empty image

Новини от Банка ДСК

 

 • Започнаха тържествата по честване на 60-годишнината на Банка ДСК

  Тази година Банка ДСК празнува 60 години от своето създаване през 1951 г. като Държавна спестовна каса - единствената влогонабирателна и кредитна институция за населението.  През 1998 г. тя е преобразуване в търговска банка, а през 2003 г. става собственост на унгарската Банка ОТП.
  В края на месец август начало на тържествата по повод годишнината на най-старата кредитна институция в България  даде Регионален център Варна на Банката с четвъртото издание на единствената по рода си ветроходна регата Match Race Melges 24. Регатата, която  се проведе в акваторията на Варненския залив, се осъществи и с подкрепата на «Частно банкиране» на Банка ДСК.

  Прочети повече
 • Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова с отличие от в. Банкеръ

  Доротея Николова, изпълнителен директор на Банка ДСК и ръководител направление „Финанси и планиране“ на Банката, бе  сред отличените на провелите се на 1 декември т.г. награди "Банкер на годината", организирани от в. Банкеръ. Както отбелязаха организаторите, въпреки сложната финансова и икономическа ситуация, вестникът продължи традицията си, запазена повече от двадесет години - да отличи мениджърите на онези финансови институции, които запазиха стабилност през 2015-а.
  Доротея Николова получи наградата "Банкер на годината" за 2015 г. за ефективна политика и устойчиво присъствие на Банка ДСК на българския банков пазар.

  Прочети повече
 • Есен на колела - голяма награда

  В резултат от проведената в периода 23.09.2014 -23.01.2015 г. кампания за продажба на автомбилни застраховки „Есен на колела“ 2014, съгласно ангажиментите си и регламента на кампанията, ръководствата на „Групама Застраховане“ ЕАД и Банка ДСК ЕАД предоставиха голямата награда – ползване на лизингов автомобил за срок от 6 месеца и покриване на разходите за гориво чрез ваучери за гориво, на стойност 600 лв. за срока на ползване на Тодор Петров Тодоров – кредитен инспектор във Финансов център Приморски към Регионален център Варна, който  успя не само да реализира най-голям брой застраховки през кампанията, но и най-голям обем премиен приход.

  Прочети повече
 • Виолина Маринова бе удостоена с престижна награда

  Виолина Маринова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК , бе удостоена с наградата „Андраш Фай” за особени заслуги в работата си в Банка ДСК, най-успешното дружество на Банка ОТП. Наградата е признание за изключителния принос на Виолина Маринова и личното й участие във финансовите успехи на Банка ДСК, и за организационната и ръководната консолидация на Банката.

  Прочети повече
 • Продължава стратегическото партньорство на Банка ДСК със Застрахователна компания Групама

   
  Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова и главният изпълнителен директор на Застрахователна компания Групама Селин Болар откриха в края на месец май новия офис на компанията на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев" в столицата. Партньорството между Банка ДСК и Групама датира от 2008 г., когато  международната Застрахователна и банкова група Групама АД Франция придоби двете застрахователни дружества ДСК Гаранция, собственост на Банка ДСК,  и стана техен едноличен собственик. През 2009 г. дружествата са преименувани официално на Групама Застраховане ЕАД и Групама Животозастраховане ЕАД и стават ексклузивни партньори на Банка ДСК по силата на дългосрочно споразумение в областта на банково застрахователните продукти.

  Прочети повече
 • Банка ДСК представи иновации в управлението на отношенията с клиентите на Финансов форум "Иновации"

  Иновациите във финансовия сектор като все по-значим фактор за развитието и успеха на финансовите институции бяха във фокуса на третото издание на международния Финансов форум „Иновации“, организиран от Асоциация Банка на годината. Събитието се проведе на 14 юни в София хотел Балкан с партньорството на Банка ДСК и събра представители на банковия сектор в България, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновативни продукти и проекти от различни сфери на бизнеса. Участниците обсъдиха необходимостта от непрекъснати иновации, за да може секторът да остане актуален и адекватен на съвременния глобален потребител на финансови продукти и услуги, на мисленето на интернет поколението.

  Прочети повече
 • Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова взе участие в кръгла маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България”

  Събитието, което се състоя на 10 май в София хотел Балкан с официалното партньорство на Министерство на икономиката, събра жените-лидери в различните браншове да обсъдят методите и начините за насърчаване на женското предприемачество в страната. Доротея Николова бе сред участниците в кръглата маса, организирана  от сп. Business Lady и Business Lady Club, чиято цел бе на правителствено и общинско ниво да се разгледа и дискутира развитието и бъдещето на жените в бизнеса у нас.

  Прочети повече
 • Пиесата „Гъдулката гори”- спечелила конкурса за създаване на нови драматургични произведения от български автори към театър „ София ’

  За втора поредна година българската общност в британската столица ще бъде превзета от нашата музика, изкуство, театрални представления  и множество прояви на националната ни култура. В рамките на един месец , от 1- ви до 30-ти ноември гостите на града ще имат възможност да се насладят и на две театрални постановки на театър ‘’ София ‘’ , а именно уникалните спектакли „ Гъдулката гори ‘’ и „ Когато рокът беше млад ‘’.
  Преминала през оспорван конкурс за написване на нова българска драма, организиран от театър „ София ‘’ с подкрепата на Банка ДСК,  пиесата „ Гъдулката гори ‘’ с автор Райко Байчев спечели първо място и беше реализирана на сцената на театъра като моноспектакъл на Юлиян Рачков.

  Прочети повече
 • Банка ДСК е най-магнетичният банков бранд

  Това става ясно от второто издание на класацията „Магнетичните брандове“ на стратегическото звено в Saatchi&Saatchi - Brandworks и агенцията за маркетингови изследвания Pragmatica. Класацията излъчи топ 10 на най-магнетичните брандове в категорията „Банки“, като се базира на онлайн изследване, проведено на национално ниво сред представителна извадка от 600 души. Банка ДСК е класирана на първо място с 53.4% от гласовете на участниците.

  Прочети повече
 • Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова получи наградата "Буров" за банково и финансово управление за 2016 година

  На официална церемония на 25 януари 2017 г. бяха връчени наградите за банково, финансово и индустриално управление за 2016 г. на името на един от най-големите банкери и финансисти в българската история Атанас Буров. Наградите на Фондация "Атанас Буров" се присъждат на български индустриалци, банкери и финансисти, които чрез работата си подобряват имиджа на страната и повишават нейната конкурентоспособност.
  Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител на направление „Финанси и планиране“ Доротея Николова стана носител на приза "Буров" за банково и финансово управление за 2016 година.
  Това е поредното признание за г-жа Николова, която бе удостоена с наградата "Банкер на годината" за 2015 г.

  Прочети повече
 • Банка ДСК обявена за национален обществен първенец в престижния международен конкурс „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г.”

  Отличието „Национален обществен първенец 2013/2014 г.” беше присъдено на Банката в рамките на конкурса „Европейски бизнес награди - 2013/2014 г.”  Това е втората фаза на конкурса „Европейски бизнес награди” в Лондон, който отличава компании с доказан търговски успех, новаторство и професионална етика.
  През юли 2013 г. Банка ДСК  беше обявена в първата фаза на конкурса за национален първенец за екологична и корпоративна устойчивост.

  Прочети повече
 • Банка ДСК със специална дарителска платформа в ДСК Директ в подкрепа на SOS Детски селища България

  За четвърта поредна година  Банка ДСК продължава дългосрочната си подкрепа към  SOS Детски селища България. Следвайки принципите на  корпоративната социална отговорност, Банка ДСК се стреми да приобщи и клиентите си към благородната мисия да помогнем на децата да сбъднат мечтите си.
  Тази година Банка ДСК създаде специална дарителска платформа в платформата си за интернет банкиране ДСК Директ. Целта на проекта е да се предостави възможност на граждани и бизнес клиенти бързо и лесно да и извършват дарения, подкрепяйки различи каузи и инициативи на децата от SOS Детски селища България. Новата функционалност предлага на клиентите достъпна и облекчена процедура при обработване на трансакциите, включително и освобождаване от такса.

  Прочети повече
 • Банка ДСК продължава подкрепата си за значими културни проекти

  Като една от институциите в България с най-дългогодишна история и традиции, Банка ДСК  е приела като част от своята мисия подкрепата за стойностни проекти в областта на възраждането на художественото и културното наследство на България. Дейността на Банката като партньор на големи културни събития е важен аспект от идентичността й на социално отговорна институция. Осъзнатата отговорност и роля на Банката за осъществяване на значими културни събития бе демонстрирана за пореден път на 17 септември тази година, когато с финансовата подкрепа на Банка ДСК в Софийска градска художествена галерия бе открита ретроспективната изложба на Жул Паскин.

  Прочети повече
 • Благодарствено писмо на SOS Детски селища България до Банка ДСК за възможността през банкоматите на Банката да се правят дарения към SOS Детски селища


  Екипът на SOS Детски селища България благодари на Банка ДСК за предложената нова възможност от края на миналата година да се правят дарения през банкоматите на Банката към SOS Детски селища

  Прочети повече
 • Банка ДСК с приз за дългогодишно партньорство от SOS Детски селища България

   Главният изпълнителен директор на Банка ДСК г-жа Виолина Маринова получи грамота и плакет за дългосрочна дарителска подкрепа на SOS Детски селища от националния изпълнителен директор на сдружението Пламен Стоянов                

  Прочети повече
 • Банка ДСК пуска първата си безконтактна дебитна карта Debit MasterCard PayPass

  От 01.10.2013 г. на банковия пазар в България се появява нова карта – издаваната от Банка ДСК безконтактна дебитна карта Debit MasterCard PayPass.
  Картата Debit MasterCard PayPass позволява плащане на стоки и услуги на ПОС на търговец безконтактно с доближаване на картата до терминалното устройство, без да се прекарва или поставя в чип-четеца на терминала. При посещение в търговски обект, означен с логото за безконтактно плащане, дължимата сума може да се плати без да е необходимо картата да се дава на касиера. За суми до 25 лева не е необходимо въвеждане на ПИН. По този начин значително се спестява времето за чакане по опашки.
  Заповядайте в най-удобния за Вас офис на Банка ДСК с лична карта, откъдето да заявите карта Debit MasterCard PayPass.

  Прочети повече
 • Банка ДСК сред топ банките на Югоизточна Европа

  На официална церемония на 11 октомври в хотел Метрополитън София , Доротея Николова, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК, получи специален плакет лично от министъра на външните работи Николай Младенов. Поводът беше класацията на най-големите компании в Югоизточна Европа, която се прави за пета поредна година от агенцията SeeNews в три категории - предприятия, застрахователи и банки.
  Банка ДСК заема 15 позиция в Топ 100 на банките на Югоизточна Европа с общи активи в размер на 4 376 млн. евро и нетна печалба за 2011 г. - 43,6 млн. евро.
  През тази година броят на разглежданите банки от региона, включително клонове и представителни офиси на чуждестранни банки, надхвърля 240.

  Прочети повече
 • Банка ДСК с ново отличие

  Банка ДСК беше наградена на Card Payments Forum Sofia 2015, който се проведе за трети път от b2b Magazine.
  Тази година наградата за картов продукт на потребителите се определи не с онлайн гласуване на сайта на b2b Magazine, а чрез анкета с журналисти, които пишат на финансова тематика. Представителите на медиите са оценили като най-популярен сред потребителите мобилното приложение DSK Smart  на Банка ДСК.
  Пенчо Савов, директор „Банкови карти и електронно банкиране” в Банка ДСК, представи предимствата на приложението DSK Smart на Банка ДСК. То е предназначено за мобилни устройства с операционни системи iOS, Android и Windows 8 (таблети и смарт-телефони).

  Прочети повече
 • Банка ДСК с поредно признание

  Банката се класира на 12-та позиция сред 100-те най-големи банки в Югоизточна Европа

  Прочети повече

Последни новини

Свържете се с нас

010

Запазете час

за консултация

Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати