Oborotni krediti s obezpechenie
Новини и уведомления

Светослав Велинов: Финансовата грамотност е пътят към финансова свобода

Темата за финансовата грамотност в България и необходимостта от ефективно управление на личните финанси беше водеща в рамките на събитието „Money.bg Лични Финанси“. Светослав Велинов, управляващ директор на пазар „Спестовни и инвестиционни продукти“ и пазар „Глобални пазари“ в Банка ДСК бе сред участниците в програма на специализирания форум, който събра на една сцена представители на банковия сектор, инвестиционни и пенсионни фондове и държавните институции.

Данните показват, че сравнително малка част от българските граждани заделят част от доходите си за постигане на по-дългосрочни цели или финансово спокойствие, като повечето от тях разчитат изцяло на заплатата си или държавни плащания, без да получават доходи от други места.

„За да се промени тази тенденция, е необходимо държавата и бизнеса да работят активно за подобряване на финансовата култура, особено на младите. Опростяването на начина, по който се предлагат различните финансови решения и продукти на масовия потребител, би предложило решение за цялостното неразбиране към този тип продукти,“ коментира Светослав Велинов.  

Наличието на инвестиционен план с регулярни месечни вноски гарантира финансова дисциплина и изгражда добро дългосрочно финансово планиране за покупка на желан имот, подсигуряване на доходи след активна възраст, запазване или увеличаване на покупателна способност.

Ако и вие имате план мечта, можете да инвестирате удобно и практично с Банка ДСК, като заделяте регулярно суми по ваш избор. За да осигурим повече комфорт на нашите клиенти, процесът е автоматизиран и предлага гъвкави условия. Научете повече и заявете безплатна консултация с нашите експерти тук.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon