empty image

Новини от Банка ДСК

 • Секторните водачи в кредитирането се утвърдиха, промените ще са трудни - в. КЕШ

  В първото полугодие на 2005 г. не се наблюдават сериозни размествания сред челниците във водещите сегменти на кредитния пазар, въпреки че има и вътрешни размествания в групите на водачите в отделните сектори.
  А това е сигурен знак, че в класацията "Кой кой е?" на пазара за финансови услуги засега поне - и преди очакваното обединяване в една мегаструктура на Булбанк, "Биохим" и Хебросбанк, няма да има нови лица. А какво по-ярко доказателство за това, че първите признаци на толкова дългоочакваната зрелост вече са налице и ще сме свидетели как реалностите на пазара формират и поведение в потребителите на финансови услуги. Поведение и начин на избор, близки до аналозите, присъщи на най-развитите общества, давещи се в най-разнообразни банкови услуги.

  Прочети повече
 • Финансово изложение в НДК събира над 30 компании – в. Дневник

  Над 30 компании - банки, застрахователни и инвестиционни дружества, инвестиционни посредници, лизингови компании и пенсионни фондове ще вземат участие в първото национално финансово изложение "Финанси за всеки", което ще се проведе от 1 до 3 декември в НДК. Идеята на организаторите от Българския инвестиционен форум е да съберат на едно място и за кратко време разнообразни финансови услуги, като по този начин потребителите получат възможността да сравнят услугите, предлагани от различните финансови институции.  В рамките на конферентната програма представители на ОББ ще разгледат възможностите за сътрудничество с агенции за недвижими имоти и строителни компании.

  Прочети повече
 • Отпускат ли се кредити за газификация? - в. Нощен Труд

  Отговарят от Контактния и консултативен център на Банка ДСК

  Прочети повече
 • Нова асоциация ще се бори с картовите измами - в. Банкер

  Нарочна банкова асоциация ще се занимава с проучване, анализ и изготвяне на предложения за предотвратяване на измамите с дебитни и кредитни карти. Тя бе учредена на 23 ноември 2005-а по инициатива на двадесет български банки. Новото юридическо лице с идеална цел се казва „Българска асоциация за сигурност при картовите разплащания" (БАСКР) и е правоприемник на създадения през 2001 г. Национален комитет срещу измамите с дебитни и кредитни карти, известен още под името „Български Фрод форум".В новата асоциация, чиято регистрация предстои да излезе в „Държавен вестник", членуват и международните картови организации „Виза Интер-нешънъл" и „Американ Експрес".

  Прочети повече
 • Студентски кредити от 500 до 200 000 лв. - в. Монитор

  Бащата на студентското кредитиране у нас - подуправителят на БНБ Димитър Костов.  Тези студенти, които искат да подпомогнат финансово периода на обучението си, могат да изтеглят заем от банка в размер от 500 до 20 000 лв. за обучение у нас и до 100 000 евро за следване в чужбина, показва проучване на "Монитор". Преимуществото на тези кредити е, че изплащането им започва след дипломирането на студента.  Банките предоставят гратисен период за връщането на сумата от 6 месеца до 1 година след завършване на образованието. Срокът за погасяване на заема е от 5 до 10 години, като за студентите по медицина и стоматология HVB Bank Biohim предлага кредити на изплащане до 12 г.

  Прочети повече
 • И ДСК предложи фондове за управление на спестявания - в. Телеграф

  И ДСК излиза на пазара на управляващите дружества в България, след като от първи декември започва публичното предлагане на дялове в двата договорни фонда "ДСК Баланс" и "ДСК Стандарт".  Те ще дадат възможност на гражданите и институционалните инвеститори да получат по-висока доходност от банковите лихви по депозитите посредством закупуване на дялове в двата фонда и управлението им от Управляващо дружество "ДСК Управление на активи" АД.  Фонд "ДСК Баланс" е договорен фонд от балансиран тип, чиято стратегия предвижда 20 до 40 процента от средствата да се инвестират в акции на дружества, търгувани на Българската фондова борса, а останалите в дългови инструменти, като корпоративни и ипотечни облигации и държавни ценни книжа.

  Прочети повече
 • Банковите разплащания, или как да избягаш от опашките за ток и парно - в. Капитал

  Различните нови начини на плащане на сметките за ток, вода, телефон имат с какво да заинтересуват клиентите на банките, особено ако любимото занимание на абоната не е да чака на опашки пред поредната каса или му се е случвало да му спрат и тока, и мобилния телефон, докато е на почивка. Или пък ако излизането в работно време за плащане на поредната сметка е проблем. Още повече - новите алтернативи за плащане на комуналните сметки по банков път дава възможност и за ползване на кредит. Клиентите на банките могат да избират най-общо между пет начина да си спестят чакането по опашки за плащане на ток, парно, телефон, мобилен телефон и кабелна телевизия.

  Прочети повече
 • Банка ДСК пуска дялове от два фонда - в. Сега

  От началото на декември Банка ДСК предлага дялове от двата договорни фонда на "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс". Това съобщи вчера Петко Кръстев, директор на Дружество "ДСК Управление на активи". Договорните фондове продават и изкупуват обратно своите дялове по цена, базирана на стойността на активите им. Новото в тях е, че при подаване на поръчка за обратно изкупуване, клиентите ще получават между 70 и 100% от нейната стойност. Незабавното изплащане не е свързано с намаляване на дохода, уточни Кръстев. "ДСК Стандарт" е консервативен фонд и нискорисков фонд с очаквана доходност като тази на банков депозит. "ДСК Баланс" е с доходност, по-висока от тази от банковите депозити. 

  Прочети повече
 • ДСК пуска фондове с незабавна ликвидност - в. Дневник

  Публичното предлагане на договорните фондове "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс", организирани от управляващото дружество "ДСК Управление на активи", ще започне на 1 декември, обяви на пресконференция Петко Кръстев, изпълнителен директор на дружеството. Дялове и от двата фонда ще бъдат продавани и изкупувани в някои от клоновете на Банка ДСК. "ДСК Стандарт" е от консервативен тип и се предвижда активите на фонда да бъдат инвестирани основно в дългови ценни книжа - държавни ценни книжа, корпоративни, общински и ипотечни облигации и инструменти на паричния пазар. "ДСК Баланс" е от балансиран тип.  Част от активите на фонда ще се влагат в акции, а други - в дългови книжа.

  Прочети повече
 • Учредиха асоциация за сигурност при картовите разплащания - в. КЕШ

  По инициатива на двадесет банки, членуващи в международни картови организации, които развиват активно съвременни картови продукти и услуги в София, се учреди Българската асоциация за сигурност при картовите разплащания.  Тя се явява като юридически легализиран наследник на създадения през 2001 г. и работещ Национален комитет срещу измамите с кредитни и дебитни карти ("Български Фрод форум" -БФФ). В учредяването на асоциацията участват и международните картови организации Visa International и American Express. Учредителното събрание прие устава на асоциацията и избра Управителен съвет с представители на ПИБ, ОББ, Ейч Ви Би банк "Биохим", Пощенска банка, Банка ДСК, Булбанк и ЦКБ.

  Прочети повече
 • ДСК подготвя и високорисков договорен фонд - в. Пари

  Управляващото дружество ДСК Управление на активи ще предложи на дребните инвеститори нов договорен фонд - ДСК Растеж през пролетта, посочи главният изпълнителен директор на дружеството Петко Кръстев. За разлика от другите два фонда, които предлага ДСК Управление на активи, този ще е с по-рисков профил, като между 40 и 80% от набраните капитали ще се влагат в акции. От първи декември започва предлагането на дялове от фондовете ДСК Стандарт и ДСК Баланс, те ще се предлагат директно чрез всичките 48 клона на Банка ДСК, по-късно се очаква те да започнат да се търгуват и на борсата. Поръчките за закупуване на дялове може да се правят както за бройка, така и за стойност, което е голямо улеснение за клиентите.

  Прочети повече
 • Договорните фондове “ДСК Стандарт” и “ДСК Баланс” предлагат незабавна ликвидност - в. Монитор

  Двата договорни фонда на финансовата група ДСК "ДСК Стандарт" и "ДСК Баланс" ще предлагат на своите клиенти уникална за българския пазар услуга - незабавна ликвидност при обратното изкупуване на дяловете си. Това съобщи вчера Петко Кръстев, главен изпълнителен директор на управляващото дружество "ДСК Управление на активи".  Незабавната ликвидност означава, че при обратното изкупуване на дялове инвеститорите получават между 70% и 100% от стойността им още в момента на подаване на поръчката, а останалата сума им се изплаща до края на деня, обясни Кръстев. Обикновено, при останалите инвестиционни фондове, това става два работни дни след поръчката.

  Прочети повече
 • Задава се бум на взаимните фондове - в. Банкер

  Младото все още семейство на договорните фондове у нас ще се увеличи с още няколко членове до края на годината. Досега то се състоеше само от „Ти Би Ай Динамик" и „Сентинел Принсипал". От 15 ноември започнаха да се предлагат и дяловете на „Сентинел Рапид", който още в първия ден успя да набере нужната минимална сума (500 хил. лв.), за да започне обратното изкупуване на дяловете си. Към края на месеца инвеститорите ще имат възможност да си купят дялове и от „Елана Балансиран Еврофонд", а от 1 декември на пазара ще се появят също „ДСК Стандарт" и „ДСК Баланс". Предвидено е собственикът на 34% от управляващото дружество „ДСК управление на активи" -„ОТП фонд Мениджмънт", да изкупи дялове за 500 хил.

  Прочети повече
 • Банките с общ фронт срещу картовите измами - в. Телеграф

  Общ фронт срещу измамите с банкови карти започват двадесет банки, членуващи в международни картови организации. Те учредиха Българска асоциация за сигурност при картовите разплащания (БАСКР), в чийто Управителен са представители на HVB Bank Biochim Първа инвестиционна банка, Обединена Българска Банка, Българска Пощенска банка, Банка ДСК, Булбанк и Централна Кооперативна Банка.  В асоциацията участват и международните картови организации Visa International и American Express.  БАСКР е обединение с идеална цел, което ще работи чрез всички допустими от закона действия с цел превенция на измами с банкови и небанкови платежни карти на финансови терминали ATM и ПОС. 

  Прочети повече

Последни новини

Свържете се с нас

010

Запазете час

за консултация

Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати