Виртуален ПОС от Банка ДСК

Виртуален ПОС за корпоративни клиенти

Заявете виртуален ПОС онлайн

Развивайте своя онлайн бизнес с Банка ДСК


Приемайте онлайн разплащания с карти в онлайн магазина си с виртуален ПОС на Банка ДСК.


Свържете своя онлайн магазин или платформа за онлайн търговия с виртуалния ПОС на Банка ДСК. Приемайте сигурни плащания с карти от различни държави и в няколко валути. Средствата постъпват директно по Вашата сметка.

Клиент на Банка ДСК


Услугата е предназначена за:

 • Онлайн магазини;

 • Доставчици на услуги онлайн;

 • Маркетплейс платформи;

 • Резервации на хотели и други.


DSK Virtual POS  Bcard logo

Банка ДСК бизнес виртуален ПОС

Предимства


 • Без такса за инсталация и без годишна такса за поддръжка

 • Комисионата е по договаряне

 • Възможност за извършване на онлайн плащания 24/7

 • Възможност за плащания в различни валути - BGN, EUR, USD, GBP

 • Платежният терминал е преведен на 11 езика

 • Бърза и лесна интеграция с API през портала на Банка ДСК 015Ново! Вашите клиенти вече могат да плащат с дигитален портфейл за iOS и Android на нашия виртуален ПОС

Вашите клиенти вече ще могат да плащат и с двата най-разпространени дигитални портфейла за iOS и Android, като процеса се осъществява чрез предварително запазена и/или токенизирана карта в мобилния портфейла на клиента. Изисква се само потвърждение с ПИН или Touch ID на мобилното устройство за завършване на транзакцията.

 

Научете повече

Основното предимство е, че не се въвеждат данните на картата, което повишава значително сигурността на онлайн плащанията. Така клиентът е спокоен, че достъп до картовите данни е ограничен, което повишава многократно сигурността на плащането. Освен това се спестява време и за самото въвеждане на картовите данни при всяка покупка, минимизира се възможността за грешки при въвеждане и се намалява процента на незавършени транзакции от клиента. Също така не се изисква допълнителна 3DS идентификация чрез мобилен тоукън или SMS–динамичен ПИН.
 • Данните за картата на потребителя се предоставят само веднъж, по време на първоначалната регистрация. Google има ролята на посредник и запазва данните за карта на своите сървъри. След това се издава виртуална карта на конкретното устройство - Google Pay Virtual Card. При плащане устройството предава само информацията за тази виртуална карта. По този начин доставчикът няма достъп до данните на реалната карта, която е защитена на сървърите на Google. 
 • Apple използва токенизация като технология. Данните за картата се предават чрез устройството, което се свързва директно с банката издател и при потвърждение получава уникален за устройството и картата токен, наречен номер на акаунт на устройството (DAN), който се съхранява на защитен чип на устройството. DAN структурно наподобява номер на карта и се предава на търговеца, когато се извършва плащане, преди да бъде одобрен от банката издател. По този начин търговецът отново няма достъп до данните на реалната картата. Apple не съхранява данните за картата на своите сървъри или на устройствата, както и не следи транзакциите на потребителите си.


Интегрирайте Вашия онлайн магазин с виртуален ПОС на Банка ДСК в 3 стъпки:

035
1. Заявете услугата онлайн

След като заявите услугата, ще се свържем с Вас. Ще разгледаме искането и при одобрение ще Ви изпратим персонална оферта.

023
2. Интегрирайте нашия виртуален ПОС

Вижте как на портала, който разработихме специално за Вас! Нашият технически екип е на разположение при необходимост от съдействие.

005
3. Вече можете да приемате сигурни плащания с карти

Сега вече можете бързо и лесно да осъществявате продажби онлайн и да следите статуса им в реално време.Виртуален ПОС за Вашия бизнес

С виртуалния ПОС получавате:

За услугата заплащате само комисиона – процент от транзакцията. Размерът и е по договаряне.

 • Пример:

  Ваш клиент прави поръчка на стойност 50 лв. Избира да плати с карта. Ако договорената комисионна е 1,20%, цената на услугата ще е 0,60 лв.


Сигурност на услугата на Банка ДСК

Трансакциите се извършват през платежна страница на банката, а връзката се осъществява по криптиран канал. Така търговецът няма достъп до чувствителни данни, като номера на картата и допълнителни идентификации на картодържателя.

Банката гарантира изключителна сигурност при обслужването на плащания с карти чрез схемите за защита Mastercard Identity Check и Visa Secure.

Банка ДСК е Ваш партньор в упражняването на сигурен електронен бизнес, като спазва стриктно нормативните изисквания на международните картови организации и съдейства за следване на законовите изисквания, съгласно нормативната и правна уредба в страната и ЕС.

DSK Bank Virtual POSDSK Bank Virtual POS  

 

Сигурност на услугата на Банка ДСК

Банка ДСК притежава сертификат PCI DSS (Payment Card Industry Security Standards Council) - световен стандарт за сигурност и безопасност на картовите транзакции и разплащания в интернет. Той включва изисквания в шест основни области: изграждане и поддържане на сигурна мрежа, защита срещу кражба на данни, разработване и поддържане на програма за управление на уязвими места, прилагане на мерки за контрол на достъп, наблюдение и тестване на мрежата, и поддържане и прилагане на политика за информационна сигурност.

DSK Bank Virtual POS


Изисквания за получаване на Виртуален ПОС

В случай че дейността изисква допълнителни разрешителни, лицензии и др. е необходимо да бъдат осигурени и предоставени при кандидатстване за виртуален ПОС.

Необходимо е дружеството да бъде регистрирано по българското законодателство.

В сайта трябва да бъдат ясно обявени: цените, валутата, контактите, политиката за опазване тайната на личните данни на клиентите (GDPR), общите условия, условията за отказ, политиката за доставки, политиката за рекламации, процедурата по разрешаване на спорове и всички необходими реквизити съгласно нормативните изисквания.Други полезни функционалности на Виртуалния ПОС

Виртуалният ПОС позволява пълно или частично връщане на суми чрез REFUND, с която сумата се възстановява по сметката на картодържателя. Услугата се използва при рекламация, връщане на стока в законовия срок и др.

Предназначена е за всеки търговец.

Пример:

Мечтата на Стела е да има собствена модна линия в бохо стил. През 2018 г. прави първата си колекция с дрехи аксесоари, която рекламира в социалните мрежи. Дрехите предизвикват голям интерес и са продадени в рамките на седмица. От тогава Стела има много успешни колекции, създава интернет магазин и има вече редовни клиенти. Тъй като това са дрехи понякога се случва размерът да не е подходящ или дрехата да не стои добре на купувача. Стела разбира нуждите на клиентите си, затова и ползва функцията „връщане на сума“ (refund), при която заплатената сума се връща директно по сметката на клиента.

Услугата се заявява допълнително и предоставя възможност за запазване на картовите данни на клиента в неговия профил в електронния Ви магазин. Тази функционалност би улеснила последващите му плащания към Вас.

Услугата е предназначена за търговци с редовни клиенти онлайн, за които е удобно да не въвеждат данните на картата всеки път, когато пазаруват.

Пример:

Иван обича животните и винаги е имал домашен любимец вкъщи. Завършва маркетинг и започва работа във верига за бързооборотни стоки. Работата е интересна и динамична, но след 7 години Иван решава да съчетае любовта към животните и опита си в маркетинга, и създава интернет магазин за аксесоари и храни за домашни любимци. Скоро Иван има постоянни клиенти, които поръчват периодично от магазина, уверени в качеството на стоките и бързата доставка. Банката съветва Иван да даде на своите клиенти възможността да запазват данните за картата в профила си за последващи плащания, което ще улесни процеса по поръчване и ще им спести време. Иван включва предложената функционалност и не след дълго получава положителна обратна връзка от редовните си клиенти. Запазването на данните на картата е на сигурна среда в системите на банката.

Услугата се заявява допълнително и позволява временно блокиране на определена сума по картата на клиента, съгласно договорен ангажимент с търговеца. Плащането за извършената услуга / покупка на стоката се осъществява на по-късен етап.

Ползва се предимно от хотели, туристически агенции и туроператори, отдаване под наем на автомобили (rent-a-car) и/или други средства за придвижване, бизнес към бизнес (B2B) търговия.

Пример:

Добри и Теди са пенсионирани учители. Те решават да напуснат големия град и да използват наследствен парцел в Родопите, където построяват семеен хотел. Посрещат гости през цялата година, тъй като красивата природа и спокойствието на планината привличат много туристи. Често използват авторизации при резервациите, което е удобство както за тях, така и за техните гости, които се връщат периодично. Плащането се извършва, когато гостите им напускат хотела.

Услугата се заявява допълнително и позволява генериране и изпращане на уникален линк за плащане в защитена среда на сървъра на Банка ДСК, без да е необходима интеграция с виртуален ПОС. Услугата може да бъде ползвана самостоятелно или като допълнителна към виртуален ПОС.

Предназначена е за бизнеси с малко онлайн поръчки: хотели; отдаване на автомобили под наем (rent-a-car) и/или други средства за придвижване; туристически агенции и туроператори; стоки и услуги, насочени към бизнеса (B2B); заведения за хранене, които предлагат доставка на храна като допълнителна услуга и др.

Пример:

Петър е юрист със специализация в областта на компютърното право . Работи основно със софтуерни компании, които съветва по юридически въпроси. Популяризира услугите си през своя сайт. Повечето клиенти имат договори и плащат по банков път, но понякога Петър консултира и физически лица. В променящата се обстановка от последните години все по-често консултациите са онлайн. За тези клиенти е удобно да платят с карта, затова Петър се обръща към Банка ДСК, с която работи от години. Институцията му предлага „плащане чрез линк“ на виртуален ПОС, като удобно и бързо средство, което не изисква допълнителни доработки по сайта.


Полезна информация за Вашата регистрация в Ethoca/ Merchants registration in Ethoca:


Документи:

Допълнителна информация:

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon