е предложен и реализиран в рамките на стартиралата през 2015 г. инициатива за дигитална трансформация на Банка ДСК. „За да е конкурентна всяка компания, тя трябва да е адекватна не само на времето и процесите, но и на очакванията за развитието на съответния сектор в бъдеще. А бъдещето на банковия сектор – това е банковата дигитализация, очакванията на специалистите са след 10 години 80% от процесите в банките да са дигитални. Ето защо в стремежа да заемем проактивна позиция,   ръководството на Банката взе решение за провеждане на вътрешнобанков конкурс „Идеи за дигитална трансформация на Банка ДСК““, заяви Юрий Генов, изпълнителен директор и ръководител направление “ИТ и операции“ на Банката. „Целта на конкурса е да стимулира творческия потенциал на служителите в Банка ДСК и да провокира генерирането на иновативни проектни идеи за дигитализация във всички възможни области на банковата дейност – продукти, услуги, процеси, обслужване.“


2 февруари 2016 г.

Европейската бизнес асамблея отличи Виолина Маринова и Банка ДСК за втора поредна година

И през тази година авторитетната международна организация  Европейска бизнес асамблея (ЕБА) избра Банка ДСК и нейния Главен изпълнителен директор Виолина Маринова сред най-добрите. В тазгодишното издание на наградите на ЕБА Банката отново е номинирана в категорията „Най-добро регионално дружество“, а Виолина Маринова  получи номинация в категорията „Мениджър на годината“. Номинациите са резултат от внимателен подбор, извършен от аналитичните центрове на базираната в Оксфорд, Великобритания, организация.

Банка ДСК е оценена за отличната й бизнес репутация, ефективна стратегия и продължаващо развитие и израстване, а при селекцията на топ мениджърите основният фактор е  приносът им за успеха на техните компании чрез прилагането на най-добрите управленски практики и услуги за служители и кленти, етични бизнес   стандарти и корпоративна социална отговорност. Изборът на г-жа Маринова сред най-добрите мениджъри  е заслужено признание както за  ефективността и представянето на ръководената от нея институция,  така и за нейната визия и лидерство, иновативност и креативност, професионализъм и изключителни мениджърски умения.

На официална церемония, която ще се състои  на 22 март тази година в Лондон, Европейската бизнес асамблея ще отличи  най-добрите мениджъри за техния принос към националните им икономики и постигнатите корпоративни успехи.

Awards icon

4 декември 2015 г.

Банка ДСК е „Банка на годината в България за 2015 г.”

Банка ДСК бе обявена за „Банка на годината в България за 2015 г.” във високопрестижния конкурс „ Награди 2015 за банка на годината”, организиран традиционно от британското списание The Banker.

Това е петото поред отличие «Банка на годината в България“, присъдено от британското сп. The Banker на Банка ДСК.

Присъждането на първото място в класацията се основава на прецизната оценка на журито, която включва представянето на банките на фона на променената глобална среда - забавен икономически растеж и проблемите, свързани с ниските лихвени нива. Особено внимание тази година оценяващите са обърнали на степента, в която банките познават своите клиенти, на мерките и регулациите, които прилагат срещу изпирането на пари, както и на технологичните подобрения и иновации, предприети от тях, за да отговорят на предизвикателствата на днешния ден, доминиран от мобилните и онлайн комуникации.

Банка ДСК е отличена за устойчивия си модел на взаимоотношения с клиентите и за високото ниво на доверие, с което се ползва сред потребителите на банкови услуги в страната. Освен че продължава да бъде лидер в банкирането на дребно и регистрира висока степен на капиталова адекватност, Банката уверено следва стратегическите се приоритети в обслужването на малкия и среден бизнес в страната и в предлагането на високотехнологични решения и канали на различните си клиентски групи, посочва изданието.


2 декември 2015 г.

Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова с отличие от в. Банкеръ

Доротея Николова, изпълнителен директор на Банка ДСК и ръководител направление „Финанси и планиране“ на Банката, бе сред отличените на провелите се на 1 декември т.г. награди "Банкер на годината", организирани от в. Банкеръ. Както отбелязаха организаторите, въпреки сложната финансова и икономическа ситуация, вестникът продължи традицията си, запазена повече от двадесет години - да отличи мениджърите на онези финансови институции, които запазиха стабилност през 2015-а.

Доротея Николова получи наградата "Банкер на годината" за 2015 г. за ефективна политика и устойчиво присъствие на Банка ДСК на българския банков пазар. Това не е първата награда за изпълнителния директор на Банка ДСК. През юни месец миналата година Доротея Николова получи приза „Финансов директор на годината“ в конкурса за финансов директор на годината, организиран от Ernst & Young България в партньорство с Forbes България. Госпожа Николова е носител и на престижната унгарска награда „Андраш Фай” за приноса й в успешното функциониране на Банка ДСК и нейните дъщерни дружества, и за изготвянето на финансови анализи и отчети с най-високо качество.


6 ноември 2015 г.

Банка ДСК е „Банка на годината 2014“

Банка ДСК получи на 5 ноември приза „Банка на годината 2014“ и наградата в категорията „Най-голям пазарен дял“ в традиционния конкурс „Годишни банкови награди” на Асоциация Банка на годината.

Банката победител беше определена сред 28-те български трезора от жури, съставено от водещи банкери, финансисти и анализатори. Конкурсът се състоя в рамките на международната конференция “Финансова стабилност”, организирана от Асоциацията, на която български и международни топ банкери  обсъдиха ключови въпроси като финансовата стабилност, предстоящите стрес тестове и оценка на активите на банките и застрахователите.

През 2013 г. Банка ДСК спечели приза в новата за конкурса категория „Банков бранд на годината”, а през 2010 г. беше обявена от Асоциация Банка на годината за най-ефективната банка за 2010 г.


4 ноември 2015 г.

Банка ДСК обявена за българския победител в банковата класация на bne IntelliNews

С възвръщаемост на собствения капитал от 21.71 притежаваната от Банкова група ОТП и втора по големина в страната, Банка ДСК печели призовото място в крайното класиране.

Годишната банкова класация на  базираното в Лондон издание bne IntelliNews, посветено на бизнеса, икономиката  и финансите на страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа, определи Банка ДСК  за победител сред банките в България. Основният показател, на базата на който е извършена класацията на банките в повече от 30 страни в региона, е възвръщаемост на собствения капитал,  като са взети под внимание и растежът на активите и печалбата на класираните банки.


30 септември 2015 г.

Банка ДСК е обявена за най-добрата банка в България за 2014 г.

Според годишната класация на форум „Банки Инвестиции Пари“,  Банка ДСК е и най-печалившата банка в България за 2014 г.
Банка ДСК за трета поредна година оглавява класацията на Форум „Банки Инвестиции Пари“ за най-добра банка в България за 2014 г. и заема челна позиция по показателя печалба.

Годишната класация на форум "Банки Инвестиции Пари" се основава на подробен и внимателен анализ на финансовите показатели на банките. Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя, сред които възвръщаемост на активите, съотношение между собствен капитал и средния размер на активите, динамика на привлечените депозити на годишна база, дял на депозитите на граждани в общите депозити и други.

В своята  близо двайсетгодишна практика форумът използва прозрачна методика,  която  не се променя във времето и позволява не само обективна оценка на финансовите институции за всяка година, но и съпоставимост на тяхното представяне в отделните години на класацията.


2 юли 2015 г.

Банка ДСК с приз за дългогодишно партньорство от SOS Детски селища България 2 юли 2015

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова получи грамота и плакет за дългосрочна дарителска подкрепа на SOS Детски селища от националния изпълнителен директор на сдружението Пламен Стоянов               

На 30 юни SOS Детски селища България отбелязаха 25-годишнината от създаването си. Близо 1000 дарители и приятели на организацията присъствахав Sofia Live Club на церемонията по награждаването и специалното издание на популярната Пощенска кутия за приказки с Гери Турийска, посветено на годишнината.

По време на награждаването г-жа Виолина Маринова благодари за оказаната чест и припомни, че постиженията на децата, отгледани в такъв тип семейна среда, недвусмислено показват посоката за развитие в бъдеще, а именно всеобщия стремеж заедно да създаваме комфорт за тяхното развитие и да направим страната ни по-приветливо място за живот и изява на детския потенциал.

Вече пет години продължава сътрудничеството между Банка ДСК и SOS Детски селища България – организация за социално развитие, която  гарантира правото на всяко дете да расте в семейство, да има равен шанс за развитие и бъдеще. Като част от своята мисия на Корпоративен SOS родител, Банка ДСК е поела  траен ангажимент да се грижи за две семейства, в които растат  деца, лишени от подкрепата на родителите си - по едно в SOS детските селища в Трявна и в Дрен.

Семействата, които Банка ДСК е „осиновила”, са специални за SOS Детски селища България – това са SOS семейства, в които за децата се грижат SOS семейни двойки. Помощта на Банката като един от големите корпоративни дарители,  е насочена към осигуряването на средства за храна, облекло, обувки, учебни пособия, почистващи и перилни препарати, играчки и медикаменти на децата. Но и не само -  в рамките на спонсорството продължават да се планират редица инициативи, които дават възможност на Банката и нейните служители да заздравят позитивната връзка с децата, ставайки съпричастни към нуждите им, към проблемите на тяхното развитие и израстване, за да могат да изживеят пълноценно детството си и да имат шанс за успешно бъдеще. 


17 април 2015 г.

Банка ДСК с ново отличие

Банка ДСК беше наградена на Card Payments Forum Sofia 2015, който се проведе за трети път от b2b Magazine.

Тази година наградата за картов продукт на потребителите се определи не с онлайн гласуване на сайта на b2b Magazine, а чрез анкета с журналисти, които пишат на финансова тематика. Представителите на медиите са оценили като най-популярен сред потребителите мобилното приложение DSK Smart  на Банка ДСК.
Пенчо Савов, директор „Банкови карти и електронно банкиране” в Банка ДСК, представи предимствата на приложението DSK Smart на Банка ДСК. То е предназначено за мобилни устройства с операционни системи iOS, Android и Windows 8 (таблети и смарт-телефони). Приложението се използва от над 30 000 потребители - динамични хора, които имат по всяко време достъп до услугите на Банката. На потребителите на DSK Smart се предоставя индивидуална банкова информация и достъп до техните разплащателни сметки, депозити и кредити, както и подробна информация за постъпления и направени преводи, възможност за извършване на преводи между лични сметки, дори и в различни валути, за плащане на задължения за комунални разходи. С DSK Smart клиентите на ДСК могат да извършват плащания към над 100 комунални доставчика в страната бързо и удобно, докато пътуват в метрото или чакат на опашка.

Притежателят на DSK Smart освен достъп до своите средства, открива на картата най-близките до местоположението си банкомати или банкови офиси, получава актуална информация за обменните курсове и ползва вградения валутен калкулатор. При използване на тоукън устройство,  в DSK Smart стават достъпни запазените бланки за преводи към трети лица, създадени през Интернет канала ДСК Директ. Подобни преводи могат да се излъчват през DSK Smart след подпис чрез тоукън устройството.
Шестте версии на DSK Smart - за телефони и таблети с операционни системи iOS, Android и Windows 8, са напълно безплатни и са достъпни в iTunes AppStore, Google Play и Windows Store.

26 март 2015 г.

Банка ДСК - най-предпочитаната банка

Това показват резултатите от  проучване на потребителски нагласи през февруари 2015 г. Банка ДСК за пореден път е определена като банковата институция, която се ползва с най-голямо доверие в България.

Доверието е поставено от 77% от интервюираните като основен критерий за избора им на банка. Не по-малко важно се оказва и качеството на обслужване в офисите на банките – 77% от респондентите оценяват като водеща бързина, а 62% - компетентния персонал.


Най-висок рейтинг интервюираните са присъдили на Банка ДСК. С  26% от избора на участниците за най-предпочитана банка тя е поставена на първо място, с нарастващ тренд спрямо края на 2014 г.

Национално представителното проучване на потребителската удовлетвореност от банковите услуги в  страната е проведено от Client Х – доставчик на услугата „таен клиент“ в България.

Идеята на проучването е периодично да се изследват и отразяват нагласите на обществеността към банковия сектор – основните фактори за избор на банка, най-често използвани банкови продукти и удовлетвореност.


18 март 2015 г.

Виолина Маринова и Банка ДСК получиха международно признание

Поредното признание за Банка ДСК и нейния главен изпълнителен директор Виолина Маринова  дойде от авторитетната международна организация  Европейска бизнес асамблея (ЕБА) със седалище в Оксфорд, Великобритания. В тазгодишното издание на наградите на ЕБА Банката е номинирана в категорията „Най-добро регионално дружество“, а Виолина Маринова  в категорията „Мениджър на годината“. Номинациите са резултат от внимателен подбор, извършен от аналитичните центрове на ЕБА. Банка ДСК е оценена за отличната й бизнес репутация, ефективна стратегия и продължаващо развитие и израстване, а селекцията на топ мениджърите, номинирани за мениджър на годината, се основава на сбор от критерии, като: представяне и ефективност на ръководената компания,  визия и лидерство, иновативност и креативност, професионализъм, изключителни мениджърски умения, етични бизнес    стандарти и корпоративна социална отговорност. Номинацията  на г-жа Маринова е заслужено признание за  значителния й принос  към развитието и успеха на ръководената от нея институция, за прилагането на най-добрите управленски практики и дейност в името на клиенитите и служителите. Това не е първата висока оценка за мениджърските умения на Виолина Маринова -  през  2013 г. главният изпълнителен директор на Банка ДСК  спечели титлата „Мениджър на годината 2013” в шестото издание на конкурса на списание „Мениджър”, отличаващ висши постижения в бизнес управлението в страната.

Европейска бизнес асамблея ще обяви отличените компании и мениджъри на официална церемония, която ще се състои  на 21 април тази година в Лондон.


Свържете се с екип „PR и комуникации”

chatbot icon